• Anonym (Kaffedraken)

    Flytta från Sverige till England

    Vi flyttade från Tyskland till England för en månad sedan och har inte haft besök av någon socialarbetare Glad. Enligt min erfarenhet är det enda som behövs för att få tillgång till skolplats att man är registrerad på en adress. Du kan dock inte söka skolplats förrän du fysiskt är här. Beroende på vart ni flyttar kan det också vara besvärligt att få en skolplats - vi väntar fortfarande även om skolan började förra veckan...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi bor i Greater London så jag tror säkert att det är lättare att få skolplats i Birmingham. Det är min andra runda i England så jag hade redan mitt National Insurance nummer, men jag kan verkligen inte tänka mig att det skulle göra någon skillnad i förhållande till rutiner för skolplatser. 

    Vad som händer efter Brexit är ju väldigt svårt att svara på och många engelsmän hoppas ju forfarande på att det inte kommer hända alls. Det senaste jag hörde är ett förslag på en nedre inkomstgräns för att man ska få stanna (30K per år).

  • Anonym (Kaffedraken)

    Missade din fråga om rättigheter vid ett utträde - det har pratats mycket om en 5-års gräns men det gäller som jag förstått det rätten att du hit fler familjemedlemmar efter Brexit. Men allting är ju som sagt väldigt osäkert än så länge.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja, per år. Vet dock inte om det är per familj eller per år, det var ett dokument som läckte med denna information. Absolut är det otroligt många som ligger långt under denna nivå, speciellt inom restaurang, NHS, transport etc. Ingen aning om hur regeringen tänker och hur de ska lösa det.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja, det är helt klart väldigt osäkert och vi velade länge fram och tillbaka eftersom vi helst inte vill behöva flytta med skolbarn igen. Håller tummarna för att det inte kommer att bli några problem.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anonym (en till) - ja, boende är jättedyrt speciellt om man vill bo i närheten av London. Jag har 3 barn (mellan 4 och 10) men bara erfarenhet från south west, där vi trivs jättebra. Richmond, Kingston, Hampton, Mortlake, Surbiton är alla fina villa idyll områden (i alla fall delvis) med tillgång till bra skolor. Kolla rightmove.co.uk för att se närmare på properties.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (En till) skrev 2017-09-14 08:35:29 följande:

    En fråga till!

    Hur fungerar det med lån inför husköp? Googlat massor men blir inte mycket klokare känner jag.

    Hur mycket måste man ha sparat för att komma upp i de mellan 2-3 miljoner pund? Och spelar inkomsten in och vad ska isf den ligga på?


    Vi hyr än så länge så jag har inte personlig erfarenhet. Ingen av våra vänner som har köpt har lagt mindre än 15% i kontantinsats. För att få en uppfattning om vad ni kan låna/räntekostnad har de flesta flesta banker en låne calculator, se exempelvis HSBC: www.hsbc.co.uk/1/2/mortgages/first-time-buyers.
Svar på tråden Flytta från Sverige till England