Inlägg från: Anonym (Oinbjuden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oinbjuden)

    Är inte bjuden till min sambos väns bröllop

    Som rubriken lyder så är min sambo bjuden till sin barndomsväns bröllop men inte jag.

    Bakgrund:
    Dom är ett gäng på åtta killar som har hållit ihop sedan högstadiet och ser varandra som nära vänner. Jag och min sambo bor i samma stad som flera av kilarna och deras flickvänner/fruar men inte paret som gifter sig, dom bor i en annan stad. Jag och min sambo har varit ihop två år. Jag har bara träffat brudparet en gång innan.

    Så till problemet:
    Alla i gänget och flickvänner/fruar är bjudna på deras bröllop, dom flesta har varit ihop lite längre än oss men inte alla, några bor inte ens ihop. Min pojkvän blev såklart upprörd att han är den enda som inte får ha med sin partner trotts att dom varit vänner i 20 år, han var med på svensexan utomlands etc. Övriga killar i gänget tycker också det är oförskämt eftersom dom alla alltid är måna om att bjuda med flickvänner. Kan tillägga att detta inte är något budgetbröllop, dom har bra budget. 

    Jag är såklart besviken att jag inte är bjuden och att alla kommer se att min pojkvän är där själv men samtidigt så har jag bara träffat dom en gång innan så det är mest att min pojkvän inte känner att det är kul att gå själv. Hur ska jag bete mig mot brudparet efter bröllopet när vi ses? Vi planerar att gifta oss inom två år och ingen av oss har lust att bjuda vännens blivande fru, skulle det vara konstigt av oss?

    Jag vet mycket väl att det inte är tvång att bjuda alla på bröllop men skulle vara intressant att höra era åsikter?

  • Svar på tråden Är inte bjuden till min sambos väns bröllop
  • Anonym (Oinbjuden)
    nevermind skrev 2017-08-01 16:26:40 följande:

    Jag tycker det är ganska uppenbart att de inte tycker om dig. Sorry...


    Jag har som sagt bara träffat dom båda en gång tidigare och har efteråt sagt till min pojkvän att dom tycker om mig...
  • Anonym (Oinbjuden)
    Fiona M skrev 2017-08-01 16:23:26 följande:

    Vad har de gett för anledning?


    Det enda är att dom bara vill bjuda folk som dom känner. Fick reda på att en anna killes tjej inte heller är bjuden men det är ett nytt förhållande och dom har inte träffats
  • Anonym (Oinbjuden)
    Loigios skrev 2017-08-01 16:32:39 följande:

    Fast har man bara träffats en gång så kan jag förstå att man inte är så sugen på att ha en (i princip) främling på bröllopet. Det behöver inte innebära att brudparet inte gillar dig, dom kanske bara vill ha sina närmsta vänner där. Kan vara en budgetfråga också, BP har inte råd att bjuda alla och någonstans måste man dra en gräns!


    Absolut, håller med! Men min pojkvän är ingen främling utan en av hans närmsta vänner. Som sagt, jag känner dom inte men detta påverkar ju såklart min pojkväns relation till hans kompis och många i gänget nu som pratar illa om brudparet pga detta.
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (Men......) skrev 2017-08-01 16:48:15 följande:

    Har med förvåning läst flera trådar där folk tycker att det är ok att bara bjuda den ena av ett par. För mig helt ofattbart?! Och alla argument om budgetbröllop, brudparets dag bla bla .........

    Om de hade bjudit in samtliga killar utan respektive så möjligen ok men under inga omständigheter ok att utelämna en partner av alla i ett par som dessutom är sambo! Oavsett om ni bara träffats en gång. I min värld så är det bara WT människor som skulle göra så. Om jag gifter mig och bjuder in mina vänner så vill jag att de ska trivas och ha lika kul som oss . I din sambos kläder skulle jag välja mellan två saker. Antingen ringa min vän om vi stod varandra nära och fråga vad f.n eller så skulle jag definitivt tacka nej.

    Enda gången vi haft vissa betänkligheter var vid ett tillfälle då en av tjejerna träffat en kille som inte kunde uppföra sig när han drack och en av de andra tjejerna skulle gifta sig. Han hade alltså betett sig mycket illa på en annan fest och därför var bruden rädd att han skulle förstöra hennes bröllop. Men han fick lova att inte dricka och därför välkommen trots allt.


    Tack för ett bra och vettigt svar! För mig är det vett och etikett att bjuda sambos men har ju ingen lust att bjuda hans blivande fru till vårt bröllop nu...
  • Anonym (Oinbjuden)
    Loigios skrev 2017-08-01 16:55:32 följande:
    Jag kanske var otydlig. Men jag menade att en anledning till att du inte är inbjuden är att du är en främling, inte din sambo. Självklart förstår jag att det påverkar din sambos relation med sin polare, men (förstå mig rätt nu) är det värt att göra en sådan big deal av det? Finns det inte mer att vinna i att försöka lugna ner situationen, se till att han åker och har kul. Eller så åker ni bara på vigseln?

