Inlägg från: Anonym (Hepp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hepp)

    Ni som kallar er feminister

    Socialdemokraterna.

    Tidigare röstade jag på MP eftersom jag tycker att de har bättre politik för jämställdhet, men deras slappa syn på migration och tiggare samt att de släppt in män som vägrar ta kvinnor i hand och som stödjer kvinnoförtryckare, ja det gör att jag inte längre röstar på dem (inte heller i senaste valet).

  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-14 07:26:32 följande:
    Varför är de dåliga? Flera av dem känns ju jättefeministiska, V och FI bl a.
    Du vet att feminister är vanliga människor som lever vanliga liv, vad? Det finns feminister som är högerorienterade och det finns feminister som är vänsterorienterade. Varför skulle de som gillar mitten- eller högerpolitik rösta på V eller F!?
  • Anonym (Hepp)
    cb66 skrev 2017-09-14 13:42:59 följande:
    Jag hörde att det till och med finns feminister som plockar svamp och gör höstgrytor
    Japp, och det finns feminister som är fenomenala på att baka kanelbullar!
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-17 02:41:27 följande:
    Tänkte att de som älskar feminism röstar på partier som med emfas skryter om att de är feminister. Men vad vet jag. Och ja, känner själv SD:are som är feminister så inget konstigt med det.
    Nej, man röstar på det parti som man anser har den bästa politiken. De viktigaste frågorna för mig på detta område är hederskultur (som måste bort), starkt rättsväsende med bra polis (som kan utreda och fälla våldtäktsmän) samt individualiserad föräldraförsäkring. Inom F! relativiserar man hedersförtrycket som kommit in i Sverige med en del av våra invandrare så det partiet går ju fetbort, liksom V.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (C) skrev 2017-09-18 10:15:33 följande:
    De drar saker för långt. De lägger sig i saker som är helt oväsentliga. De vill, känns det som rent generellt, ha ett matriarkat nu nästan för att "hämnas" på männen. 

    Jag vill ha ett jämställt samhälle med individuell frihet. Jag vill inte begränsas av att jag är kvinna men jag vill inte heller att mina söner ska begränsas för att de är pojkar. Jag tror inte på att man kan forma alla människor i samma mall, därav att jag inte gillar vänsterns politik i övrigt heller. FI är ju även de väldigt långt ut på vänsterkanten (vilket inte är så konstigt när tex Gudrun Schyman är en av grundarna). 
    Ja F! är först och främst ett vänsterparti, med viss feministisk touch.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-18 13:39:20 följande:
    Då kommer man ju osökt vidare till nästa fråga: Hur vet man att de 75 % kvinnor som idag tar ut föräldraledighet gör det enbart av fri vilja, helt utan yttre påverkan? Jag hävdar att den fria viljan endast kan träda i kraft först efter det att allt (eller åtminstone det mesta) annat i samhället redan är jämställt. Därför måste vi ha en individualiserad föräldraförsäkring som en väg TILL jämställdhet, menar jag.
    Håller med till 100%!
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (MP) skrev 2017-09-18 15:15:55 följande:
    Miljöpartiet har enligt min mening den bästa jämställdspolitiken för både män och kvinnor. De anser dessutom att vi bör göra som Indien, Nepal, Pakistan, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika och införa ett tredje juridiskt kön för ickebinära. 

    En annans sak som jag gillar är deras förslag om en tredelad föräldraförsäkring, Där föräldrarna får en tredjedel var och sen kan den tredje tredjedelen fördelas valfritt, och vara möjlig att överlåta till en tredje person, som t.ex en bonusförälder, farmor eller moster som då kan vara hemma med barnet och vara en del av dess uppväxt.

    Sen finns det andra frågor där jag tycker att de också har den vettigaste politiken, men jag antar att du ville ha svar på just frågor som rör jämställdspolitiken eftersom du riktade dig till feminister specifikt.

