• Johan70

    Den 17 september är det val i Svenska kyrkan. Vad kommer du att rösta på?

    Många svenskar är medlemmar i  Svenska kyrkan och medlemsinflytandet ordnas bland annat genom val, som liknar de val som äger rum i stat och kommun. "Partierna" i kyrkan kallas dock nomineringsgrupper.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Den 17 september är det val i Svenska kyrkan. Vad kommer du att rösta på?
  • EnAnonumius

    Jag kommer inte att rösta alls. Jag har aldrig röstat i kyrkovalet.
    Skall bara få tummen ur och gå ut ur svenska kyrkan med.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Carambolan

    Brukar rösta POSK. Har däremot flyttat och bytt stift sedan senaste valet så jag behöver läsa på och se om det finns några lokala förmågor eller tokstollar där jag bor nu.

  • Butterscotch

    Jag har gått ur kyrkan så kommer inte att rösta. Men även om jag fortfarande hade varit medlem hade jag högst troligen inte röstat i det valet ändå.

  • absalon

    Svår fråga. Jag står och väger mellan socialdemokraterna och liberalerna, som båda har en bra kyrkopolitik och värnar kvinnliga präster. Men även centern är fullt tänkbar. På Reinfeldts tid röstade jag på moderaterna, som brukar ha sinne för kyrkans kulturella traditioner.
    Väldigt viktigt att även vi icke aktiva och kanske icke troende medlemmar röstar i kyrkovalet. Svenska Kyrkan får inte bli en sekteristisk angelägenhet för högkyrklighet och bibeltroende.Cool

  • kt h

    Jag kommer att rösta på Jesus Kristus som kung:


    "Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den kallas ?Trovärdig och sann?, och han dömer och strider rättfärdigt..
    Och han har ett namn skrivet på manteln och på låret: ?Konungarnas konung och herrarnas herre.? "(Upp 19:11,16 Bibel2000)
  • Abegayle70

    Har aldrig varit medlem, så jag får inte rösta även om jag nu skulle ha velat göra det. Skulle kunna gå med bara för att få möjlighet att rösta bort de många antisemiter som representerar SvK.


    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Jag är bara jag
    Abegayle70 skrev 2017-08-15 17:22:16 följande:
    Har aldrig varit medlem, så jag får inte rösta även om jag nu skulle ha velat göra det. Skulle kunna gå med bara för att få möjlighet att rösta bort de många antisemiter som representerar SvK.
    Skål
Svar på tråden Den 17 september är det val i Svenska kyrkan. Vad kommer du att rösta på?