• elliot1

    Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????

    Fick idag ett brev från länssförsäkringar... Ansökan om min sons sjuk/olycksfallsförsäkring avslogs... Det har tagit dem 8 månader att få fram det (han är 11 mån) Känner mig så oerhört arg o ledsen. I brevet stod det att det pga komplikationer vid förlossningen och fortsatta kontroller i samband med detta gjorde att han inte kunde få försäkringen. Nu råkar det ju vara så att det hjärtfel som var orsaken till komplikationerna har läkt, han har dock ett LITET hål mellan hö/vä kammare som oxå minskar för varje kontroll. Han ska inte opereras, äter ingen medicin, har inga probelm av detta och det kommer med allra största sannolikhet att växa bort. Visst är han välkollad på alla sätt och vis, men allt har ju varit bra. Egentligen så måste ju det vara bättre än ett barn som inte är kollat. Allt är ju OK.
    Är det bara sk "A-barn" som ska kunna få en försäkring?????????
    Känner mig så fruktansvärt ledsen och arg. Har gråtit hela eftermiddagen Det är diskriminering på hög nivå. När jag väl hade sansat mig och skulle ringa försäkringsbolaget så hade de stängt för dagen...

  • Svar på tråden Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????
  • Makaroner

    Tänkte också tipsa om fackets barnförsäkring. Jag har egen olycksfallsförsäkring via facket. Den är inte helt usel iaf, jag fick tillbaka mer pengar än jag räknat med när jag skadade mig i en sport. Akutkostnader och förlorad arbetsinkomst mm.

  • strojes

    elliot1: om du ska kika på fackets försäkringar kolla noga! de brukar ha betydligt sämre villkor än "vanliga" försäkringsbolag + att man får sämre ersättning vid skada/olycksfall.
    kolla flera olika bolag. be läkaren skriva en utförlig redogörelse för din sons komplikation vid förlossningen och hur hans hjärtfel ser ut och kommer att se ut.

    här kan du tex få hjälp med att jämföra olika bolag: (är inte säker men jag tror att tjänsten kostar lite grand)
    www.insplanet.com

  • Minda

    Min son har Downs Syndrom och han har en olycksfallsförsälring hos Trygg Hansa. Sjukdom, däremot, fick jag inte teckna på honom.

  • Bobline

    Mina tjejer hade komplikationer vid födelsen pga att de föddes för tidigt o den ena hade öppen ductus, vi fick sjuk o olycksfalls försäkring genom trygg hansa med en klausul om att inte just det hjärtfelet var medräknat i skyddet. Nu är hon op o allt är bra med hjärtat o då är hon helförsäkrad. Ring o tala med dem igen annars prova ngt annat bolag.

  • Kiia

    Vi fick inte heller teckna sjukförsäkring för vår Sessa. Har dock en olycksfallsförsäkring. Min svägerska hade problem att teckna till sin dotter oxå. Hennes "problem" var en värre förkylning som satte sig på lungorna. Såg även ett inslag på TV om ett par som hade problem att teckna för att sonen hade haft torr hy som behövde smörjas...

    Hur som helst så borde det inte vara några problem att teckna en olycksfallsförsäkring. De som tecknade vår (och även andra som vi kollade med) sa att även om vi kunde få teckna en sjukförsäkring så var chanserna minimala att vi skulle få ut ersättning om hon blev sjuk (de skulle bara hävda att det var hennes diagnos som låg bakom...)

  • triixi

    Vi har TryggHansa, men du kan ju kolla på Skandia och If oxå.

    Lycka till!

  • Fru Mi

    Jag fick hem ett brev från mitt försäkringsbolag att de inte ville försäkra lillen pga att han hade en sjukdom som de läst om i hans journal, en sjukdom som inte läkaren hade sagt till mig att han hade. Jag blev orolig och trodde de hade konstaterat något som de inte hunnit tala om för oss. När jag sökte på internet om sjukdomen stod det att den ledde till döden innan barnet nått vuxen ålder. Det visade sig att Doktorn hade skrivit i journalen att de ville utesluta denna sjukdom och när jag pratade med honom sa han att lillen absolut inte hade detta. Försäkringsbolaget ville inte kolla på fallet förren om tidigast fem år även om lillen blev friskförklarad. Jag ska tillägga att han har haft andra sjukdomar och e blödarsjuk(mild variant) så han e bara olycksfallsförsäkrad i alla fall, men man kan ju undra om de får bete sig hur som hellst.

  • anne h

    Folksam medlemsbarn försäkrar ALLA barn, oavsett diagnos. Naturligtvis gäller försäkringen inte för det som barnet redan har (tex hjärtfel osv) men allt som KAN hända, precis som för andra barn.
    Det är en sjuk-och-olycksfallsförsäkring, inte jämförbar med "vanliga" barnförsäkringar, men långt bättre än att stå utan en sjukförsäkring.

    ACE försäkrar också alla barn, det är en olycksfallsförsäkring som även gäller vid sjukhusvistelse >24h pga _sjukdom_, den har jag utnyttjat flertalet gånger, ger 300 kr/dygn barnet är inlagd (kostar 900 kr/år/familj)

  • Tussens mamma

    vi fick också avslag. för att vår dotter var sjuk i samband med förlossningen (mekoniumfostervatten i lungorna gav en svår infektion)... hon var kärnfrisk efter det...

    prova med facket. jag tecknade en medlemsbarnsförsäkring...ska göra med nya facket också...

  • Soffepropp

    Jag blir så förbannad när jag hör radio reklamen för " är dina saker bättre försäkrade än ditt barn?"
    Tvärr då är det ju så att vissa, som vi, inte kan försäkra sitt barn med vanliga barn försäkringar.
    Är de mindre värda än sk "A-barn"
    Ahh! Blir galen bara jag tänker på det....=(

Svar på tråden Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????