• Fundersam8806

    Skola-orosanmälan, har dom gjort rätt?

    Hej! Lite kort bakgrund

    Dotter går i klass 5 problemet startade i åk 4 med en ny fröken. Min dotter kom inte alls överens med henne från start. Enligt dotter så var fröken sträng, märkte inte dotter i klassrummet. Vilket har resulterat i att min dotter kände att hon inte kunde något, fick ingen hjälp och helt enkelt slutade gilla sin fröken. Vägra gå till skolan. Från förra året så går hon ca 1-4 dagar i veckan i skolan.

    Har haft ett x antal möten med fröken, spec fröken, skolpsykolog.(aldrig rektorn, varför? Vet inte) har varit i kontakt med bup dom säger ligg på skolan deras ansvar. Resursteamet har gett mig vägledning som förälder gentemot mitt barn i sånna här situationer. Skolans åtgärdsplan innehöll bara att dotter ska komma till skolan men behöver ej vara med i klassrum, kunde sitta i annat rum ifred.

    Dotter har även träffat psykolog på skolan och hon skickade remis för utredning(misstänker add).

    Frågade fröken hur lång tid och hur/vart vände man sig när det inte funkar.

    Hon sa att man får ge det en tid sen nästa steg var att anmäla skolan någonstans? För att de om skolan gjort allt dom kunnat i denna situation. Men vart är någonstans? (Kommer ej ihåg vad hon sa då det sades förra året)

    Nu så här om dagen så sa fröken att det vill göra orosanmälan till soc för dom är oroliga för henne. Det är jag med för jag vill ju absolut inte att hon ska missa mer skola eller hamna efter.

    Men då undrar jag va hände med att anmäla skolan? Har dom gjort allt som dom kunnat?

    Känns mer att dom vill lägga "skiten" på mig för dom orkar inte mer. Min dotter känner samma sak just nu. Att typ ingen är intresserad av henne i skolan längre(personalen)

    Ska på möte idag i skolan.

    Hur ska sånt här gå tillväga?

    Hur ska skolan göra?

    Förvirrad/ känner sig maktlös.

  • Svar på tråden Skola-orosanmälan, har dom gjort rätt?
  • Anonymamamma

    Försök byta skola, förmodligen kommer det inte att bli bättre och skolan blir bara ångest för henne.

    Jag bytte skola i sexan för att min fröken mobbade sönder mig i fyran och femman och rektorn sket i det. Jag blommade upp rejält i sexan och fick både självförtroende och självkänsla :)

  • Anonym (P)

    Det låter som ni kämpar i motvind .

    Mitt tips är det verkar vara fröken som din dotter inte tycker om .

    Då skulle jag provat byta klass innan byte av skola ett byte av skola kan bli värre .

  • Ess

    En mycket viktig punkt är att involvera rektorn, för det är ju hon som är lärarens chef. Allt du mailar till de olika inblandade personerna, se till att skicka cc till rektorn.

  • Anonym (A)
    Har varit och hälsat på i andra skolor, men inget som fastnat för henne.

    Alltså ligger inte problemet enbart i läraren hon har? Känns som att ni har mer att nysta i än vad hon tycker om fröken. Att gå i skolan är ju liksom inget val barnen har.
  • Anonym (?)

    Vad gör hon när hon är hemma? Får hon sitta och spela på ipad och se på film? Får hon läxor av skolan/dig? Gör hon dem? Vem är hemma med henne? Hur får hon mat?

  • Fundersam8806

    Det är väl mer att hon inte säker på om hon vågar byta för vem säger att den nya fröken inte är som sen gamla.

    Hon kan tyvärr inte byta klass då det bara finns en åk av varje i skolan.

    Hon är van i denna skola, vänner/ syskon och andra fröknar.

    Äh jag vet inte.. får se vad det ger detta möte.

    Och jag vill det bästa för min dotter och om det så blir en orosanmälan så får vi ta det hela med soc och se vad dom kan hjälpa till med.

  • Anonym (Cilla)

    När jag skrev förut kunde jag inte läsa inlägget och missade det med specpedagog och Add.

    Otroligt bra med remiss för utredning. På vissa hab kan man få stöd i väntan på utredning -på grund av långa köer. Så kontakta Bup och fråga om det. Då kan man få råd om hur man kan göra anpassningar som man kan med sig till skolan. Sen är det förstås väldigt viktigt att flickan lär sig mer om hur hon fungerar och kan hitta sätt att med rätt stöd klara skolan. Men det är en process förstås.

  • Anonym (P)

    De kan hävda skolplikten och eftersom din dotter sitter hemma och du inte får henne till skolan kan de hävda så kan soc se det som du brister i föräldrarollen och det bli utredning.

    Det bästa är att försöka lösa detta eftersom hon inte gillar fröken och inte går till skolan och de enbart erbjuder klass i varje årskurs byt skola . Men vänner brukar locka om det inte gör det i detta fallet vad ska ni göra?

  • Anonym (Sjukt)

    Tycker det låter helt sjukt att du som förälder öppnat upp för detta. Det ska vara SJÄLVKLART att man går till skolan varje dag, och du som förälder ska tala väl om skolan och inge förtroende och respekt för läraren. Inte älta att hon inte gillar det för det förstorar och cementerar problemet. Åka runt och kolla på andra skolor, men barnet har inte " fastnat för någon"???

    Är du från vettet? Så när din dotter frågar dig när hon blir stor varför hennes utbildning är kraftigt eftersatt och hon inte kommer in på de utbildningar hon drömmer om svarar du att hon inte gillade sin lärare när hon var liten så hon fick stanna hemma? En tioåring vet inte vad som är bra för dem i långa loppet. Du lär henne att ge upp, stanna hemma och ta den enkla vägen i livet. Byt skola och låt henne inte stanna hemma en enda dag till. Snacka om curling.

Svar på tråden Skola-orosanmälan, har dom gjort rätt?