• stellanocte

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej!

    Min man och jag står i kö för att starta IVF till hösten. Förhoppningen är att vara i gång i september. Är det någon mer här som ska börja på samma resa? Det vore roligt att följas åt och dela erfarenheter och tankar. 

    Jag har tappat räkningen på vilket försök vi är på nu men vi har nog cirka 18 misslyckade försök bakom oss. Vi längtar mycket och hoppas att det nu äntligen ska bli ett barn. 

  • Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017
  • stellanocte
    Ellencassandra skrev 2017-07-23 19:28:33 följande:

    Hej! :) samma här. Ska påbörja ivf i september. Första besöket 29e augusti! Hoppas verkligen att det ska funka! Har dom hittat nåt fel på er eller är ni oförklarligt barnlösa? Vi är det.. hoppas det ska gå :/
    Lycka till :D


    Vi är också oförklarligt barnlösa tyvärr. Vi tyckte dock att mitt AMH-värde var väldigt lågt, bara 1,2, men vår läkare verkade inte riktigt bry sig om det. 

    Vilken klinik ska ni gå till om man får fråga? :) Vi ska gå på Carl von Linné i Uppsala. 

    Lycka till ni med :)
  • stellanocte
    ijo skrev 2017-07-24 00:42:43 följande:

    Hej!

    Hakar på här :) Jag väntar på att få göra FET när kliniken öppnar upp efter semestern :) Skulle gissa att det blir efter min nästa mens så någon gång i september.

    Vad menar du med 18 misslyckade försök stellanocte?

    Vad har ni då testat?


    Menar att vi har 18 försök bakom oss på egen hand som tyvärr inte har lyckats. Så nu sätter vi hoppet till IVF istället :)
  • stellanocte
    Ellencassandra skrev 2017-07-24 05:57:56 följande:
    Hej! :) en FET är det frysåterföring eller blandar jag ihop det? Är så många ord å hålla reda på ;)
    Jag tror ts menade att de försökt själva 18 ggr innan de fått hjälp nu å ska göra ivf.

    Hur gör ni förresten med jobbet? Det är något som oroar mig då jag har rätt svårt å ta ledigt bara några dagar innan i förväg.. tänker på ägguttaget när man måste va hemma sen... har ni pratat med er chef? Vet inte om jag vill det... hm mycket och fundera på!
    Vi satt och pratade om det i går faktiskt och det är svårt. Vi har inte berättat för någon om våra problem att skaffa barn än och jag tycker att det känns lite privat att prata om ivf:en. Jag vet inte...Jag tror att jag fortfarande har den där bilden av att vi ska kunna berätta om vår graviditet på samma sätt som de flesta andra - några veckor in och som en någorlunda överraskning. Inte att alla vet om att vi försöker och har koll på när ägget sätts in, när vi borde få besked, etc. 

    Vi har i alla fall beslutat att hålla den första omgången för oss själva. Sen får vi se om det skulle dra ut på tiden. Vi får ta ett försök i taget :)
  • stellanocte
    ijo skrev 2017-07-24 10:08:48 följande:
    Ja precis, en frysåterföring (frozen embryo transfer). Vi gjorde vår första ivf med äggplock och återföring i slutet på april. Det gick inte vägen (fick plus på TD men blödde mycket så förstod att det inte var bra, blev ett tidigt MF) och sen hann dom stänga för semestern innan vi hann med ett frysförsök. Vi fick 4 st till frysen som jag nu hoppas klarar upptining så vi får göra fet :)

    Vi har inte berättat för någon ännu. Jag hade tur att ägguttaget blev på en dag jag var ledig. Andra besök såsom VUL osv inför äggplocket hittade jag på att jag var på läkarbesök av annan anledning. Skulle ju verkligen underlätta att berätta för chefen i alla fall men jag känner mig inte redo för det.
    Tråkigt med missfallet men håller tummarna för nästa försök istället. Det måste kännas bra att ha fått fyra till frysen i alla fall? Jag har hört att det inte är så vanligt att man får det. 
  • stellanocte
    ijo skrev 2017-07-24 21:50:02 följande:
    Vet du om ni kommer göra långa eller korta metoden? :)
    Nej, vi vet tyvärr väldigt lite ännu. Hoppas att många frågetecken klaras upp under vårt första möte i september :) Har hört att den långa metoden ska vara "jobbigare" än den korta. 
    Nemi76 skrev 2017-07-25 23:55:07 följande:

    Hej! Hoppar in här. Kommer att göra IVF privat så snart kliniken öppnar efter sommarstängningen. Har en dotter sedan tidigare som blev till genom Pergotime och har försökt med Pergo och Letrozol hittills. Har väl försökt i ca 2,5 år snart med ett MA under denna tid. Har AMH 0,5 och ska fylla 41 i höst så jag har inte jättehöga förväntningar. Me hoppet är det sista som överger människan, sägs det ju. Får se hur många försök jag orkar med, men kliniken vill bara ta ett försök i taget, dvs vi får inte köpa "trepack" pga att mitt MH är under 1.

