• Repet

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Hej
    Vi sitter nästan i samma sits som er.
    Fick min diagnos i början av sommaren då vi gjorde en utredning för ofrivillig barnlöshet. Vi slutatde med preventivmedel i slutet av 2016, så det känns som att vi har längtat alldeles förlänge allra redan...

    Nu är vi på vår andra behandling och jag fick omslag på stickorna igår, var även hos läkaren och hon hittade blåsa som var redo, så jag tog min spruta och nu håller vi tummarna för att det funkar denna gång!

    Börjar du med nästa kur i dagarna? hur lång är din cykel på Letrozol?


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    Allting funkade perfekt förra gången. Fick blödning av provera tabletterna, hade två "fantastiskt fina" (enligt läkaren) äggblåsor, vi var fokuserade på "barnverkstad" under de rätta dagarna... men inget.

    Efter att fått diagnos samt hjälp så trodde (hoppades) vi verkligen att det skulle funka direkt, så de va sån besvikelse.

    Väntan är helt ohanterlig, förra cykeln så kunde jag knappt jobba under dagarna mellan äl och bim. Gick mest och kände efter och letade symptom... förhoppningsvis kan jag vara lite mer avslappnad den här gången då vi har provat att "misslyckas" en gång och vi överlevde...

    Har du precis fått din diagnos? Har du några andra symptom än barnlöshet? Har du gjort några andra förändringar än att äta hormoner?


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    Hur har det gått för er?

    Har ni bestämt nått gällande sprutan?

    Har du påbörjat nästa behandling än?

    Själv är jag på äl+6/7 idag, har inte riktigt fattat hur en ska räkna än... men det känns väldigt annorlunda den här månaden än förra, har ju egentligen bara haft ägglossning 1gång innan så jag har ju ingen aning om hur de ska kännas. Men det känns mycket mer den här månaden. Dock kan jag ju inbilla mig massor av saker för att en vill så mycket!


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    Skönt ändå att du snart är inne på ägglossningstiden (förhoppningsvis om allt har gått som det ska)
    Men absolut, varje dag är som en snigledag. allting går så långsamt, först väntan på att få blödning, sen väntan på att tablettdagarna ska ta slut, sen väntan på ultraljud, efter de väntan på ägglossning. och sedan sen värsta av väntan, för då börjar också förhoppningstiden, väntan inför BIM...

    Jag hade ägglossning, fick positivt på ägglossningsstickorna från tis-tors och lite lägre (negativt) på fredagen. var på ultraljud på tisdagen, så när jag testade positivt på morgonen så blev jag superrädd att vi missat chansen. 
    Fast ultraljudet visade bara att jag hade en blåsa på 16mm och flera blåsor runt 10-12. så läkaren tyckte att det var lite tidigt för testet att visa positivt... 
    tog sprutan hos läkaren på morgonen, så hade förmodligen ägglossning (kändes så) under senkvällen/natten.

    Jag har aldrig lämnat blodprov i efterhand, gjorde bara det under utredningen, gör du det varje månad för att se om du har haft ägglossning?

    Just nu är det okej, har börjat fått symptom som jag inte vet om de är riktiga eller inbillade. Min sambo säger att jag jinxar allt med mina tankar! men visst det är ju inte så roliga dagar just nu, bara massa väntan. svårt att koncentrera mig på jobbet. Fokus är lite på en annan plats just nu...


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    jo, jag har också ändrat hela min kosthållning. äter strikt LCHF nu förtiden. för det sägs ju att det ska vara gynnsamt för oss med PCO. 

    Men det är också sånt som känns så himla hopplöst, att jag känner att vi gör precis allt som går och ändå får vi inga resultat...

    Nu är det ju iofs orimligt att känna så än, i och med att vi bara är på hormonförsök två. Men jag känner mig så himlans låg idag. 
    Är öm i bröstvårtorna vilket är nytt för denna månad (men har hänt en gång tidigare när jag fick "egen" mens), samt att jag fått mer molande värk, innan har det varit stickande/huggande. Så idag  är jag rätt så säker på att mensen är påväg, vilket betyder att det bara är att starta om igen...
    känns så jobbigt att hela tiden vara i landet hopp och förtvivlan, jag skulle vilja vara i landet vet vad som händer! det tar så himla mycket energi, och jag känner mig inte som mig själv, jag är ingen grubblare i grunden men har blivit det av detta.


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    kul att  du också vill hänga på oss, synd bara att du har samma problematik som oss. men skönt att du iaf är inne i hjälpsvängen...

    Själv fick jag mens igår, tre dagar tidigare än vad som va beräknat, positivt va ju att jag inte hann bli besviken av ett negativt test, eftersom jag inte ens hann testa... men allt annat va ju skit med det. 
    Så i morgon får jag börja nästa kur med hormoner, på ett igen bara!

    Jag vet precis vad du menar, det är så mycket förhoppningar involverade när det gäller en själv. och så mycket avundsjuka, sorg och ilska när jag ser andra, det är de jag egentligen tycker är värst, att precis som du säger bli påmind om sitt eget tillkortakommande hela tiden.
    Jag har dessutom väldigt många i vänskapskretsen och familjen som precis påbörjat sin graviditet eller ska avsluta den, och har ibland väldigt svårt att hantera det och blir så arg på mig själv att jag inte bara kan vara glad för deras skull, måste jag också bli avundsjuk och ledsen!?


