• Anonym (Tja)

    Ni som kallar er feminister

    Vilket politiskt parti röstar ni på?

  • Svar på tråden Ni som kallar er feminister
  • Anonym (Tja)
    Anonym (feminist) skrev 2017-09-14 07:22:38 följande:

    Jag röstade på piratpartiet förta valet. Nu känns det ju inte riktigt värt så jag har verkligen ingen aning nu. Alla känns dåliga :(


    Varför är de dåliga? Flera av dem känns ju jättefeministiska, V och FI bl a.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (feminist) skrev 2017-09-14 08:07:58 följande:

    Nej jag tycker FI suger. De känns inte alls feministiska utan verkar ha en konstig världssyn där kvinnor måste få allt tillrättalagt för att de inte klarar saker själva. Jag tycker ju det är bra att tex både kvinnor och män rent lagligt får bli chefer men tycker att det är helt galet att kvotera folk till chefspositioner. Sånt måste komma naturligt på egen hand om det ska göra det. Kvinnor som vill bli chefer klarar av själva att bli det. De som inte vill ska man inte tvinga.

    V innebär en massa andra saker som jag inte gillar/står för. Vet inte hur deras feministiska agenda är. Men jag tycker andra saker kan vara viktigare. Även om jag är feminist så är det ju inte min enda åsikt liksom. Jag tycker tex det är bra att det finns privata vårdalternativ och friskolor.


    Vad tycker du själv är den viktigaste jämställdhetsfrågan då?
  • Anonym (Tja)
    Anonym (BrittaBerit) skrev 2017-09-14 10:10:14 följande:

    SD!


    Ja, det hörs på namnet.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (C) skrev 2017-09-14 10:27:55 följande:

    Röstar C. 

    V håller jag inte med om i övrigt för fem öre och de har en konstig syn på feminism.

    FI är galna.

    S som skryter om att de har en feministisk regering går hellre på privata företagsstyrelser än sopar rent framför egen dörr. 

    C är de jag står närmast i övriga frågor också. Feministisk politik hamnar långt ner på min lista över saker som är viktiga.


    Vill du utveckla FI- och V-kritiken? När det handlar om feminismen, alltså.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Hepp) skrev 2017-09-14 11:01:47 följande:

    Socialdemokraterna.

    Tidigare röstade jag på MP eftersom jag tycker att de har bättre politik för jämställdhet, men deras slappa syn på migration och tiggare samt att de släppt in män som vägrar ta kvinnor i hand och som stödjer kvinnoförtryckare, ja det gör att jag inte längre röstar på dem (inte heller i senaste valet).


    Vilken tycker du är den viktigaste feministiska frågan?
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Hepp) skrev 2017-09-14 11:19:23 följande:

    Du vet att feminister är vanliga människor som lever vanliga liv, vad? Det finns feminister som är högerorienterade och det finns feminister som är vänsterorienterade. Varför skulle de som gillar mitten- eller högerpolitik rösta på V eller F!?


    Tänkte att de som älskar feminism röstar på partier som med emfas skryter om att de är feminister. Men vad vet jag. Och ja, känner själv SD:are som är feminister så inget konstigt med det.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Häpp) skrev 2017-09-14 13:42:17 följande:

    Dom har precis gett Polisen massa extrapengar, den gamla regeringen skapade en omorganisation som är grunden för att vi har problem idag.

    Den nuvarande regeringen gör otroligt mycket mer för polisen än den gamla gjorde. Det är svårt att lösa polisproblemet med privatisering


    Vem förslår en avreglering av polismyndigheten?
  • Anonym (Tja)
    Anonym (BrittaBerit) skrev 2017-09-17 16:58:16 följande:

    Haha heter såklart nåt annat på riktigt, ville hitta på det fulaste alias jag kunde komma på så din kommentar tar jag som en komplimang!


    Lugnt för min del. :)
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Häpp) skrev 2017-09-18 08:34:48 följande:

    Undrar jag också, det vore ju fantastiskt om vi avreglerade polisen och lät privata företag ta över och sköta Polisen, har funkat jättebra med äldrevården och varför inte bankerna, de vet ju hur man tar ut höga vinster och leverera en dålig produkt.

    Med en avreglerad Polis finns det också stora möjligheter att köpa sig fri


    Ingen seriös politiker, i hela spannet från FI till SD, föreslår en privatiserad poliskår, så det har du definitivt fått om bakhuvudet. Jag är visserligen M-motståndare jag med, men rätt ska vara rätt.
Svar på tråden Ni som kallar er feminister