• Idon

    Ryckningar hos 10 månaders och eeg tankar?

    Hej söker lite kunskap hos er där ute ???? (Gjorde detta inlägg i känsliga rummet innan jag såg det fanns barnhälsa här ????)

    Våran son på 10 månader är under utredning pga ryckningar. Det startade när han var 5 månader. Vi har gjort 1 eeg som inte visade något konstigt. För 2 veckor sedan gjorde vi ett till där sömndelen var normal men vakendelen var svårbedömt då han rörde på sig mycket så nu ska vi göra ett till.

    Läkaren (ej neurolog) har sagt att vore det epilepsi så borde det ha visat sig eftersom han är så liten. Jag har inga kunskaper angående detta på så små bar (vet att de ej behöver visa sig under eeg fast det är ep på äldre barn) och det är svårt att hitta information om det.

    Vet någon om ett barn kan ha ep utan att det visar sig på eeg för små barn? Om han verkligen trodde på att ep alltid visar sig på eeg vid den åldern borde han väl inte vilja göra flera eegn? Tankar någon?

    I flera månader nu har vår sån ryckt med huvudet åt vänster axel. Ibland 1 gång, ibland 15 gånger på raken. Efteråt blir han alltid spänd i vänster axel och vill inte lyfta leksaker med den handen eller hålla oss i vänster hand arm när han gå tränar.

    Någon som känner igen detta eller har några kunskaper om små barn och eeg så berätta gärna ????

    Det är såklart otroligt frustrerande för föräldrarhjärtat att se dessa dagliga ryckningar och inte veta vad det är!

  • Svar på tråden Ryckningar hos 10 månaders och eeg tankar?
  • Tezzzzzzzzzz

    Låter som epilepsi, vår dotter har barnepilepsi, ryckningar på vänster sida ansikte och endast där, ofta kommer mer saliv vi anfallen som är väldigt korta

Svar på tråden Ryckningar hos 10 månaders och eeg tankar?