• Randig

    Ni med flera barn (med samma föräldrar) är dom lika varandra personlighetsmässigt ?

    FruNyfiken skrev 2017-07-22 19:31:50 följande:

    Jag har tre döttrar och de är alla väldigt framåt och nyfikna. Men de har helt olika personligheter. Två har varit väldigt livliga och en lite mer försiktig. De har helt olika intressen och vad de tycker om/inte tycker om.

    Och nej, pojkar är inte mer livliga än flickor (apropå kommentaren ovan!)


    Mja, jag skulle också vilja påstå från min erfarenhet inom skola och förskola att pojkar är livligare, inte alla, men den större massan av dem.

    Sedan om det beror på biologi eller uppfostran låter jag vara osagt.
  • Randig

    Mina två barn är som natt och dag, bokstavligen.

    Min första föddes missnöjd och var en mycket krävande bebis. Han är impulsiv, hyperaktiv, envis, motorisk (var jätte tidig med att krypa och gick vid 9 mån tex), väldigt fantasifull och kreativ, hetsigt humör men har väldigt mycket humor. Busig och trotsig. Han är väldigt selektiv med maten och alltid sovit som en kratta.

    Min andra som föddes som solskenet själv, alltid glad, sov bort de 4 första månaderna i livet. Sover bra, äter bra (äter allt, ungen lever på broccoli tex, det har mina förstfödda aldrig stoppat i munnen), lyssnar, är mer eftertänksam och försiktig, var sen motoriskt men har vart lite snabbare rent intellektuellt. 

    Ja listan kan göras lång. Än så länge kan jag och pappan till barnen inte hitta något personlighetsdrag det vart lika på fullt ut.

  • Randig
    Rutankajutan skrev 2017-07-22 20:20:51 följande:
    Haha. Att det kan bli så himla olika, väldigt spännande & roligt att höra tycker jag!

    Är något av barnen likt dig eller pappan när ni var små?

    Det sägs ju att tex hyperaktiva barn ofta har någon förälder som har varit det som barn.
    Skulle nog säg att min äldsta tenderar till att vara lite mer lik pappan i temperament och lite i personlighet (pappan ska tydligen också vart ett ganska så svårt barn, men våran verkar vara en level över det ;) enligt farmorn iaf). Men min pappa (alltså barnets morfar) var tydligen också högt och låg som liten, han har dessutom adhd. Det finns andra i både min och pappans släkt med adhd så det skulle kunna vara ett arvsanlag som gått vidare till vårat barn.
Svar på tråden Ni med flera barn (med samma föräldrar) är dom lika varandra personlighetsmässigt ?