• Äldre 14 Sep 19:17
    126488 visningar
    927 svar
    927
    126488

    Äggdonation 2017

    Hej!

    Någon fler som ska påbörja äggdonation i höst? Vill gärna hitta någon i samma sits att prata känslor, tankar och frågor som dyker upp.

    Jag och min man har försökt få barn i 4 år. Vi har gjort flera IVF-behandlingar innan vi fick veta att jag har väldigt liten äggreserv. Vårt hopp är nu äggdonation.

    Idag ska jag ta nedregleringssprutan Enanton och därefter Femanest fram till ÄD i november.

    Känner mig väldigt väldigt liten i världen just nu. Det är så många känslor inblandade.

  • Svar på tråden Äggdonation 2017
  • Äldre 15 Sep 07:41
    #1

    Hejdu, du är inte ensam!
    Vi är flera som hänger i tråden "Vi som gör äggdonation 2016". Det är bara att hoppa in där.
    Det finns lite andra olika trådar också som är i full gång, beroende på om man gör i Sverige, utomlands typ Aten, Ava kliniker, mm. Det är bara att välja en och hoppa in

  • Äldre 15 Sep 13:50
    #2

    Hej! Kul att du svarade.

    Jo, jag har sett att det finns en del trådar där ute. Känns dock som att de har varit igång länge och jag känner att det är svårt att få ett sammanhang och komma in utan att läsa igenom från början.

    Min förhoppning var därför att kunna starta en ny tråd om det är någon som vill hoppa på. Kanske någon (likt mig) går igenom detta för första gången.


    Kanske joinar jag er senare. 

  • Äldre 15 Sep 18:18
    #3

    Har en son via ED och ska göra syskonförsök nu i november. Drömmer  Stort lycka till! Glad

  • Äldre 16 Sep 10:21
    #4

    Hej!
    Jag har gjort äggdonation för tredje gången...vi gjorde våra första i Helsingfors, den här gången ( i Augusti) har vi gjort i Ryssland på ava peter. Vart gör ni eran behandling?

    Har du några frågor så hojta till så får vi se om jag kan svara =)...eller bara prata om allt man går igenom så finns jag här =)
    Stort Lycka till!Hjärta

  • Äldre 18 Sep 13:08
    #5

    Åh, lycka till i november! Samma här, i november smäller det :)

  • Äldre 18 Sep 13:10
    #6

    Vi gör vårt första försök på IVF-kliniken i Umeå. Har stött i kö ett tag men äntligen är vi igång!


    Har du barn sedan innan med hjälp av ÄD?

  • Äldre 18 Sep 14:58
    #7
    Mrs.W skrev 2017-09-18 13:10:14 följande:

    Vi gör vårt första försök på IVF-kliniken i Umeå. Har stött i kö ett tag men äntligen är vi igång!


    Vi gör också i Umeå, men går privat. Vi gjorde färskförsök i maj och nu i september är jag ruvare igen. Tyvärr fick vi bara ett till frysen. Men å andra sidan så var det en fin 5 dagars blastocyst. Så hoppas att den tar sig nu.

    Hur länge stod ni i kö? Gör ni privat? Vi stod 3 år i kö, tror att det tog så länge just för att vi gjorde privat, men vet inte.
  • Äldre 19 Sep 19:30
    #8

    Hej! Hoppar in här för jag har så många funderingar kring ÄD som vore skönt att ventilera.

    Mrs W- vad härligt stt ni äntligen är på gång! Förstår precis vad ni har gått igenom med er IVF-resa.

    Jag och min man funderar också på ÄD i höst, privat. Vi har 2 barn sedan tidigare, som är våra genetiska och kom till efter 6 långa år av IVF- försök. Efter det var jag så trött på ivf-svängen och så glad och tänkte att jag var klar som hade fått mina barn. Men nu efter 4 år har jag börjar längta så efter ett syskon till dem. Vi har inga embryom kvar i frysen och min ålder är ett faktum ( 44 år) Så ska det bli en bebis till så måste vi försöka med ÄD. Vi har varit i kontakt med flera kliniker bl.a. Riga och st Petersburg och de har ingen kö så det är bara att "sätta igång" enligt dem. Men hos mig snurrar tusen tankar. Orkar kag detta igen? om vi lyckas, kommer jag känna annorlunda än när jag fick mina första barn? Är jag för gammal för att bli mamma igen? Jag vet att jag har haft fantastisk tur och att detta kan ses som lyxproblem, men jag hoppas att alla funderingar är välkomna här????.

    Berätta gärna mer hur dina tankar går Mrs W?

  • Äldre 19 Sep 19:38
    #9

    Tant Rosa - vad är ditt intryck av Ava Peter? Valde ni donator själva ( via bildregistret?) I så fall, var det lätt eller svårt att bestämma? Skulle uppskatta dina intryck och tips. Det lutar åt den kliniken för oss.

  • Äldre 20 Sep 18:43
    #10
    Lori skrev 2017-09-19 19:38:00 följande:

    Tant Rosa - vad är ditt intryck av Ava Peter? Valde ni donator själva ( via bildregistret?) I så fall, var det lätt eller svårt att bestämma? Skulle uppskatta dina intryck och tips. Det lutar åt den kliniken för oss.


    Mitt intryck av Ava Peter är bra...det går undan när man väl sätter fart...mycket prover och undersökningar( iaf på mig)
    Vi började med att välja donator själv för det ville vi. Men dom vi valde kunde inte på utsatt tid..så det vart jag lite besviken över när dom gör reklam för att deras donatorer är redo att donera när som helst!
    Sen när jag frågade om blodgrupp hade nån betydelse eftersom jag är A- så sa dom att jag lära välja en donator med rhs-  också mycket märkligt att dom inte sa det från början...hursomhelst så slutade det med att donatorteamet valde ut en åt oss...tyvärr va det en av donatorerna som jag inte ville ha...men vi funderade några dagar och tittade på bilden och kom fram till att vi ville ha henne ändå =)  Det var både svårt och lätt att bestämma igentligen...men när man inte får "tillgång" till dom man vill ha så blir det ju betydligt svårare!
    Lycka Till med erat val av klinik!
Svar på tråden Äggdonation 2017