• Anonym (Kaffedraken)

    Alexandra Rejsmar: "Vart är den feministiska regeringen när kvinnor utsätts för orättvisa varje dag för att de inte är män?"

    Alexandra Rejsmar: "Vart är den feministiska regeringen när kvinnor utsätts för orättvisa varje dag för att de inte är män?"
    Visste ni att vi idag har Sveriges första feministiska regering? Klart ni visste, regeringen älskar att slänga sig med det, så fort som de får chansen.

    Denna tråd innehåller kommentarer för ovantående artikel.

    Läs hela artikeln här
  • Svar på tråden Alexandra Rejsmar: "Vart är den feministiska regeringen när kvinnor utsätts för orättvisa varje dag för att de inte är män?"
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hennes punkter:

    I dag läggs åtta av tio våldtäcktsundersökningar ner
    Håller med om straffen är för låga och att det inte spelar nån roll vad tjejen hade på sig. Men vi kan inte straffa någon utan bevis. Ord mot ord ska inte räcka.

    För att inte tala om BB-krisen
    Sant, men vad har det med män att göra att göra? Bara för att män inte råkar behöva förlossningsvård betyder inte det att kvinnor diskrimineras. Vi behöver en fungerade vård generellt, förlossningsvården är en del av detta.

    Hur kommer det sig att en snickare tjänar åttatusen kronor mer i månaden än en undersköterska?
    Det handlar om efterfrågan på en privat marknad. Manliga undersköterskor tjänar inte mycket dom heller. En kvinna kan lika gärna bli snickare.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anledningen till att man frågar efter klädsel vid våldtäktsmål är för att se om historierna stämmer, inte för att man tycker det spelar någon roll för brottet. Det är en vanlig missuppfattning.

Svar på tråden Alexandra Rejsmar: "Vart är den feministiska regeringen när kvinnor utsätts för orättvisa varje dag för att de inte är män?"