• Anonym (Tjeje­n)
    Äldre 13 Sep 15:40
    4984 visningar
    35 svar
    35
    4984

    Min familj får inte komma

    Anonym (OJ!) skrev 2017-09-13 15:19:20 följande:

    Men... ingen kan väl förbjuda att din släkt hälsar på? Skall hon välja vilka vänner du har också? Eller bestämma om du får gå ut en kväll eller ej?

    Att hon inte gillar vissa människor är en sak, men man får faktiskt ta att släkt följer med i paketet. De ska inte bo ihop med henne. Vadå "tillåter"? Ärligt - de där tendenserna hon visar hade skrämt mig på flykten. Hade inte kunnat vara ihop med en sådan människa.


    Men det är ju flickvännens lägenhet, alltså har hon full rätt att bestämma vilka som får vistas där. Jag förstår helt och hållet att hon inte vill att otrevliga människor kommer dit.

    Det är ingen som förbjuder ts att umgås med dem, utan han kan självklart besöka dem ändå eller så får de träffas någon annanstans. Men det är faktiskt så att tjejen kan förbjuda att hans släkt kommer dit, jo. Hennes hem, hennes regler.
  • Anonym (Tjeje­n)
    Äldre 14 Sep 12:52
    #24
    Griseknoen35 skrev 2017-09-14 11:57:19 följande:

    Det är bådas hem och ska leva i det under samma villkor.


    Ts är inneboende, han har ingen rätt att bestämma vem som får vara i lägenheten. Det är inte ens hans hem.

    Så du menar att om jag är inneboende hos någon så har jag rätt att ta dit vem jag vill? Tror att jag skulle bli utslängd då! Bor man hos någon annan så följer man också dennes regler, det är allmänt hyfs. Annars kan man ju tagga någon annanstans.
  • Anonym (Tjeje­n)
    Äldre 14 Sep 12:53
    #25
    Anonym (N) skrev 2017-09-14 12:52:26 följande:

    Hur gamal är systerdottern egentlgien? Låter som hon kan vara ganska ung eller?

    Om situationen redan är såhär i din familj hur ska den då bli i framtiden om ni satsar på ert förhållande? Om ni får barn, kommer din familj inte att få träffa dem då? Kommer ni aldrig fira jul och andra högtider tillsammans? Din familj kommer med största sannolikhet bli väldigt ledsna över detta...

    Din flickvän kanske tycker att hon har all rätt till detta i nuläget för att det är hennes lägenhet men framtiden är mycket viktigare. Ta ett ordentligt samtal om det, så borde hon förstå att det är viktigt att hon försöker för framtiden skull...


    Kanske hans familj ska lära sig att bli trevligare mot hans flickvän då. Annars har de ingen framtid ihop oavsett.
  • Anonym (Tjeje­n)
    Äldre 14 Sep 13:34
    #28
    Jonna1987 skrev 2017-09-14 13:25:44 följande:

    Bor ni ihop som sambon får ni komma överens om vem och vilka era gäster är. Observera! NI = båda = inte en person som styr och ställer oavsett vem som står på kontraktet. Det är ju ert gemensamma hem.

    Är du inneboende har du rätt att ha gäster hemma, inget som hindrar dig från att bjuda över vänner eller familj. Det vore ju lika orimligt om hyresvärden skulle bestämma att hyresgästen inte får lyssna på musik eller tugga tuggummi hemma. Såvida ni inte skrev ett kontrakt om det i förväg.

    Är du en inbjuden gäst och bor gratis under en visstid eller tillsvidare har du ingenting att säga till om.. Då är det lägenhetsinnehavaren som bestämmer vem och vilka som får hälsa på utan ditt samtycke.


    Ts skrev att han ska bo hos flickvännen tills han hittar ett eget hem. Alltså är det som det sista alternativet du skriver om, för han skriver inget om att han betalar för sig.
Svar på tråden Min familj får inte komma