    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet
    Anonym (Pergobebis) skrev 2017-09-11 08:22:32 följande:

    Jag vill också gärna hänga på! Jag har en pergotimebebis sedan innan, är nu inne på 3:e försöket med Letrozol(tar sista tabletterna, 5 mg, imorgon). Ultraljud om en vecka, den 18:e. Egentligen är det väl fjärde försöket, men första var enkeldos och då hände ingenting så räknar väl inte det riktigt :) Nu är första gången jag inte har migrän när jag äter letrozolen, helt otroligt, har annars haft sprängande huvudvärk från CD 3-8 ungefär, det enda jag gjort är att sluta med mjölkprodukter, undrar om det kan ha ett samband, konstigt är det iallafall. Mår ni andra bra av Letrozolen?


    Kul att vi är flera! Och skönt att höra historier där det lyckats!

    Jag blir åt alla håll och kanter av hormonerna, känner inte igen mig själv alla gånger, inte min sambo heller. kan bli väldigt nedstämd och grubblande, ledsen å gråter, men också super energisk! 

    ____
    Håller tummarna för dig! Jag blev rekommenderad att ta ovitrelle när äggblåsan var 22-24mm istället för ca 20, tydligen ska man ha större graviditetschans då sa de på min kvinnoklinik jag går till. Kan ju kanske ha betydelse, man vill inte ta sprutan för tidigt, om man nu tar den vill säga. Mina ägg släpper troligtvis inte utan sprutan.

    Med Pergotime gick det på andra försöket, så jag är förstås rätt besviken på Letrozol so far..
    ____

    Hur vet du när äggblåsan är 22-24 och inte 20? går du på fler ultraljud då? eller väntar du en extra dag?
    för den här månaden fick jag omslag när den var bara 16 och då sa de åt mig att ta sprutan direkt, för "ägget kan vara moget mellan 16-25mm". men om jag får lägre chans då, så vill jag ju inte ta sprutan den fagen!

    Vi kommer vara i äl nästan samtidigt tror jag, för jag ska på VUL den 20 och kommer förmodligen ha äl ungefär den dagen (har innan haft på cd11). :)
    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet
    Miss EM skrev 2017-09-05 20:28:52 följande:

    Tar min sista tabell letrozole imorgon, sen har jag tid för ultraljud nu på måndag den 11:e.

    Har inte diskuterat något mer med läkaren gällande sprutor, får se vad hon säger när vi kommer dit på måndag.

    Denna månaden känns väldigt lång, känns som allt går så sakta...

    Tog du några ägglossningstester denna månaden?

    Skönt att du har en bra känsla :) alltid svårt att hålla sig ifrån att ta tidiga grav.test, man vill ju bara veta nu nu nu!

    Har du varit och lämnat blodprov ännu?

    Hur mår du annars? Har det varit okej att jobba denna månaden?


    Hur har det gått i veckan? 

    Håller allt tummar för dig!
    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet
    Miss EM skrev 2017-09-14 21:04:21 följande:

    Sorry för jätte sent svar... har varit en fullspäckad vecka.

    I måndags när jag var hos gyn så var endast en äggblåsa 10 mm, alltså ingen höjdare.

    Detta var på cykeldag 12. Dem ville dock kolla en extra gång denna veckan, så jag var där idag igen och då hade den växt till 15 mm, så det känns skönt :)

    Skall dit ännu en gång på måndag och då pratade dem om att ge mig sprutan för att få ägget att lossna om den nu har växt till sig såpass mycket! Det håller vi tummarna för :)

    Så en väldans massa besök har det blivit och blir denna veckan!

    Hue går det för er andra? Hur mår ni?


    Låter ju toppen ju! skönt att du har ett växande ägg den här månaden! 
    Jobbigt att behöva gå så många gånger, förhoppningsvis har du ett flexibelt liv i övrigt som gör att du kan hantera det. 
    Jag tycker ibland att det har varit lite svårt att "dölja" att nånting händer i och med att jag är borta mycket för att gå till läkaren....

    Har nu kommit över sorgen att det inte funkade denna månad heller, så nu är jag redo för nästa. ha lite tur med att jag har en väldigt kort cykel iaf, så jag äter sista tabletten imorgon och sedan har jag vul nästa onsdag. ska enligt gyn börja med stickor redan på måndag, i och med att jag förra månaden redan hade utslag på BIM+10. Förhoppningsvis så blir det något liknande denna månad, håller tummarna för att det blir onsdag eller torsdag....
    Snart måste det vara vår tur!
  • Repet

    Så roligt att vi har blivit så många i denna tråd (tråkigt såklart att vi behöver ha en sånhär tråd...)

    Också spännande att det är så många som ligger rätt så lika i tid :) det kommer bli en spännande slutet av månaden.

    Skönt att höra att så många har fina blåsor den här månaden, och jag håller alla tummar för dig Staketet att du får ägglossning med lite mer hormoner, vissa behöver ju mer, andra mindre.


    Snart måste det vara vår tur!
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?