    Någon mer här som är över 40?



    Nej, men jag har också fått ett lite sämre AMH-värde på 1,2. Sett till min ålder är det väldigt lågt och det oroar mig lite.

    Håller tummarna för dig och hoppas att det ska gå bra. 
  • stellanocte
    Maria_87@ skrev 2017-07-28 14:50:36 följande:
    Ja visst är de spännande! Ja den är gjord, killen har väldigt få spermier så de bedömde chansen till att bli gravida som omöjlig utan ivf och då med cisi för att fåna upp någon liten superspermie. Önskar i efterhand att vi hade sökt hjälp mkt tidigare men bättre sent än aldrig.

    Idag fick vi ett fantastiskt brev på posten, de har blivit ett avhopp från någon och vi får kortvarsel besök redan i om 10 dagar! Såååå sjukt peppad och nervös och glad, känslorna är överallt. Å så har jag världens lugnaste kille som inte jagar upp sig alls verkar de som - lite skönt att skriva av sig här istället
    Grattis, vad kul att ni får börja så snart :)

    Får man fråga var ni ska göra er IVF någonstans? 
  • stellanocte
    Mjbo skrev 2017-08-01 09:37:36 följande:
    Under utredning märkte dom att min ena äggledare va stopp i och blev vätskefylld (alltså inget flöde genom den, spermierna kommer aldrig fram till äggen) .. blev remiss till operation och sen tog jag bort den. Under operationen såg dom att jag har massor av vävnad och påväxter i livmoder, lever, nedre delen av buken och även runt den andra äggledaren, men den tog dom aldrig bort trotts att den är obrukbar.

    Så, jag kan aldrig bli gravid på naturlig väg. Fast det var det ingen som ville säga i vården. Alla sa att "de går bra för vissa ibland, och man ska aldrig ge upp" osv.. Men när vi hade första mötet hos ivf kliniken så de första dom sa var just "du kommer aldrig bli gravid på naturlig väg, det är tyvärr bara att konstatera".. det var ledsamt men ändå skönt att fsktist få någon som sa det för att dom ville hjälpa. Om du förstår :)
    Jag hade också stopp i min ena äggledare när jag gjorde äggledarspolningen. Det gjordes dock aldrig någon uppföljning på det. Hade gärna velat veta vad det berodde på. Jag misstänker själv att jag har endometrios, av flera orsaker, men det är svårt att bli tagen på allvar av vården. "Det är helt normalt" och "det kan bli så ibland" verkar vara standardsvaret.  

    Hoppas nu att det ska gå bra för alla i tråden när vi sätter i gång. Håller tummarna för många plus :) 
  • stellanocte
    I väntan på det lilla undret skrev 2017-08-10 20:37:09 följande:

    Vi ska börja vår första IVF behandling nu (började på måndag med synarela nässpray), med hopp om äggplockning första veckan i september. Vi har kämpat sedan 2014, utan resultat. Man känner sig så otroligt ensam, även fast man vet att många många andra kämpar om samma.

    Jag håller tummar och tår att lyckan ska nå er!

    Kämpa på!

    Kram från Finland!


    Lycka till. Håller både tummar och tår här hemma :)

    Vi ska ringa vår läkare och starta upp allting med ivf på måndag. Vi vet inte riktigt hur processen ser ut efter det. Lite nervöst. 
  • stellanocte

    Stort grattis till er som har plussat!

    Nu är vi också i gång. Vi var och tog prover för HIV, etc, för några dagar sedan (obligatoriskt som har jag förstått det, innan ivf:en börjar) och nu väntar vi på tid till första läkarbesöket. Spännande och nervöst!

  • stellanocte
    EmmaB1988 skrev 2017-08-28 19:37:26 följande:

    Hoppar gärna in här! Just vart på besök på fertilitetskliniken för info samtal inför IVF. Ska till Linnékliniken, går annars i Gävle. Skulle sätta igång vid nästa mens, synd att jag nyss hade mens :(. Har gjort Letrozolbehandling sen okt förra året utan något plus. Kollar upp när nästa mens ska komma för att planera in starten. Så typiskt, har en utlandsresa inbokad i okt och återförandet krockar med resan :( Så less. Vill ju bara köra igång direkt. Tålamodet blir mindre ju närmare (förhoppningsvis) "slutet" vi kommer.


