• Äldre 28 Jul 12:42
    11128 visningar
    31 svar
    31
    11128

    Vill adoptera finns ett men

    Men gift er borgerligt med bara vittnen då. Är det inte värt det för att få adoptera? Är adoption enda vägen till barn, man vill ha barn och enda hindret är just giftermål så gifter man sig ju.

  • Äldre 28 Jul 16:05
    #8
    bergvis skrev 2017-07-28 16:00:17 följande:
    Så vi ska gifta oss bara så där och hoppas på att vi får adoptera från ett land. För mig är giftemål mer än att bara gå in i stadshuset och säga ja till varandra. Jag vill ha ett minne för livet och bjuda in släkten i kyrkan. Men då vet jag att det är bara gifta sig och sen är det klart av vad jag kan förstå av kommentarerna.
    Så ni gifte er också borligt på en gång när ni sökte för att adoptera eller?
    Om vi inte varit gifta och fått adoptera av andra skäl hade vi gift oss dagen efter! Vi bara skulle ha barn. Punkt. Nu gick det tack o lov via en massa ED, annars hade vi fått ta till surrogatmamma. Så ja, om ni får adoptera om ni är gifta, vad sjutton tvekar du för?! Du verkar ju ändå vilja gifta dig hur som helst. Vi hade haft barn för länge vi fått adoptera.
  • Äldre 28 Jul 17:18
    #20
    bergvis skrev 2017-07-28 16:14:28 följande:
    Ja i sisom tid vill jag gifta mig men jag vill inte känna mig tvingad att gifta mig heller. Då de inte hjälper oss med barnfrågan inom vården så tänkte vi adoptera istället då ensamstående får adoptera men par ska vara gifta. Så ni har adopterat eller Jag är bara jag ?
    Nej, jag skrev ju att vi inte fick utan gjorde ED istället. Vi fick ingen hjälp här utan gjorde först 7 privata IVF.er i Sverige och sen 7 ED utomlands. Vi har alltså ett biologiskt, men inte genetiskt barn. Kan det vara en väg för er? Om du kollat upp övriga regler/krav för adoption och det enda som det faller på är giftermålet får du nog acceptera att det är så och välja- gift er och ansök eller gift er inte och bli inte godkänd. Det har med adoptionsländernas krav att göra. Att vara gift anses bättre rent moraliskt och även ur den synpunkten att det är vanligare att gifta håller ihop än de som bara är sambos. Och det är ju klart bättre för ett adopterat barn att ha 2 föräldrar så länge som möjligt eftersom det i sig är jobbigt att komma hit som adopterad. Så det är för barnets bästa de vill att man ska vara gift.
  • Äldre 28 Jul 17:37
    #22
    +1
    bergvis skrev 2017-07-28 17:26:18 följande:
    Om vi gör privat så måste de vara kunniga och göra dosen av min medicin så inte jag får en avstötning. Ligger sånt i varav vården ej vill hjälpa= ingen kunskap. 
    Jag vet vad som gäller men trodde jag skulle få mer svar än bara...gift er!
    Barn är större än ett giftemål men ville höra vad andra hade för upplevelser eller erfarenheter av att ha adoptera eller är under adoptionsprocessen...
    Jag har haft minst 4 missfall. När jag höjde dosen Prednisolon fick jag behålla barnet. Kanske nåt för dig?
    Hela din ts handlar om just giftermål som krav för adoption och det är det vi svarat på. Det är ju det ni måste göra om ni vill adoptera. Det är lika för alla! Du kan ju inte få ett annat svar än det som gäller. Du anar inte vad gärna vi skulle adopterat om vi bara fått! Men vi hade aldrig fått fast vi är gifta. Så jag personligen ser inte problemet.
Svar på tråden Vill adoptera finns ett men