     


    Det var jämställdhetsfrågorna som tidigare fick mig att rösta på dem. Tyvärr är även de, liksom F! och V, kulturrelativister som viftar bort hedersproblematik. De har till och med haft män på höga poster som vägrar hälsa på kvinnor samt som gett bidrag till kvinnofientliga muslimska organisationer, och varför fick Åsa gå när Gustaf gjort mer fel?
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Disa) skrev 2017-09-18 16:41:34 följande:

    Jag definierar mej som feminist då jag tror på lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön, och erkänner en könsmaktsordning. Däremot är jag helt emot kvotering till både bolagsstyrelser och av föräldraförsäkring eftersom jag dessutom tror på människans fria val och tror att både kvinnor o män är kompetenta nog att nå mål på egna meriter och fatta bra beslut om föräldraledigheten utifrån familjens situation. Så jag kommer troligen rösta kd. Möjligheten att dela fp dagarna lika finns ju redan, det är bara att dela för alla som vill! Just do it!

    Jag tror att uttaget kommer att jämna ut sej i takt med att löneskillnaden mellan män i kvinnor minskar. För en familj som vill vara hemma lite längre än första året eller spara dagar så spelar ekonomin en roll och i nuläget är det tyvärr betydligt vanligare att mannen tjänar mer än kvinnan. Jag tror det måste gå åt andra hållet alltså först högre löner i stora kvinnoyrken så följer ett jämnare uttag på det, istället för att tvinga fram ett kvoterat uttag fast ena föräldern studerar eller har väldigt låg lön på en timanställning. Familjer med dålig ekonomi drabbas hårdast med minskade valmöjligheter och därför borde V som säjer sej värna de svaga verkligen inte vilja kvotera.

    Lika möjligheter är jätteviktigt för mej men inte lika utfall.

    FI är helt verklighetsfrånvänt med sitt förnekande av hedersrelaterat våld mm.


    Det kan folk uppenbarligen inte. Oavsett ekonomisk situation anser majoriteten fortafarnde att mamman är den som ska vara hemma. Om pappan är arbetslös ska hon ta FL, om mamman är arbetslös ska hon ta FL. Om pappan är egenföretagare ska mamman ta FL, om mamman är egenföretagare ska hon ta FL.

    Annars kan jag hålla med dig. Staten ska inte lägga sig i bolagens styrelser, och om föräldrarna faktiskt delade lika på föräldraledighet, VAB mm skulle fler kvinnor ha möjlighet att bli styrelseledamöter och VD:ar.

    Det mesta av det du skriver håller jag alltså inte med dig om, men det är jättebra att du skriver det. Det visar på att de som tror att alla feminister har samma syn på saker och ting har FEL. En del tror ju att feminism = Gudruns F!, men det är det ju inte. Om alla som, liksom du och jag, definierade sig som feminister, hade röstat på F! hade de varit mycket större. Sanningen är att majoriteten av alla feminister röstar på helt andra partier. Som KD, M, S mfl.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Sd) skrev 2017-09-18 17:50:56 följande:

    Har alltid röstat M men nästa gång blir det SD. Det får räcka med invandring av män med skev kvinnosyn. Ja SD är väl inte optimalt ur ett feministiskt perspektiv. Men nu får det fan bli en helomvändning.


    Hehe, med tanke på att SD har exakt samma kvinnosyn som de muslimer de vill motarbeta så låter det märkligt, men du är inte den enda som definierar dig som feminist som tänker rösta på dem. Det borde ge övriga partier en tankeställare.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-20 04:18:56 följande:
    Gustafs grodor har kommit när han varit hårt pressad. Åsas trots att hon stått i förhållandevis lugna debatter där utrymme för eftertänksamhet funnits. Dessutom var hennes avsevärt grövre.
    Det var inte hans grodor jag tänkte på. Han har handlat felaktigt, på ett ganska grovt sätt. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var, men flera reagerade.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-20 18:34:46 följande:
    Du menar att det rätta vore att ha sparkat båda?

    Tänker du kanske på när han försvarade Khan:s undvikande av att skaka hand med kvinnor?
    Bland annat ja.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (ida) skrev 2017-09-20 20:21:24 följande:
    Min faster rökte i hela sitt liv och blev ändå 175 år så det är inte farligt att röka.
    175 år, wow!
Svar på tråden Ni som kallar er feminister