• 2 ska bli 3 är nu 4

    All info om att semestra i Los Angeles mottages!

    Vi sitter o söker info inför en familjeresa till USA nästa år. Vi ska bla tillbringa ca 1,5vecka i Los Angeles.. Då vi är 2 vuxna & 2 barn (8 & 10år) så vill vi inte bara ha ett hotellrum utan mer yta, 2 sovrum & bekvämligheter som tvättmaskin o kök. Och gärna pool..

    SÅ är det någon där ute som hyrt hus/lägenhet i LA o har något tips alt tips på vilken bokningssida/bolag ni tycker är bäst.  Och gärna också lite info om vart man ska bo i LA och vart man INTE ska bo.. Och all annan info om LA är också välkommet.  

  • Svar på tråden All info om att semestra i Los Angeles mottages!
  • Kanttant
    2 ska bli 3 är nu 4 skrev 2017-09-02 19:37:14 följande:

    Vi sitter o söker info inför en familjeresa till USA nästa år. Vi ska bla tillbringa ca 1,5vecka i Los Angeles.. Då vi är 2 vuxna & 2 barn (8 & 10år) så vill vi inte bara ha ett hotellrum utan mer yta, 2 sovrum & bekvämligheter som tvättmaskin o kök. Och gärna pool..

    SÅ är det någon där ute som hyrt hus/lägenhet i LA o har något tips alt tips på vilken bokningssida/bolag ni tycker är bäst.  Och gärna också lite info om vart man ska bo i LA och vart man INTE ska bo.. Och all annan info om LA är också välkommet.  


    Airbnb fungerar helt okej, där kan ni ju enkelt filtrera ut efter era önskemål. Se till att välja någon med relativt många och bra recensioner om ni bokar genom Airbnbn. Beroende på när ni ska åka kan ni få tag i boende till billigare pris än på Airbnb genom att spana in facebook sidor för svenskar i Los Angeles (Swedes in LA, Svenskar i LA, Svenskar på Santa Monica College osv.). Under framförallt sommaren, men även till viss del under jul/nyår så hyr många ut sina lägenheter. Många bor i större lägenhetskomplex där det finns pool. Såvida det inte är en lägenhet av väldigt bra standard/nyligen renoverad så innehåller de inte tvättmaskiner som oftast. Men har börjat blivit något vanligare. Annars brukar det finnas ett laundry room, dock måste man betala för att använda dessa. 

    Vart ni ska bo beror lite på budget och vad ni prioriterar. LA är väldigt utrspritt, så oavsett är det att rekommendera att hyra en bil när ni är där. Santa Monica är väldigt fint, men såklart därmed också dyrare, dock närmast stranden. Venice är rätt blandat, du har en hel del finare delar och en del mer "hippie" delar, rätt dyrt också, men även det nära stranden. Marina Del Rey är likaså närmare stranden och kanske lite dyrare, men billigare än Santa Monica - ligger dock lite mer åt sidan.

    Är det inte lika viktigt att bo nära stranden så är dessa områden aktuella. West Hollywood är det som är känt som "gay område", men rätt mysigt område. Brentwood och Westwood bor det många studenter i då UCLA ligger i Westwood, fint område, enkelt att gå runt till olika ställen. Beverly Hills är rätt överskattat. Fairfax/Miracle Mile/Hancock Park är väldigt mysiga områden, enkelt att gå runt till olika ställen. Ligger lite i mitten av olika delar av LA man kan tänkas åka till. 
     
    Längst bort från stranden ligger Downtown, som är helt okej om ni vill ha en mer "storstadskänsla", men vissa delar bör undvikas. Kanske inget att bo i om man ska iväg med barn. Silver Lake/Echo Park är väldigt "hippt", men inte alltför dyrt ännu. Något mer familjevänligt, kollar ni Airbnb kan det finnas en hel del mindre hus att hyra där - med pool och allt ni vill ha.

    Områden som bör undvikas: 
    Allt nedanför Culver City/Downtown, alltså södra LA. Såvida det inte är vid stranden, där ligger då Marina Del Rey. Men annars, undvik. Undvik Hollywood. Undvik området mellan Downtown och Koreatwon. Koreatown måste man inte nödvändigtvis undvika, har hänt otroligt mycket där de senaste åren - men skulle kanske inte rekommendera det om ni åker med barn. 

    Undvik östra LA bortom Downtown, om eran tanke är att spendera tid i centrala LA och närmare stranden, eller räkna med 1h resa för att ens komma dit isåfall. Samma sak med norra LA, bortom Silver Lake eller Los Feliz. Alltså inte för att dessa är dåliga områden, men det är rätt långt bort och trafiken i LA kan vara galen vissa timmar. Skulle också säga undvik Hollywood Hills om ni inte pallar med att åka upp för små, slingriga vägar i typ 20-40 min varje gång ni ska från/till boendet.

