• Äldre 2 Aug 22:07
    4943 visningar
    16 svar
    16
    4943

    gravid vad äter ni?

    Jag är "bara" v12+0 men tänker också mycket på mat och vikt. Min absoluta favoritvikt är 62kg (176cm). Mindre träning och lite för mkt av det goda lite för ofta har gjort att jag vid graviditetsstart vägde 66kg. I normala fall kan jag lätt korrigera en sådan slarvökning genom att helt utesluta socker och vita kolhydrater, och träning så klart. När jag fick veta att jag är gravid i v5 vägde jag 67. Då blev jag superstrikt med fika och snacks, så sedan dess har jag faktiskt gått ned lite. Jag bantar absolut inte, äter mycket och bra men ser till att välja nyttiga alternativ och se till att jag har tex morot och ägg på jobbet, annars moffar jag en massa mackor vilket jag går upp av.

    Att få gravidmage ser jag bara fram emot. Det stör mig dock nu att jag har ett extralager fett som inte försvinner trots sedvanliga insatser och att magen putar så himla mycket. Träningen lider iofs svårt av tröttheten än... Jag är rädd för att dra på mig en massa fettkilon som jag får slita med sen. Extra fett blir varken bebis eller jag glad av.

    Jag äter haricots verts, tomat, paprika, frukt, dricker te, tomatjuice, yoghurt med bär, kokt eller stekt ägg osv när jag är sugen men vet att jag har ätit nog. För mig funkar det inte att ta "litegrann" av något gott. Jag har aldrig sådant hemma. (Chips, godis, bullar osv).

  • Äldre 3 Aug 19:30
    #16
    erijon skrev 2017-07-27 19:45:43 följande:

    Vill bara ha tips och lite råd om vad mab kan äta istället. Säkert många som tänker som jag. Annars kan man nog lätt dea på sig övervikt under graviditeten om mab ska tillåta sig allt.


    Svarade lite ovan :)
Svar på tråden gravid vad äter ni?