Inlägg från: Hitgirl |Visa alla inlägg
  • Hitgirl

    Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL

    Hej..

    Jag och min sambo väntar vårt första gemensamma barn.. han har en dotter på 5 år sedan tidigare, som han och mamman har 50/50 vårdnad om.

    Hon bor m oss varannan vecka. Ibland mer. Eftersom hennes mamma gör lite som hon vill med hämtningen....

    Nu börjar BF närma sig och jag känner mer och mer att de första 10 dagarna som pappan har, vill jag vara sjölv med babyn och honom. Utan bonusdottern. Detta är inget personligt, mer än att jag helt enkelt vill att pappan ska kunna lägga 100% fokus på både mig och sitt nya barn (den rätten hade ju faktiskt mamman till hans första barn) och hans andra barn HAR ju falislt en mamma. Och kommer att ha hela livet på sig sen att få vara här och bo och mysa med sitt lillasyskon... jag känner bara att de här 10 dagarna vill jag kunna landa, bli trygg med bebis, inte "behöva" tänka på nån annan än min bebis och vara 5-årings pedagogisk samtidigt. Är det egoistiskt av mig?? Jag kan ju heller inte veta hur jag kommer må efter FL. blir det tex KS får man ju knappt lyfta sitt barn och då är det ju ännu viktigare att sambon kan vara närvarande utan att känna sig sliten mellan barnen o mig. Ha nu i åtanke att den andra dotter faktiskt HAR en mamma. Skillnad vore det ju om jag velat "få ut henne" i 10 dagar om hon borde moderlös, men det är hon ju inte. Dessutom föds vårt barn i de värsta Rs tiderna och även där hade det känts skönt att bara vara vi vuxna precis i början...

    Min sambo däremot kan, pga att mamman e som hon e, tyvärr inte ge mig några som helst löften eller garantier över hur det kommer att bli de där 10 dagarna, eftersom hennes mammas ord och löften tyvärr aldrig är att lita på.. villet gör mig både stressad arg o ledsen... fetma är trots allt bara 10 dagar jag ber om, som jag hade velat ha "säkrade" .... ett ytterligare tillägg innan ni går på om att jag måste vara elaka styvmodern är, att bonusdptterns mamma har redan fått eger barn på annat håll, och då hade vi bonusdottern här hemma i 2 v så att hon och pappan skulle få ensamtid och bondingtid med deras nya barn.....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-09-12 11:05
    Ursäkta en del stavfel och konstiga ord, det står tex fetma ist för detta.... telefonen gör lite som den själv vill...

  • Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL
  • Hitgirl

    För attt....? Och det var inte fel av hennes egen mamma då att vilja detsamma...?

  • Hitgirl

    Hmm ja pappa ska ta ledigt i 10 dagar från jobb, med eller utan bonusdottern här hemma efter FL...? Det är liksom standard? Så varför du hänger upp dig på den detaljen förstår jag inte. Googla det!

  • Hitgirl

    Dessutom inkluderas alla, oavsett vad ni väljer att plocka från denna text eller inte. Jag engagerar mig väldigt mkt i bonusdottern, men i vad - specifikt utöver det vardagliga - vill jag inte skriva om mtp att jag vill behålla en del anonymitet. Jag tänker mycket på henne och kommer fortsätta sätta även hennes känslor och behov främst. Däremot anser jag inte att hon skulle lida av att vara hos sin mamma lite extra? Bara för att jag har en bonusdotter så kan jag inte allt. Jag har aldrig ammat, aldrig mötts av det svåra i att allting ändras 'ed sovrutiner mm mm. Att önska få landa i 10 dagar utan att få skuldkänslor mot bonusdotter - i vetskapen att go är hos sin mamma under tiden - gör inte mig till en hemsk människa.

  • Hitgirl

    Såklart kommer bonus inte skickas iväg nån annanstans (mer än under Självaste FL) om hon inte kan va hos sin mamma....

  • Hitgirl

    OCh du som fick besök på BB.. Bonus vore också välkommen att hälsa på sitt syskon. Men som jag skrev föds vårt barn under rs-tiderna och då får barn inte besöka BB alls, det är vårdens regler inte mina..

  • Hitgirl

    På vissa utav er låter det ju nästan som om det vore själviskt av mig att ens kräva att pappan ska kunna vara med på förlossningen... Har man barn sedan innan måste man faktiskt kunna finnas där för alla, oavsett om alla är hel eller halvsyskon. Och ibland kräver det då att ena syskonet får vara nån annanstans. Jag hade väl inte sagt mig emot om min sambo skulle ha ensamtid med bonusdottern tex. Eller, det vore kanske helt OK? Men inte OK om jag tycker han ska ha lite ensamtid med "nya" barnet också? Ganska märkliga resonemang ändå..

  • Hitgirl

    Tack för alla svar, även om vissa är alldeles för radikala och oförstående för min smak....

    Jag vill börja med att säga att bonus inte hade tagit illa upp. Jag känner henne bäst. Hon kommer såklart tycker det är jättespännande att få träffa sitt syskon oavsett om det hinner gå 2 eller 10 dagar från det att bebisen har fötts.

    Min bonus har ett småsyskon via sin mamma. Småsyskonet bor alltså på heltid hos sin mamma/bonusens bonuspappa. Mamman till MIN bonus kan totalt strunta i sin äldsta dotter, dvs vår bonus... vår bonus har därför inga "rutiner" och kan således aldrig bli särskilt besviken när hon inte hämtas upp i tid. Detta är heller inget hon drar associationer till att "mamma struntar i mig, men hon är med mitt småsyskon alla dagar om året", hon har helt enkelt inte kommit så långt i sitt tankesätt. Och det hoppas jag att hon ska slippa känna i framtiden...

    Däremot, trots att hon ofta blir "avvisad" av sin mamma, så vore det inte konstigt eller ens något hon skulle "märka av", om det nu vore att hon skulle stanna 2-3 dagar extra hos sin mamma.... min bonus har inte jättebra tidsperspektiv helt enkelt..

    Men!! Skiter hennes mamma i att ta sin del av ansvaret, ja då är det ju så. Då får bonus vara här. Men innan ni dömer någon, så ha i åtanke att bonus är här väldigt mycket. Och det är inget jag sätter mig emot. Det enda jag helt enkelt ville/vill ha, är 10 dagar i lugn och ro då det mest livsomvälvande som jag nånsin kommer att vara med om, ska inträffa! Och jag är övertygad om att det inte hade ärrat min bonus eller "förstört deras syskonrelation för all framtid"...

    I övrigt så skulle jag aldrig "exkludera" henne. Det finns värre styvmammor som vill passa på att åka på semester när bonus är borta och bara åka med deras barn. SÅDANT, tycker jag vore direkt skadligt och uteslutande och sjukt och skulle aldrig vilja det eller ens lägga fram som förslag. Men nu snackar vi faktiskt 10 dagar där allt handlar om att få lite lugn och ro och faktiskt få njuta(??? Om man har tur) lite av bebisbubblan/landa/komma i ordning/få upp lite rutiner/ innan allt är precis som vanligt, bara med +1 till nykomling i familjen..

Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL