Inlägg från: Anonym (Fakta är otrevligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fakta är otrevligt)

    Förskoleplats på andra sidan stan

    Anonym (ts) skrev 2017-09-15 19:06:59 följande:
    Nej har sagt att vi inte kan tacka ja förrän vi vet var min sambo ska jobba. Han är föräldraledig/arbetssökande och söker jobb lite överallt. Kan ev hamna i gruva och då måste vi absolut ha en till bil.

    Men klart det löser sig på ett eller annat sätt för oss. Skrev tråden i affekt och jag vet att många andra är drabbade mkt värre än vad vi är. Tycker dock ALLA ska höja rösten och inte bara godta kommunens förklaringar. Det är grym platsbrist i många kommuner och det är politikerna som måste ändra på det.
    Förskola är något som du i det närmaste får gratis, från kommunen.
    Förskola konkurrerar med skolan, sociala verksamheter såsom äldreboende, hemtjänst, nyankomna, för att inte tala om vägar, parker, snöröjning mm.

    Att bara tro att det handlar om "elaka" politiker som är snåla och det bara handlar om att gnälla så kommer pengarna är bara dumt. Pengar växer inte på träd.

    Hela Sverige och speciellt kommunerna är på väg att krascha ekonomiskt. 
    Det är dags att anmäla hela landet till lyxfällan, om du läster SLK´s prognos så handlar det om en skattehöjning på 15-20 kronor inom 5-10 år.
    Eller så måste servicenivån sänkas drastiskt på kommunerna.

    Vad det betyder är att du ska vara glad att det fortfarande finns en förskola som är kommunalt finansierad, inte så säkert att den finns kvar om 10 år. 
Svar på tråden Förskoleplats på andra sidan stan