• Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 08:46
    33241 visningar
    204 svar
    204
    33241

    Skolan har anmält min son

    Misstänker att det ev finns en diagnos för ditt barn och kan det även vara så att skolan känner till det men inte ordnat resurs eller t o m dragit in den? Oavsett så utnyttja situationen till er fördel. Barnet behöver extra stöd och hjälp isf.

    Vad hände innan incidenten? Ett barn med diagnos känner sig ofta trängd och vill försvara sig. Läraren har ansvar för att undvika en sån situation och hantera det pedagogiskt. Men de svär sig ofta fria från allt och lägger skulden på barnet!

  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 08:54
    #7
    Anonym (.) skrev 2017-09-12 08:48:38 följande:

    Snacka om att generalisera. "Ett barn med diagnos känner sig ofta trängd och vill försvara sig".


    Känner och umgås med många familjer där det problemet finns. Barnen blir våldsamma i trängda situationer. Även min son blir det. Och jag som mamma med diagnos.
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 09:02
    #9
    Anonym (J) skrev 2017-09-12 08:56:24 följande:

    Självklart ska det komma någon och skylla allt på diagnoser.


    Skyller inte på diagnos, det är isf en förklaring till beteenden. Men vissa vill inte inse detta utan tolkar allt som att man skyller på det. Kallas iofs även okunskap
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 09:25
    #18
    Anonym (J) skrev 2017-09-12 09:21:45 följande:

    Tycker inte man behöver vara påläst för att förstå att man inte kastar saker på varandra. Ska alla med diagnoser gå runt och skada andra och sen säga "jag vet att det inte va okej". Hade nog inte blivit så bra va?


    Har övriga ingen skyldighet att undvika att detta händer då? När vuxna håller fast ett barn med npf eller tränger in det i ett hörn. Impulskontrollen hos speciellt barn är inte utvecklad eller under kontroll och då agerar de mot "faran". Jo du är väldigt dåligt påläst!
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 09:34
    #21
    -1
    Anonym (Lia) skrev 2017-09-12 09:22:46 följande:

    Diagnos eller inte, så kastar man aldrig saker på en annan människa. Har också ett barn med adhd så jag vet hur det kan vara. Om soc blir inblandat, be dem då hjälpa till att få en assistent beviljad till ditt barn. De kan trycka på och även skynda på att ett sådant beslut tas. Var ärlig och tillmötesgående så kommer de hjälpa dig och ditt barn med allt de kan göra för er. Har egen erfarenhet av deras möjligheter att påverka och påskynda beslut som annars kan ta väldigt lång tid eller i värsta fall få avslag. De flesta vid soc har barnens bästa i åtanke och hjälper mer än gärna till i svåra situationer.


    Alla barn med Adhd är likadana menar du? Påstår inte att kasta saker eller slåss är rätt men jag anser att när det händer så går det inte att enbart se barnet som boven utan se vad hände innan under och efter, vad gjorde den vuxne för fel och rätt samt vad kan göras bättre för att undvika en liknande incident? Socialen kan vara till hjälp om skolan samt personal är villiga till förändringar med. Om inte så kommer det hända igen och igen och barnet blir klassat som farlig, ett problem osv.
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 09:36
    #22
    -1
    Anonym (J) skrev 2017-09-12 09:33:05 följande:

    Ja men självklart är det barnet som är offret. Strunta i läraren som blev skadad. Dåligt påläst kan du säga men väluppfostrad åtminstone :)


    Handlar inte om uppfostran men det bevisar du genom din okunskap
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 11:49
    #37
    Anonym (J) skrev 2017-09-12 11:40:51 följande:

    Om någon av era hade råkat illa ut i skolan av en elev med diagnos, antingen blivit slaget eller skadat av föremål. Hade ni då också tyckt synd om barnet i fråga som skadat ert barn? Säg att er 5-åring fick åka ambulans till sjukhus och sy en massa stygn.

    Jag hade blivit förbannad och ifrågasatt varför ett barn med så pass "speciella" behov hade fått gå på vanlig skola överhuvudtaget.


    Men normalfungerande barn som mobbas och slåss i skolan är helt ok? Som slår andra i magen, knuffar i trappor osv. Barn med npf ska flyttas men inte de andra.

    Med bra inarbetade rutiner och med kunskap hos de vuxna så sker inte dessa explosioner hos barn med npf. Vid behov ska en resurs finnas tillgänglig. Men du är för att skapa utanförskap direkt.
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 12:13
    #40
    Anonym (öh) skrev 2017-09-12 11:52:08 följande:

    Det är inga normalfungerande barn som mobbas och slåss. De som gör så är per definition inte normalfungerande och har således också alltid problem. 


    De räknas som normalfungerande när det saknas en npf diagnos. De har inte de problem som ofta följer med Adhd mm. Sen kan de har problem hemma t ex.
  • Anonym (Son med npf)
    Äldre 12 Sep 12:29
    #45
    Anonym (J) skrev 2017-09-12 12:08:47 följande:

    Nej, normalfungerande barn slåss och mobbas inte och kastar definitivt inte saker på vuxna människor.

    Jag förstår dock att det är skönt att ha något att skylla på när ens barn beter sig illa.

    Stackars lärare som blev skadad. Men lilla pojken får väl ändå sitt lördagsgodis i helgen för han kan ju inte hjälpa att han kände sig "trängd" för att han inte fick som han ville, stackarn.


    Min son blev fysiskt påhoppad av en elev under en längre tid. De vuxna fick vetskap om detta men gjorde ingenting. Till slut fick min son fick nog av skiten och gav igen, inte ens i närheten av vad den pojken gjort mot honom. Vem fick skiten och bestraffning tror du? Ja inte den andra ungen iaf! Hotades med både det ena och andra från skolan men då blev jag mer än förbannad och undrade hur fan de tänker. Hotade tillbaka med anmälan till skolinspektionen mm och först då ändrade de sig. Skulle jag bestraffa min son för att han sa ifrån på sitt sätt till slut när skolan misslyckades att göra sitt jobb? En normalfungerande unge ska tydligen inte behöva stå till svars för sitt beteende och utmålas som offer för att barnet med Adhd fick nog till slut.

    En nära väns son får inte gå ut alls på rast. Han anses som en fara för andra eftersom han fått utbrott när de andra barnen retar honom i lekar. Lärarna har själva hört det men tycker att de andra barnen skojar ju bara. De är offer. För han med sig diagnos får ju skylla sig själv och är inte uppfostrad tydligen. För i skolans värld är du ett offer om någon i klassen har npf. Och den lilla otäcka gärningsmannen ska inte få hjälp eller stöd. Nä bättre att dessa barn särbehandlas och får vara utanför.

    Det skapar ju trygghet och tillit och stärker självkänslan!
Svar på tråden Skolan har anmält min son