    Det jag menar är att är det värt att det ska skadas deras vänskap för att du inte är inbjuden på ett bröllop till ett par du inte känner? Säger inte att deras agerande är rätt, men är det värt att ta den här striden? Hade varit värre om ni känt dom i flera år
    Ojojoj, vi har inte tagit någon strid. Jag och min sambo har pratat om det och han nämnde det till sina vänner mest för att fråga om andras flickvänner inte heller var bjudna. Jag är helt på det klara med att jag inte känner dom. Det är mer min pojkvän (och hans vänner) som är besvikna på deras vän. Anledningen med denna tråd var inte att få redan på varför jag inte är bjuden (vilket jag redan vet) utan för att se om detta är vanligt. 
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (cv) skrev 2017-08-01 17:17:23 följande:

    Jag förstår verkligen inte argumentet "det är brudparets dag" och att de därför gör precis som de vill. Ja, såklart att de bjuder vilka de vill, men deras gäster är inte någon slags rekvisita som ska vara tacksamma över att de blev bjudna. Det går ju åt båda hållen - av alla bröllop jag varit på har  brudparet tackat och varit glada för att jag kom, och jag tackat tillbaka. Brudparets dag blir en ganska ensam dag om de inte tar hänsyn och visar respekt för sina gäster, samtidigt som gästerna givetvis ska visa respekt för dem.
    Ok att man inte kan bjuda alla, men man utesluter inte som någon jävla mobbning. Är det ett helt kompisgäng med respektive bjuder man givetvis alla respektive! 


    Håller helt med! Vi har båda varit inbjuda till andra bröllop där en av oss inte träffat båda i brudparet och som vi inte varit lika nära med som min sambo och brudgummen i detta fall. Jag vet att det kommer bli samma på vårt bröllop, att det kommer vara respektive till vänner som vi inte känner så väl men samtidigt vill vi att våra vänner ska ha kul och skapa en relation med deras respektive.
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (Mh) skrev 2017-08-01 18:27:15 följande:
    Menar du att de hade svensexa för brudgummen innan brudparet ens skickat ut inbjudningar till bröllopet?
    Ja svensexan började planeras (vilka som skulle med, betalning etc etc etc) i vintras och inbjudningarna kom i maj, bröllopet är i slutet av september.
  • Anonym (Oinbjuden)
    smulpaj01 skrev 2017-08-01 18:38:40 följande:
    Varför tjatar du om blivande frun? Det kan ju lika väl vara din sambos kompis, alltså MANNEN som inte vill ha dig där?!
    Haha ja, så kan det mycket väl vara. Nu är jag ju inte bjuden för att dom inte känner mig väl nog (fair) och då måste vi ju också kunna få välja om vi vill bjuda henne eftersom jag inte känner henne och min sambo har umgåtts med henne vid några tillfällen men har varit vän med hennes MAN i 20 år. Låter det som ett vettigt argument? Hade vi gift oss först hade vi bjudit båda....
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (Peris) skrev 2017-08-01 18:33:40 följande:

    Men snälla. Ett bröllop är faktiskt ingen allmän fest utan brudparet får bjuda vilka de vill och om de vill skita i etiketten och hålla på vettet så stryker man vissa.

    Vi hade 100 vi ville bjuda och plockade bort 40 av dem. Ja tyvärr så rök vissas respektive om vi inte träffat dem. Mest för att jag faktiskt inte ville ha främlingar på mitt bröllop. Sen är det faktiskt dyrt att betala för 20 personer som man inte känner. De flesta var faktiskt helt lugna med det. Andra tackade nej vilket är ett val också.

    Dessa vänner som hade respektive som vi strök är typ hälften inte ens ihop idag.

    Sen om man faktiskt inte umgås par och par ihop så varför?

    Vad spelar det för jävla roll om man inte blir bjuden med sin partner på bröllop

    Vad fan. Man sitter ju inte ihop.


    Nej du har helt rätt, det är verkligen ingen allmän fest och man får bjuda vem man vill och om man vill hålla på etiketten eller inte är upp till var och en. Sen om man ska behandla alla lika i ett kompisgäng, ja det kan ju bli lite känsligt som det har blivit nu, att min sambo var den enda som inte får ha med partner och många av hans vänner inte tycker att det är ok. Blir lite pinsamt du vet, när man sen ses på nån middag och så ska man vara trevlig, fråga hur bröllopet var och så där....cringe. 
Svar på tråden Är inte bjuden till min sambos väns bröllop