• Anonym (Kaffedraken)

    Gravid - Han vill inte gifta sig..

    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 08:01:19 följande:

    Hej!


     


    Sitter här och är grön av avundsjuka.. Såg nyligen att ytterligare en av mina bekanta har förlovat sig. Hennes kille hade överraskat henne ute på deras lantställe, bokat en privat båttur in till stan där familj och vänner väntade med restaurang och middag.


     


    Att gifta sig har varit en barndomsdröm för mig men min kille är inte alls inne på det. Han tycker giftermål är ?onödigt? och ett ?spel för galleriet? som bara kostar pengar där folk ändå skiljer sig efter några år. Han har sagt att han vill gifta sig med mig NÅN gång men inte just nu. Han är inte alls den romantiska typen om man säger så, jättedålig på överraskningar och dylikt. Han har köpt blommor till mig EN gång (på min födelsedag) MEN han är dock väldigt kärleksfull och jag känner att han älskar mig från djupet av sitt hjärta och att han aldrig någonsin skulle lämna mig. Han älskar barn och är generellt en väldigt fin person som alla tycker om.


     


    Nu väntar vi också barn ihop om några månader så mina hormoner är all over the place. Jag har tänkt att ?det viktigast är att han älskar mig och att vi har det bra? och försökt att inte jämföra mig med alla vänner vars killar är riktiga Don Juans som överraskar, förlovar sig och gifter sig. Men oj vad avundsjuk jag blir. Att få gifta sig med nära och kära runt omkring sig är en dröm. Till saken hör att mina föräldrar börjar bli gamla och jag ser ingen mening med att ha en sådan dag om de inte kan vara med (när min kille väl bestämt sig om 10 år..). Min kille dock förstår inte det, tycker att jag gör det ?för deras skull?, dvs bara för andras skull för att ?det ser bra ut?. Min kille har dock inte alls nära kontakt med sina föräldrar så som jag har och förstår därmed inte viljan av att kunna dela en sådan dag med dem. Samtidigt ? skulle aldrig vilja byta ut honom heller?Men man vill ju att personen ifråga ska VILJA gifta sig, inte bli påtvingad.


     


    Snälla, hur ska jag hantera det här? Känner mig sur och irriterad på min sambo och avundsjuk på mina vänner. Tre mindre bra känslor. Vet inte om jag ska ta ett ?allvarligt snack? med min sambo, försöka acceptera att det inte kommer hända mig inom en snar framtid eller något annat. Så trist att känna såhär, samtidigt som man verkligen älskar någon. Måste få perspektiv på nått sätt eller goda råd att förhålla mig till.. :)


     


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-09-12 08:02
    Sorry för stora mellanrum mellan styckena, nått knäppt hände med klippa/klistra.. :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-09-12 08:05
    - och, alla frågetecken överallt ska ju såklart vara citatstecken.. :)
    Han kan alltså tänka sig att skaffa barn, trots att han påtalar hur många par som flyttar isär??? Du kan ju tala om för honom att gifta par går isär mindre sällan än sambopar. Som en kompromiss kan ni ju gifta er enkelt utan fest.
Svar på tråden Gravid - Han vill inte gifta sig..