• Anonym (Tja)
    Äldre 14 Sep 04:47
    4627 visningar
    92 svar
    92
    4627

    Ni som kallar er feminister

    Vilket politiskt parti röstar ni på?

  • Svar på tråden Ni som kallar er feminister
  • Anonym (femin­ist)
    Äldre 14 Sep 07:22
    #1

    Jag röstade på piratpartiet förta valet. Nu känns det ju inte riktigt värt så jag har verkligen ingen aning nu. Alla känns dåliga :(

  • Anonym (Tja) Trådstartaren
    Äldre 14 Sep 07:26
    #2
    Anonym (feminist) skrev 2017-09-14 07:22:38 följande:

    Jag röstade på piratpartiet förta valet. Nu känns det ju inte riktigt värt så jag har verkligen ingen aning nu. Alla känns dåliga :(


    Varför är de dåliga? Flera av dem känns ju jättefeministiska, V och FI bl a.
  • Anonym (M)
    Äldre 14 Sep 07:30
    #3

    Jag känner feminister från alla partier utom SD. Men gissningsvis har de partier som är uttalat femeistiska fler röster från uttalade feminister. Av riksdagspartierna: Liberalerna, centern, socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet.

  • Anonym (femin­ist)
    Äldre 14 Sep 08:07
    #4
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-14 07:26:32 följande:

    Varför är de dåliga? Flera av dem känns ju jättefeministiska, V och FI bl a.


    Nej jag tycker FI suger. De känns inte alls feministiska utan verkar ha en konstig världssyn där kvinnor måste få allt tillrättalagt för att de inte klarar saker själva. Jag tycker ju det är bra att tex både kvinnor och män rent lagligt får bli chefer men tycker att det är helt galet att kvotera folk till chefspositioner. Sånt måste komma naturligt på egen hand om det ska göra det. Kvinnor som vill bli chefer klarar av själva att bli det. De som inte vill ska man inte tvinga.

    V innebär en massa andra saker som jag inte gillar/står för. Vet inte hur deras feministiska agenda är. Men jag tycker andra saker kan vara viktigare. Även om jag är feminist så är det ju inte min enda åsikt liksom. Jag tycker tex det är bra att det finns privata vårdalternativ och friskolor.
  • Äldre 14 Sep 08:46
    #5
    +1

    I dag har vi en feministisk regering som inte gör något åt problemet att polisen inte har tid att utreda våldtäkter.

  • Anonym (Britt­aBerit­)
    Äldre 14 Sep 10:10
    #6

    SD!

  • Anonym (C)
    Äldre 14 Sep 10:27
    #7

    Röstar C. 

    V håller jag inte med om i övrigt för fem öre och de har en konstig syn på feminism.

    FI är galna.

    S som skryter om att de har en feministisk regering går hellre på privata företagsstyrelser än sopar rent framför egen dörr. 

    C är de jag står närmast i övriga frågor också. Feministisk politik hamnar långt ner på min lista över saker som är viktiga.

  • Anonym (Hepp)
    Äldre 14 Sep 11:01
    #8

    Socialdemokraterna.

    Tidigare röstade jag på MP eftersom jag tycker att de har bättre politik för jämställdhet, men deras slappa syn på migration och tiggare samt att de släppt in män som vägrar ta kvinnor i hand och som stödjer kvinnoförtryckare, ja det gör att jag inte längre röstar på dem (inte heller i senaste valet).

  • Anonym (Häpp)
    Äldre 14 Sep 11:06
    #9

    Jag röstade på Sossarna för att vi skall få en bättre fördelningspolitik som ger möjligheter för samma vård och skola för alla. Jag vet att de inte alltid står för detta i praktiken men det är det enda parti jag ser som har möjlighet att få till mer resurser till vård och skola genom att omfördela resurser från de som har mer till de som har mindre.

    Detta är inte direkt feministiskt men en likvärdig vård för kvinnor och män samt en rättvisare fördelning av resurser mellan "rika" män och "fattiga" kvinnor är en del av arbetet.

  • Anonym (qwert­y)
    Äldre 14 Sep 11:14
    #10

    SD, man får välja sina strider och prioriteringar

Svar på tråden Ni som kallar er feminister