• Anonym (Undra­r)
    Äldre 13 Aug 14:53
    63243 visningar
    440 svar
    440
    63243

    Förskola: Utgå från mina tider trots att pappan är hemma?

    Vet att det kan skilja sig mellan förskolorna, men tänkte ändå prova här.

    Ifall jag studerar heltid medan pappan är hemma (inte arbetslös direkt utan väntar på svar angående uppehållstillstånd eller ej), kan förskolan ändå utgå från mina tider helt?

    Jag vet inte tiderna ännu men tänker mig att det blir ungefär 08:00-15:00 för henne. Men tror ni att de kommer fråga om hans tider också och neka att dottern ska gå efter mina tider och istället säga att pappan får hämta henne mycket tidigare eftersom han ändå är hemma? Trots att vi betalar för platsen?

    Ska på inskolning snart så vill bara veta ifall det kan vara så att de kommer neka. Finns det regler eller liknande kring sånt?

  • Svar på tråden Förskola: Utgå från mina tider trots att pappan är hemma?
  • Anonym (Idiot­er)
    Äldre 13 Aug 18:31

    Den här tråden gör mig vansinnig. Det finns så många bra människor som försöker få barn år efter år utan att lyckas och så kan två stolpskott skaffa barn som ingen av de sen bryr sig om. Ni borde ta mej fan skämmas båda två ts. Ni låter trashigare än trashigast.

  • Äldre 13 Aug 18:31
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-13 17:50:28 följande:

    Definiera "svenska kvinnor".

    Vi bor i ett utländskt område och här är majoriteten knappast "svenska".

    Om du menar svensk som i svenskt medborgarskap så jo, finns massor som blir obekväma.


    Men då borde han väl kunna prata med andra som talar hans språk? Eller är han den enda i hels området som talar det språket?

    Jag kan förstå att han kanske är ovan vi att pappor vårdar små barn såsom i Sverige. Men att du, som verkar vara uppvuxen här tycker att det är en okej livsstil och arbetsfördelning är helt osannolikt.

    Du ska alltså plugga, jobba och ta hand om barnet medan han gör... ingenting?
  • Anonym (Svea)
    Äldre 13 Aug 18:32
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-13 17:54:53 följande:
    Är du dum eller leker du dum?

    Ska han gå runt och leta efter första bästa svensk och tvinga denne att umgås med honom så han kan lära sig?
    Nej, man skaffar svensken som vän först.. och hur gör man det som vuxen när ens umgängeskrets består av invandrare med mindre bra svenska?

    Man lär sig korrekt svenska när man har rätt till det, inte när man väntar på beslut ifall man får stanna eller inte.
    Det finns svenskar som pratar andra språk... Det finns säkert någon i ert invandrartäta område som han kan prata med. Fast viktigast är att han lär sig ta hand om sitt barn.
  • Anonym (Plomm­on)
    Äldre 13 Aug 18:36
    +1

    Majoriteten i tråden reagerar på att han inte är kapabel att ta hand om sitt eget barn och att ni vill ha förskola när han är hemma hela dagarna. Inte att han inte har uppehållstillstånd. Är det sistnämnda en ursäkt för att inte kunna byta en blöja eller gå till lekparken?

  • Äldre 13 Aug 18:37
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-13 18:17:45 följande:

    Eller så ligger problemet hos er som lägger så stor vikt på att han inte har svenskt uppehållstillstånd.

    Det enda jag ville få fram var att han inte är arbetslös & arbetssökande. Sedan tog det hus i helvete och du anklagar MIG för rasism? Haha.


    Men vad är skillnaden i praktiken? Han är hemma utan sysselsättning och har därmed inte rätt till förskola på heltid för sitt barn.

    Vad är det du inte fattar?

    Problemet är varken hans härkomst eller hans inflyttning k landet utan att han verkar fullständigt inkompetent och att ni planerar att fuska till er resurser från samhället som ni inte har rätt till. Gör redan nu verkar det som eftersom du jobbar som assistent samtidigt spm du tar hand om ditt barn.

    Och han gör... vad?
  • Anonym (Silvi­a)
    Äldre 13 Aug 18:41
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-13 18:17:45 följande:

    Eller så ligger problemet hos er som lägger så stor vikt på att han inte har svenskt uppehållstillstånd.

    Det enda jag ville få fram var att han inte är arbetslös & arbetssökande. Sedan tog det hus i helvete och du anklagar MIG för rasism? Haha.


    Du får ursäkta, men det låter otroligt att någon skulle skaffa barn med en man som inte ens kan ta hand om barnet efter ett år. En man som går med sin partner till hennes jobb och sitter bredvid och bara tar barnet när hon gör något för sin brukare. En man som kan tänka sig att hålla barnet när partnern duschar (wow liksom!), men som lämnar ungen ifrån sig så fort hon bajsat, gnyr eller "är jobbig".

    Läs alla dina inlägg! Ser du inte själv vilken fullkomligt värdelös person du målar upp att ditt barns pappa är?

    Nej, antingen är varken du eller han särskilt begåvade, och då kanske ni kan åberopa det för att barnet skall få vara heltid på förskola (eller så kunde ni får stödfamilj/fosterhem kanske) ELLER så har du av någon anledning valt att lägga upp en tråd som triggar igång alla som anser att invandrar-/flyktingmän är värdelösa och bara sitter och njuter av att se att så många nappar på betet.
  • Anonym (Mig)
    Äldre 13 Aug 18:43
    +4

    Tänk om Migrationsverket kunde utreda såna här lyxresenärer istället för att slänga ut hårt arbetande människor som VILL integreras bara för att de jobbat någon dag för mycket. Men salafistiska neanderthalare är ju så mycket viktigare att importera tydligen.

  • Anonym (Barnl­äkare)
    Äldre 13 Aug 18:50

    Varför kan han inte diskutera sitt barn eller de andras barn på öppna förskolan? Det är något som alla har gemensamt och oftast gärna vill prata om.

    Annars kan han väl prata om vad de andra föräldralediga gör och få tips om allt från babysim till läsa böcker på biblioteket.

    Matlagning är väl ett utmärkt samtalsämne. Han verkar ju ha all tid i världen att handla, planera mat som passar både er och barnet och laga mat.

    Om han inte kan laga mat så finns google på de flesta språken och är ett bra sätt att lära sig åtminstone 2 nödvändiga saker; Matlagning och att kommunicera i samhället man bor i.

  • Anonym (Plomm­on)
    Äldre 13 Aug 18:53

    100 spänn på att TS har lämnat tråden. Antingen för att hennes val av man att para sig med framstår som en idiot och hon väljer att försvara honom.

    Eller också är det helt enkelt en trolltråd.

  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Äldre 13 Aug 18:55
    Anonym (Plommon) skrev 2017-08-13 18:53:43 följande:

    100 spänn på att TS har lämnat tråden. Antingen för att hennes val av man att para sig med framstår som en idiot och hon väljer att försvara honom.

    Eller också är det helt enkelt en trolltråd.


    Jag går på en promenad med dottern, svarar när jag har tid.
Svar på tråden Förskola: Utgå från mina tider trots att pappan är hemma?