• Äldre 7 Jul 10:22
    20062 visningar
    1 svar
    1
    20062

    Vattenkoppor flyga med SAS

    Är det någon som nyligen flugit med SAS med barn som precis haft vattenkoppor och som kan berätta vad som gäller? Inga gissningar tack.

    Vår son är i slutet av sjukdomen dvs inga nya koppor och de allra flesta är uttorkade men fortfarande synliga. Vi skall flyga i början av nästa vecka och jag har bokat tid hos läkare för bedömning dagen innan vi skall flyga för ett skriftligt läkarintyg om läkaren anser att han inte smittar längre och är "fit to fly". Hittar ingen tydlig info om just detta på SAS hemsida (vilket finns på de flesta andra flygbolags hemsidor).

    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Vattenkoppor flyga med SAS
  • Äldre 9 Jul 00:41
    #1

    Hej!

    Det är faktiskt så att om kaptenen anser att det finns en risk att ta med en passagerare så kan kaptenen neka en att resa med. Det är han/hon som bestämmer om de kan finnas en risk. Så intyg kan vara bra men det är inte säkert att det hjälper. De kan alltså neka vem som helst när man kliver på planet om de anser att man är för sjuk eller inte bör åka. Detta gäller alla flygbolag inte bara SAS. Ansvaret och beslutet ligger alltid hos den aktuella kaptenen

Svar på tråden Vattenkoppor flyga med SAS