• Anonym (Hm)

    Deprimerad flickvän.

    Sluta försöka. Grundläggande basregel i ALLA relationer är att GE INTE MER ÄN DU FÅR TILLBAKA. Du blir inte uppskattad då utan tvärtom tagen för given och får mindre och mindre ut av relationen eftersom den andra kan skita i dig och då bli överöst med kärlek och uppmärksamhet ändå.

    Det gäller även syskon, föräldrar, vänner och kollegor. Enda undantaget är egna barn.

    Lägg ner. Hennes mående är inte ditt ansvar. Du har gjort massor men den hon visar uppskattning till är nån annan snubbe på jobbet.

    Det är helt fel väg att gå att skämma bort henne mer, hon kommer bli ännu mindre attraherad av dig då.

    Bara lägg ner och fokusera på dig själv istället och tillslut får DU sätta en gräns och säga att Du vill göra slut.

    Du kan aldrig laga någon annan och problemet är även att hon tappat intresset för dig. Det får hon aldrig tillbaka genom att du ger utan att få.

    Det handlar inte om kvinnor och män utan så är det generellt som sagt oavsett sexualitet, könsidentitet osv.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Erik) skrev 2017-09-14 10:48:58 följande:

    Jag kan tyvärr inte bara sluta försöka. Hon är verkligen min drömtjej. NÄR hon mår bra. Jag kan inte välja att sluta försöka, eller sluta älska henne. Det kommer jag nog göra in i det sista.

    Jag har börjat inse att jag inte kan fixa henne, därför tror jag att det är bra att någon annan gör det, kurator eller dylikt. Så där tänker jag nog fortsätta pusha.

    Men ni har kanske en poäng ändå, du och "Anonym (Hon)" , jag ska FÖRSÖKA att ta nåt steg bak, kanske inte åka hem direkt efter jobbet idag utan göra något annat, så får hon syssla med vad hon vill under tiden. Jag kan åtminstone testa och se vad utfallet blir tänker jag. Men är samtidigt väldigt rädd att det ska resultera i att vi glider ifrån varandra mer.


    Jag tror inte det är hon som mår dåligt utan DU. DU borde gå till en psykolog och ta hand om dig själv. Hon är bara blasé och tänd på sin kollega. Hon säger att hon är deppig för att hon får mer sympati och omsorg då än om hon säger att hon är uttråkad hemma och inte har några andra känslor för dig än att du tar hand om henne.

    Sluta med det så ska du se att hon reder sig.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (yg) skrev 2017-09-14 12:27:52 följande:

    Många varningsklockor!

    "Hon är deprimerad", hur kommer det sig att hon pratar med en annan kille från jobbet på snapchat? 

    Hon säger inte att hon älskar dig, vill inte krama dig!

    Tycker du gjort mer än vad du ska, du får tänka på att du kan kväva henne också.

    Om du ger henne intrycket att "jag finns här för dig hur du än beter dig", så kan hon utnyttja det och fundera på om hon vill lämna dig eller inte!

    Tycker INTE du ska göra som andra säger, fortsätta pusha, snarare tvärtom, du ska ställa ultimatum till henne, lite - ryck upp dig eller så får vi börja fundera på hur vi skall ha det!

    Jag anser hon håller dig på halster, ha detta i åtanke, hur kan hon orka med/vilja prata med den andra killen? Det är absolut inte rätt läge att blanda in en annan man i eran situation just nu!

    Jag tycker du ska tänka på dig själv, visa att du menar allvar och att du inte orkar detta längre, det är det bästa sättet att få tillbaka henne i ditt liv, inte tvärtom och kväva henne!


    Japp. Och betänk även att det du beskriver är vanligt att killar gör mot tjejer dom tröttnat på när dom är otrogna. Säger att dom är deprimerade och drar sig undan men egentligen är dom bara ointresserade och slutar ge kärlek.

    Sen vips har dom visst en annan tjej dom inte alls är deprimerade ihop med.

