• Äldre 29 Aug 05:50
    24938 visningar
    30 svar
    30
    24938

    väcka barnet var 3:e timma??

    Vår.baby föddes lite för liten, han är.några dagar gammal och väger bara 2,6 kg. Barrnmorskan säger att vi måste väcka han var 3:e timma för att äta, nu när han är så pass liten.

    Han är.svårväckt och ddt känns fel att måsta väcka honom och rubba hans sömn.

    Någon som har erfarenhet av detta, hur gjorde ni?

  • Svar på tråden väcka barnet var 3:e timma??
  • Äldre 29 Aug 06:30
    #1

    I början är det bra att de äter ofta så att de går upp i vikt. Så jag tycker ni ska väcka honom var tredje timme speciellt om han är så liten. Att han är svårväckt kan ju vara för att han är just det; liten.

  • Äldre 29 Aug 06:52
    #2

    Vår första var oxå liten och de första veckorna väckte vi henne ca var tredje timme. Jobbigt men hon orkade äta så mycket varje gång och behöver därför äta ofta.

  • Äldre 29 Aug 07:24
    #3

    Det är just för att bebisen är svårväckt som ni ska väcka. De sparar energi genom att sova och risken är att blodsockret sjunker så att de inte går att väcka alls sen. Lita på bm och lyssna på deras råd.

  • Caramb­olan
    Äldre 29 Aug 07:40
    #4

    Jag hade absolut väckt tills han kommit upp i normal vikt.

  • Äldre 29 Aug 07:52
    #5

    Fick väcka min mellersta också var 3dje timme för att äta just för att hon var för tidigt född och behövde all energi hon kunde få.

  • Äldre 29 Aug 07:53
    #6

    Grattis till bebisen.
    Kör ett tag till med att ta upp bebis för att matas,bebisen somnar säkert fort om igen,lider inte av att du plockar upp för att matas,gör så tills bvc säger att det är okej att bebis sover och vaknar själv för att äta.


    HAR VÄRLDENS VACKRASTE BARN!
  • Äldre 29 Aug 10:13
    #7

    I början är det lätt att det blir en ond cirkel, bebisen orkar inte äta ordentligt, blir trött, sover mer, äter ännu mindre, blir ännu tröttare osv. Därav rådet att väcka var tredje timme.

    2 av mina barn har blivit jätteslöa pga "matbrist", med ett av barnen fick vi ligga på neo - han var verkligen risig (men det förstod vi inte, vi tyckte bara han borde få sova...).

    Sätt att väcka bebisen, och hålla den vaken så den äter tillräckligt ordentligt:
    Klä av kläderna, blir det kallt vaknar de till lättare. Vi har även baddat lite med fuktiga servetter när det varit särskilt omöjligt.
    Ett blöjbyte mitt i måltiden kan få dem att vakna till.
    Blås lite på kroppen.
    Massera i handflatan, eller stryk ett finger under hakan, det kan stimulera sugreflexen.
    Killa under fötterna.

    Håll koll på att han kissar ordentligt.

  • Äldre 29 Aug 11:31
    #8

    Tack allihop för bra svar

    Någon av er som tipsat om väckning som har större barn nu, har de problem med sömnen?

    Vi försöker amma och han äter, men vi har hittills kompletterat med ungefär 40 ml substitutmjölk, bara för att vara säker på att han får i sig mat.

    Vi funderar på att helt övergå, till amning men är osäkra på om det är tiläckligt

  • Äldre 29 Aug 12:06
    #9

    Du ska väcka för att mata några veckor. Barn med låg vikt elr för tidigt födda så vaknar inte alltid av sin hunger. Sedan när ni ser att vikten går upp bra, då kan ni gå över till att ge mat när bebisen vill ha.

    Om du inte har tillräckligt med mjölk så fyll på med ersättning. Begränsa inte det till 40ml, ge tills bebisen är mätt. Viktigt den får magen mätt när vikten är så liten.

    Mina tvins var betydigt mindre än din bebis. Vid ca 3kg så slutade jag väcka för mat. Och dom tog en rytm på 4-5 timmar mellan matning på natten. Dagtid gav jag dem mat ca var tredje timme. Vid 5 kg så sov dom hela nätter utan mat. Så nej, det intensiva matande nattetid i början påverkade inte sömnen senare.

  • Äldre 30 Aug 00:01
    #10

    Ju mer du ammar desto mer mjölk kommer.
    Vid 3 månader brukar det komma en tillväxt kurva då dom vill äta hela tiden för att få i gång mjölken ännu mer. :)

Svar på tråden väcka barnet var 3:e timma??