• Anonym (Roger Rektor­)
    Äldre 14 Sep 19:58
    3333 visningar
    17 svar
    17
    3333

    Förskoleplats på andra sidan stan

    Anonym (ts) skrev 2017-09-14 19:42:51 följande:

    Har dragit i massa trådar idag och ska höra av mig till politiker också. Vi har exakt 20 förskolor som är närmare, har mätt idag. Flera av dem har platser men eftersom att jag inte sökt till de områderna så får jag inte plats där. Sjukt system. Har iaf ringt olika personer och chefer idag och går kanske få en öppning på en förskola som bara är 3 km bort (vi står iaf i kö på den nu och de tar in rätt många barn just nu enl fskchefen). Bil måste jag nog tyvärr ändå köpa för busstrafiken är bedrövlig men det är iaf hälften så långt bort och känns lite bättre då.

    Jag är inte ensam i kommunen om problemet, de verkar ha satt det i system så tycker inte man ska godta deras placering bara så där. Om man inte är jobbig tror de ju att det fungerar bra... Detta gäller ju alla städer, finns fler kommuner som dragit in på platser trots att det föda fler och fler barn.


    Så problemet var inte att ni inte hade två bilar? Finns det ens någon stad i Sverige med 35000-40000 invånare som har -20-30 grader kallt hela vintern?

    Ts, det är samma problem för många andra i din kommun. Privata förskolor och kooperativ brukar vara bättre för föräldrar som ställer många krav på hur förskolan ska vara.
  • Anonym (Roger Rektor­)
    Äldre 15 Sep 09:06
    #13
    Anonym (ts) skrev 2017-09-15 07:16:03 följande:
    Jag har inte sagt att det är -20 till -30 HELA vintern. Men många dagar om det blir en kall sådan. Knappast hållbart att cykla ändå i ur och skur i norra norrland. Tycker du det är orimligt att man vill ha närmare än 6-7 km till förskolan när man bor centralt i en stad, har jobbet åt ett annat håll än förskolan och har 20 andra närmare förskolor? Tycker du det är en bra förskolepolitik?
    Önskan är inte orimlig men det är inte ekonomiskt hållbart för kommunen. Vi har det exakt som du beskriver men tempen ligger oftast mellan -6-15. Redan i högstadiet får eleverna ta sig själva till skolan om de har upp till 6 km dit. på det sätt föräldrarna vill och har råd med. Alla har inte råd att skjutsa eller betala busskort för att i alla fall minska avståndet som man måste gå.

    Hur ska förskolorna göra då? En förskola extra alltid i varje stadsdel? Vem ska betala för kalaset? Vet du att det finns människor i Sverige som får ta sig flera mil för att hämta sin post?

    Jag fattar att det blir besvärligt för dig men sånt är livet. Man får inte allt på silverfat och då måste man lösa saker själv.
Svar på tråden Förskoleplats på andra sidan stan