    Om hon verkligen mått dåligt och varit en bra tjej hade hon talat ärligt med dig och visat oro att Du ska tröttna på Henne när hon mår dåligt.

    Tror inte att hon mår dåligt alls.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Erik) skrev 2017-09-14 13:13:23 följande:

    Jag är på jobbet så hinner inte riktigt citera er alla, men tack för svar! Ja jag mår verkligen dåligt av det hela.

    Min flickvän har haft väldigt många killkompisar, fler än tjejer. Hon klickar bättre med killar säger hon, och tycker att det ofta är för mycket drama och så runt tjejer.

    Kanske är det som ni säger, att det är något mer än vänskap med den killen, men kan det inte även vara en flykt från hur hon mår? Bristen på socialt umgänge, vid sidan av mig, som gör att hon hugger så hårt på det här?

    Jag vet verkligen inte, jag hoppas ju innerligt att hon fortfarande har känslor för mig, jag kan ju inte bara släppa mina.

    Har frågat någon gång vad dom skriver om, men det gav inte så mycket. Tror det är allt mellan himmel och jord. Både jobbrelaterat och inte. Jag kan ju inte be att få se nåt för att stilla min oro heller, för allt är på snapchat, där det försvinner. Jag har ju bara hennes ord på det.

    Killen ifråga vet jag vem det är. Han är social, snackar mycket. Det var typ genom mig som dom började prata. Jag känner honom bara litegrann, men nu känner jag mig överkörd när dom snackar som fan. Jag är inte riktigt med i bilden där längre liksom..

    Men uppenbarligen skriver han också mer med min tjej än han gör med andra. Åtminstone på snapchat.

    Nu kan det återigen vara min svartsjuka som kickar in, det är den här typen av frågor/anklagelser som jag inte vill konfrontera min tjej med, men som jag hela tiden får trycka tillbaka.

    Till saken hör också att även hon är svartsjuk, och hon hade aldrig tolererat det där beteendet från mig.


    Alltså Erik du är inte snäll mot dig själv nu. Det är hon som tjänar på att ni brandar dig som "svartsjuk". Lite svartsjuka är ren överlevnadsinstinkt och intelligens i ett förhållande. Att känna saker som du gör är helt legitimt och inte i paritet med galna kvinnomisshandlare som kontrollerar sina partners med sjuklig svartsjuka.

    Du ska LYSSNA på dina känslor när dom säger ifrån, inte lyssna på hur hon beordrar dig tolka dom.

    Dessutom berättar du att du tar hänsyn till hennes känslor men inte tvärtom. "Hon hade aldrig tolererat detta", alltså bejakar hon SIN svartsjuka och du tar hänsyn till den men inte tvärtom.

    Nu blev jag ännu mer övertygad om att den som behöver hjälp (med självkänsla och att sätta gränser) är du och inte hon.

    Hon mår absolut inte dåligt i den mening du tror, hon utnyttjar dig och manipulerar dig.

    Du är en jättebra kille men du gör dig själv stora otjänster.

    Sen skrev du såhär

    "Kanske är det som ni säger, att det är något mer än vänskap med den killen, men kan det inte även vara en flykt från hur hon mår? Bristen på socialt umgänge, vid sidan av mig, som gör att hon hugger så hårt på det här?"

    Svar: Du beskrev precis samma sak ändå. Att fly till någon annan än sin partner som ett sätt att hantera några känslor alls är samma sak som otrohet. Det är emotionell och intim otrohet även om dom inte legat.

    Man gör inte så. Jag är på din sida och jag hoppas att du också vaknar upp och ställer dig på din sida.

    Det du längtar efter kommer du få av en annan kille.

    Min kille var som du med sitt ex. Hon var ett as som låtsades må dåligt hela tiden, han fick knappt närhet alls under typ 7 år och fick vara som en slav till henne.

    Sen träffade han mig (det var hon som tillslut dumpade honom) och upptäckte att han kunde bli ännu mer kär än i henne OCH få det tillbaka!! Ömsesidig omtanke och hänsyn!