    Välkommen!

    Vi ska också gå på Linnékliniken. Hur lång tid tog det från att ni sa att ni ville sätta igång med ivf till att ni fick komma på infomöte?
  • stellanocte
    Ariellan skrev 2017-08-27 11:46:58 följande:
    Då är vi på samma procedur, var också och tog sådana prover i torsdags, och även min sambo. Så förväntansfull!
    Spännande! Vet ni när ni eventuellt får sätta igång?
  • stellanocte

    Känner att det är dags att skriva en uppdatering om läget för oss. Vi började spraya med Synarela den 27 oktober. Vad vi inte visste då var att jag troligtvis redan då var precis i början av en graviditet. Vi lyckades alltså på vårt sista försök innan IVF:en. 

    Den mens som skulle komma kom aldrig och den 10 november fick vi till vår stora chock veta att vi väntade barn. Lyckan var total men tyvärr kortlivad. På ett tidigt ultraljud förra veckan - då vi beräknades vara i vecka 7+2 - hittades till vår sorg inget foster. Bara en tom hinnsäck. Troligtvis har jag haft en så kallad missed abortion. Vi ska tillbaka nästa vecka för att bekräfta detta.

    Det första beskedet vi fick var att vi inte skulle få fortsätta med IVF men nu verkar det trots allt som att vi har fått tillåtelse att fortsätta efter nyår. 

    Så troligtvis börjar vi med Synarela igen när kliniken öppnar efter jul. 

    Vårt julmirakel blev till sorg men vi får kämpa vidare. 

  • stellanocte

    Hej och god fortsättning på er.

    Hur går det för alla här? Vi håller just nu på att återhämta oss från ett missfall men planerar att sätta i gång med IVF till våren igen. Vi ska boka tid för nytt uppstartsmöte i januari men vi vet inte när vi kan få sätta i gång igen. Troligtvis behöver jag vänta in en mens igen innan vi kan starta. 

    Hur ligger ni till? 

  • stellanocte
    hanna8911 skrev 2017-12-27 23:04:10 följande:
    Hej! God fortsättning!usch vad sorgligt med missfall. När man väl nåt till det där plusset så kommer nästa käftsmäll. Hopps ni ändå får sätta igång snart och att ni inte behöver vänta för länge!

    Jag har gjort mitt första FET för 1 vecka sedan och väntar nu på att ta ett gravtest. Har haft Molvärk av och till så har inte så höga förhoppningar! Men men det är bara att köra på, någon gång ska vi alla lyckas!!
    Ja, vi hade hoppats på en annan avslutning på året men vi får kämpa vidare med nya tag :)

    Håller tummarna att du får ett plus. Molvärk kan ju vara ett tecken på graviditet (hade själv det innan vårt plus) så det kan absolut gå vägen fortfarande :)
  • stellanocte
    mileythebunny skrev 2018-01-05 13:42:13 följande:
    Vi har bara påbörjat vår första behandling så har inte tvingats uppleva samma förtvivlan ännu, men lite därför valde vi också att inte berätta för någon om vår ivf. I början kändes det rätt, vi resonerade att om det inte kommer att fungera för oss så slipper vi göra våra föräldrar besvikna osv. Men nu, mitt i behandlingen (jag har sprayat i två veckor och sprutat i två dagar) så håller jag på att bli tokig av att inte kunna ventilera detta med folk omkring mig. 

    Hur gör ni andra? Har ni varit öppna från början? Jag tänker att om jag också drabbas av tex ett missfall eller MA så blir det ju extra jobbigt att försöka dölja det, och onödigt.

    Igen, så otroligt ledsen av att höra era berättelser om plus på stickan som sen inte har gått hela vägen. Tusen kramar till er!
    Vi valde samma väg som är, det vill säga att inte berätta om det för familj och vänner. I vissa stunder har det känts som ett bra beslut. Det har varit skönt att bara kunna "vara oss" och inte "vi som genomgår en ivf", om du förstår vad jag menar. Jag inbillar mig också att det på vissa sätt har fört min man och mig närmare varandra. Det har stärkt "vi-känslan". 

    Å andra sidan har det också funnits väldigt jobbiga stunder. När vi har mått dåligt och under vårt missfall i julas var det riktigt tufft att låtsas vara glad och ge intrycket att det bara var en helt vanlig jul. 
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017