• Anonym ($)

    Någon som är insatt i lönerevisionens värld?

    Jag undrar hur det funkar under en lönerevision.
    Förstår inte riktigt det här med lönepott.

    Om ett avtal säger att en löneökning ska bli 600 kr/ heltidsanställd/månad. Och att 250 kr av dessa 600 kr är garanterade.

    Hur blir det för en som jobbar 75% då? Får den också 250 kr/månad då? eller får den 75% av 250 kr?

    Och dom övriga 350 kronorna som chefen bestämmer över och ska fördelas på anställda.  Så att vissa får mer och andra mindre,fördelas dom enligt någon speciell matematisk uträkning eller kan chefen bara sätta vilka summor han vill på sina anställda?

    Måste hela lönepotten fördelas ut eller kan man spara till kommande år?
    Kan man överskrida lönepotten?

    Hur gör man med de pengarna som blir kvar för den som bara jobbar 75% och får 187,50% istället för 250 kr? läggs den differensen i den totala potten och fördelas på de övriga anställda?

  • Svar på tråden Någon som är insatt i lönerevisionens värld?
  • Anonym (avtal)

    Om ett företag har tio anställda med en sammanlagd årslön på 3000 000 (3 miljoner kronor) och lönen skall höjas 2,5% så får arbetsgivaren fördela dessa 75 000 kr (som det då blir) hur han vill. Dock skall en enskild löntagare ha minst 250 kr (i ditt exempel då) för en heltidstjänst. Är man deltidsanställd så får man då minska procentmässigt. Nej, man sparar inte till nästa år. Då är det nya avtalsförhandlingar. Ibland kör man förhandlingar för tre år. Det blir ingen diff.

    Är man ett företag med EN person anställd så skall denna person ha minst dessa 2,5% i höjning. Sen kan ju en arbetsgivare välja att betala mer än avtalet säger.

Svar på tråden Någon som är insatt i lönerevisionens värld?