    Då blev hon helt knäpp och började stalka honom efter att ha behandlat honom som en tjänare i 7 år men som tur var var han inte intresserad av henne sen han fallit för mig. Idag har vi barn ihop och han säger att han är jättelycklig med mig och det märks verkligen.

    Dock hade inte han heller gjort slut med henne på den tiden så vem vet vilket misslyckat liv han haft och hur länge om inte hon gjort slut.

    Utan att veta att han kunde få det så mycket bättre.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (yg) skrev 2017-09-14 13:43:48 följande:

    Och vice versa! EXAKT samma sak gäller när tjejer är "deprimerade"


    Ja precis, det var exakt det jag menade. Fast det förstod du säkert, ville bara förtydliga ;)

    Att vara "deprimerad" och ha en ny kontakt av det kön man attraheras av som man plötsligt hör av sig till titt som tätt betyder inte att partnern borde koka extra god gröt på morgonen, tjata om psykologbesök och dalta.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Hanna) skrev 2017-09-14 13:53:30 följande:

    Alltså, ingen av oss som läser här kan avgöra huruvida din flickvän är deprimerad eller olycklig i er relation (eller både och). Ingen av oss kan avgöra huruvida hon och snapchat-killen har någonting på g eller inte. Däremot förstår jag att du älskar din flickvän och vill göra det som är bäst för er. Du verkar verkligen kämpa för henne och för er och det tycker jag är väldigt fint. 

    Jag tror att det viktigaste är att din tjej får professionell hjälp. Oavsett om bakgrunden till hennes nedstämdhet är en depression eller att hon inte trivs i er relation så är hon uppenbarligen inte särskilt välmående just nu. Hon skulle  må bra av att få prata med en person som dels är duktig på att få människor att öppna upp sig, och dels är utomstående, vilket gör att hon kan vara helt ärlig. Denna person kan dels avgöra huruvida hon lider av en klinisk depression eller inte (och ge henne den hjälp hon behöver) och dels hjälpa henne att reda ut sina tankar angående er relation. 

    Och för det andra så tror jag att du behöver tänka mer på dig själv. Att leva med en person som visar tecken på depression är oerhört dränerande. Likaså att leva tillsammans med en person som man älskar men som inte vill, eller inte förmår, visa en kärlek tillbaka. Det är ofta inte förrän efter att man har kommit ur en sådan period som man förstår hur svårt man haft det, och att ta sig tillbaka kan ta lång tid. 

    Jag förstår att du inte kan eller vill sluta finnas där för henne, men det du kan göra är att se till att finnas där för dig själv också. Att se till så att DU har någon att prata med (anhörig eller professionell) och ventilera er relation och ditt eget mående med. Att se till att boka in aktiviteter med dina vänner åtminstone någon gång i veckan. Att komma iväg och träna regelbundet. Att kanske utöva någon hobby en gång i veckan? Se till att, rent konkret, boka in tillfällen då du BARA fokuserar på dig, din fysik, ditt sociala umgänge, att ha roligt, att ventilera. 

    Detta kommer att hjälpa både dig och er, för om du mår sämre och sämre så kommer ni att falla nedåt tillsammans - och det kommer definitivt inte er relation må bra av. Det är lite som på flyget, "sätt på din egen mask först innan du hjälper andra". Du måste fokusera på dig själv, för din egen skull och för att kunna hjälpa din flickvän. 

    Så: peppa henne att söka hjälp (det är inget fel om du curlar henne, bokar tiden och sitter i väntrummet) och hjälp dig själv.


    Varför ska hans flickvän ha professionell hjälp? För att hon inte tänder på ts och flirtar med en kollega?

    Lyssna inte på Hanna ts, du har redan gjort det hon skriver och många före dig.

    Du ska absolut inte bli din flickväns pappa, om hon hade varit deprimerad på riktigt hade det inte hjälpt iallafall.
Svar på tråden Deprimerad flickvän.