    Så vart ni ska bo beror lite på vad ni vill göra, vad ni prioriterar att vara nära till, vad ni vill kunna gå till utan att behöva ta bilen, om ni vill bo nära restauranger osv. 
  • Kanttant
    2 ska bli 3 är nu 4 skrev 2017-09-02 20:08:59 följande:

    Ååååhhhh! Stort TACK Kanttant för den grymt detaljerade infon!  


    Inga problem! Los Angeles är en väldigt intressant stad, finns något för alla. Ni kommer nog ha det super :)
  • Kanttant

    Saker som dessutom kan vara väldigt intressant att kolla in om ni åker med barn specifikt, förutom det som ni säkert redan har koll på (såsom Universal Studios, Disneyland, stränderna osv.) är bl.a. California Science Center. Är lite som Universeum/experiemtdelarna av Naturhistoriska. Perfekt att gå med barn, även kul för vuxna också! Gratis inträde dessutom.

    Kolla också in LAweekly.com och welikeLA.com när det är dags att åka. Där lägger de upp uppkommande events, finns allt möjligt - matfestivaler, mässor, konserter, konstgrejer m.m. En hel del är gratisevents även här. Går att filtrera lite på vad ni är intresserade av.

  • meicc

    Instämmer i allt ovan!

    Om man inte vill hyra lägenhet så finns mååånga hotell med kitchenette, kan tex sökfiltrera på kök/självhushåll på hotels.com. Så får man fördelarna med lägenhet men ändå hotell med städ varje dag osv.

    Jag gillar Santa Monica och West Hollywood bäst.

    MEN allra helst bor jag utanför stan, typ Newport Beach. Man måste ändå köra överallt hela tiden så ett tag till i bilen är skitsamma. :)

    Och glöm inte Premium Outlets.

  • Tr58

    Är inget fan av LA direkt men jag håller med ovanstående. Santa Monica är fint och även Venice till viss del.

    Om ni inte absolut måste bo i LA så kan jag rekommendera Newport, Huntington eller (speciellt) Laguna Beach. Även Dana Point är trevliga strandstäder i Orange County. Du är dessutom närmare Disney då (det ligger i Anaheim).

    Kan också rekommendera att göra en dagstur till San Diego och/eller Santa Barbara. San Diego är en bit att åka till om man bor i norra/västra LA visserligen men Santa Barbara är desto närmare då.

    Som nämnts tidigare kan airbnb funka bra för hus eller lägenhet. Hotell kommer i stort sätt alltid kosta lite mer om ni vill bo nära vattnet. Haft vänner och familj som både hyrt lägenhet via airbnb och hotell. Alltid lite mer gamble med airbnb men överlag funkat fint och hyr man i ett lite bättre lägenhetskomplex så får man ju dessutom tillgång till pooler/gym och sånt på området.

    LA är en ganska annorlunda stad. Bil är nästan ett krav.

    Rekommenderar varmt ett besök till Griffith Observatory (häftig vy över hela LA) och Huntington Library (en jättefin botanisk trädgård och gammalt bibliotek, mkt avslappnande)

  • 2 ska bli 3 är nu 4

    Tack för ALLA era tips. Hjälper till att få en klarare bild över vart vi ska leta boende i LA..
    Ja jag har börjat anan att Bil är bra att ha.. Iaf under en del av vistelsen. Har ni några bra tips på vart man kan hyra? Kostar det mycket, krävs det något mer än svenskt körkort eller är det bara hya en bil & tuta o köra? 

  • Tr58

    Det finns gott om ställen att hyra på flygplatsen i LA (typ Hertz, Budget, Alamo, Sixt bl.a. Det blir oftast billigare att hyra i god tid innan. Familjen har bokat bil typ samtidigt som de bokat hotell när de hälsat på.

    Svensk körkort ska gå bra, bra att ha med kreditkort vid upphämtningen. Tror vissa även lägger på en extra avgift för personer under 25 år men annars ska det inte var några problem.

    Priserna skiljer mkt på biltyp, extra prylar (gps osv) och säsong och jag har ärligt talat inte jättebra koll men skulle tro att du kan hyra i två veckor för ca $500.

    Men som sagt ta det med en nypa salt... har själv aldrig hyrt bil här så :)

  • meicc

    Boka bilen från Sverige online så ingår även bra försäkringar som de försöker sälja på på plats innan. GPS är "ett måste" men kan kosta lite så kolla alternativ stt ta med egen med uppdaterad karta.

  • 2009

    Vi har alltid bokat bil via avis från sverige innan vi åkt, och brukar ringa och dubbelkolla så att vi får bilbarnstolar också. Värt att veta är att det inte är riktigt samma säkerhet när det gäller barnstolar, de vi har fått har varit med "skal-lika" än de vadderade vi är vana vid. Ibland har vi fått montera själva, ibland har det varit klart. Det är inte heller säkert att ni får den bil ni valt utan en snarlik modell men det står info om det på hemsidan också. Vi har aldrig valt till någon extra försäkring, och svenskt körkort har räckt att visa upp.

    Återkommer sen om lite mer tips på saker att göra! :D

Svar på tråden All info om att semestra i Los Angeles mottages!