• trognar

    Dela ansvar

    Anonym (Hedda) skrev 2017-09-14 11:09:57 följande:

    Min man gör helt klart mer än jag hemma. Han är mer noga med att det ska vara rent och snyggt. Jag ser inte alltid att det behöver städas osv.

    När vi flyttade ihop diskuterade vi hur vi skulle dela upp städningen. En skulle dammsuga och en skulle göra rent badrum och gästtoa. Jag hatar att släpa runt på dammsugare och har svårt att bära den upp och ner för trappan till övervåningen så jag valde att städa toaletterna. Detta gör vi en gång i veckan.

    När det gäller tvätt så genererar jag betydligt mindre tvätt än mannen. Jag kan gå i samma t-shirt en vecka utan att den luktar svett. Därför blir det så att han oftare tvättar.

    Diskar och plockar ur diskmaskinen gör vi båda.

    Lagar mat gör vi oftast tillsammans. Ibland lagar mannen lite extra eftersom han inte tycks tro att hans 24-årige som klarar att göra egna matlådor att ha på jobbet. Hans val.

    Om det är någon som måste tjata är det mannen. Jag glömmer ibland att ta toaletterna den dag vi kommit fram att vi ska städa på.


    jag förstår inte hur man vare sig vill eller orkar vara ihop med en vuxen bebis det är ju ändå vuxna människor vi talar om
    hur sexigt är det att vara mamma och påminna en vuxen människa om vad denne ska göra och ha det överbripande ansvaret men om din man har ett mentalt handikapp så har jag självklart mer förståelse men då undrar man ju hur han klarar av att arbeta och fixa bilar och allt annat så det låter snarare som om du har en lat mansbebis
Svar på tråden Dela ansvar