Forum Övrigt - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill adoptera finns ett men

  Fre 28 jul 2017 14:54 Läst 8318 gånger Totalt 31 svar
  Visar endast inlägg av Aliona - Visa alla inlägg
 • Fre 28 jul 2017 14:54 #5

  Ja det är kanske irriterande, men om man vill ha något som ett barn, så gör man helt enkelt vad som krävs. Att gå till stadshuset och skaffa ett papper på att man gift sig är inte så svårt. Ingen mer än ni och adoptionsbyrån behöver veta något.

 • Fre 28 jul 2017 16:50 #16
  bergvis skrev 2017-07-28 16:00:17 följande:

  Så vi ska gifta oss bara så där och hoppas på att vi får adoptera från ett land. För mig är giftemål mer än att bara gå in i stadshuset och säga ja till varandra. Jag vill ha ett minne för livet och bjuda in släkten i kyrkan. Men då vet jag att det är bara gifta sig och sen är det klart av vad jag kan förstå av kommentarerna.

  Så ni gifte er också borligt på en gång när ni sökte för att adoptera eller?


  Man gör ju som man vill så klart på sitt bröllop. Jag föreslog hemligt, borgligt för att jag fick intrycket av din trådstart att du faktiskt inte ville gifta dig. Men det är ju inget som hindrar att ni har ett storslaget kyrkobröllop med släkt och vänner.

  Jo, vi fick faktiskt göra precis så för att min fru skulle få adoptera det barn som vi skaffat tillsammans, gått genom graviditet med tilksamnans, fött tillsammans och varit föräldralediga med tillsammans. Kränkande är bara förnamnet men det är vad vi behövde göra för vårt barn.

  Vi hade ett litet borgligt bröllop men gjorde en kul och fin dag av det och lade sedan allt krut på vår sons dop istället.
 • Fre 28 jul 2017 16:58 #18
  bergvis skrev 2017-07-28 16:27:40 följande:

  Nä kanske vi inte är de då jag har varit gift och känns för mig inte något jag helst vill göra då mannen jag gifte mig med blev förändrad efter bla. vill inte gå in på de något djupare. 

  Men enligt alla kommentarer så kommer allt bli bra bara vi gifter oss.

  Tackar för alla ni som kommenterat och då ska vi fundera på detta. 

  Men undrar hur lång tid tog det för er att adoptera som kommenterat?

  Eller har ni biologiska barn?


  Vi gjorde som sagt en närståendeadoption, så jag har biologiskt barn och den andra mamman ett adopterat. Det tog nästan ett år, under vilken den andra mamman skulle ha varit rättslös och vår sin föräldralös om det hänt mig något.

  Jag hade gärna adopterat internationellt men tyvärr godkäns i praktiken inte homosexuella, gifta eller inte.

  Jag förstår att det är irriterande och du har rätt att vara ledsen över situationen, men försök hålka perspektivet. Ni vill leva tillsammans som familj. Ni vill antaglien ändå gifta er senare. Det är en ganska liten sak att behövs göra för att få adoptera. Så bara gör det bästa av situationen, gör ett stort fint bröllop redan nu, eller förpappret nu och ceremoni och fest senare om det känns bättre. Huvudsaken är resten av ert liv.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll