• Samunotis

    Vaniljsocker istället för vaniljstång?

    Jag ska baka en Cheesecake och det ska tillsättas en halv vaniljstång.
    Det var slut på både Maxi och Willys. Någon som vet hur mycket vaniljsocker
    man ska ta för att det ska vara lagom mycket?

  • Svar på tråden Vaniljsocker istället för vaniljstång?
  • EpicNurse

    Det är ju inte alls samma sak så för vaniljsmakens skull så behöver du typ 2 dl vaniljsocker, och det går ju inte. Köp vaniljpulver istället om det inte finns stång!


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Aniiee

    Har du vaniljsocker med äkta vanilj i så kan du minska vanliga sokret med en matsked och ta 2 msk vaniljsocker. Annars (kanske till nästa gång) köp vaniljpulver om du inte hittar vaniljstång. Det står vanligtvis bland bak-grejerna (jääääääääätedyrt burbon-pulver, runt 60 spänn vanligtvis) eller bland kryddorna (urtekrams för en tjuga, dessutom mer pulver....)


    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Occam
    Aniiee skrev 2017-07-28 15:49:00 följande:

    Har du vaniljsocker med äkta vanilj i så kan du minska vanliga sokret med en matsked och ta 2 msk vaniljsocker. Annars (kanske till nästa gång) köp vaniljpulver om du inte hittar vaniljstång. Det står vanligtvis bland bak-grejerna (jääääääääätedyrt burbon-pulver, runt 60 spänn vanligtvis) eller bland kryddorna (urtekrams för en tjuga, dessutom mer pulver....)


    Vaniljpulver är mald hel vaniljstång, otroligt praktiskt om man inte orkar skrapa ut kärnorna/koka ur stången. Blir inte riktigt lika bra som det traditionella sättet men näst intill. Vabiljpulver är dock mycket trevligare än vaniljstocker och (hu!) vanillin, och perfekt i sammanhang där kokning inte förekommer, exempelvis i vispad grädde.
  • Aniiee
    Occam skrev 2017-07-28 16:01:38 följande:
    Vaniljpulver är mald hel vaniljstång, otroligt praktiskt om man inte orkar skrapa ut kärnorna/koka ur stången. Blir inte riktigt lika bra som det traditionella sättet men näst intill. Vabiljpulver är dock mycket trevligare än vaniljstocker och (hu!) vanillin, och perfekt i sammanhang där kokning inte förekommer, exempelvis i vispad grädde.
    Agreed
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Carambolan

    Ja, vispar grädde med vaniljpulver i är löjligt gott. Väljer det före marsansås till vilken efterrätt som helst

Svar på tråden Vaniljsocker istället för vaniljstång?