• Anonym (Ensam kille)
    Äldre 18 Sep 19:42
    3419 visningar
    12 svar
    12
    3419

    Jag är så ensam

    Ja, tyvärr är jag ju det. Jag har verkligen ingen.

    Är ganska ung. Endast haft ett seriöst förhållande och det tog slut för ett år sedan. Jag har ingen att dela min vardag med. Vänner har jag visserligen, problemet är bara att mina vänner aldrig umgås med mig för att de har alla flickvänner och de flesta är till och med sambos, så de hör aldrig av sig. När det bara var jag som hörde av mig så lessnade jag till slut och nu hör ingen av sig.

    Min familj har jag inte så mycket kontakt med. Min pappa och jag har en dålig relation, mamma och jag pratar och ses ibland men inte mycket mer än så. Har även en storebror som är gift och har familj. Han har jag ingen som helst kontakt med.

    Med andra ord, alla som står mig nära har redan folk i sin omgivning så de behöver inte mig. Uppenbarligen. Annars hade de väl hört av sig.

    Tro mig, jag har hört av mig.. allt för många gånger, men nu är jag riktigt less på att vara den enda som hör av sig så nu orkar jag inte göra det längre.

    Mina dagar ser ut såhär: vaknar, jobbar, kommer hem, tränar, går hem och tar det lugnt, sover - och så går det runt.

    När jag är ledig så har jag ingenting (förutom träning att sysselsätta mig med) jag sitter bara hemma, för jag har ingen att umgås med. Kanske skulle jag börja dejta? Försöka hitta någon att spendera mitt liv med, för såhär orkar man ju inte ha det. Som grädde på moset så blev jag dock utsatt för otrohet så det var därför det tog slut med flickvännen, så frågan är ju om man vågar börja dejta igen. Är väldigt rädd för att bli sviken igen.

    Kände bara att jag ville skriva av mig.

  • Svar på tråden Jag är så ensam
  • Anonym (Ensam oxå)
    Äldre 18 Sep 19:53
    #1

    Jag läste det du skriver och är också mycket ensam, men har börjat göra saker för att bryta ensamheten. Det tar sjukt lång tid och är tufft, men finns liksom inget annat å göra, för jag vill tillbaka in i ett socialt liv igen.

  • Anonym (Gymme­t)
    Äldre 18 Sep 20:09
    #2

    Går det inte att hitta folk på gymmet? Träning har ni ju redan som gemensamt intresse :) Börja dejta! Helt kravlöst, ha kul, kom ut och var social! Lite miljöombyte! Jag har träffat 2-3 killar från happy pancake. Innerst inne visste jag att det inte kommer att leda till något, för jag har egentligen inte tid. Men man kan ju gå ut och äta och som sagt, miljöombyte! :)

  • Anonym (M)
    Äldre 18 Sep 20:17
    #3

    Samma här. Jag har dock inga vänner alls, men är väl kanske värre att ha vänner som inte verkar vilja (eller kunna?) umgås men man kan ju alltid ta sig tid, det handlar ju om prioriteringar. 

  • Anonym (Förän­dring)
    Äldre 18 Sep 20:25
    #4

    Min släkting hade det så. Han hade inte något annat än sitt jobb och sin hobby trots familj med föräldrar och syskon. Åren gick och ingen trodde någonsin att han skulle förändra något.

    Men. En dag såg vi honom med en söt tjej. De hade inga planer alls, sa de.

    Fast 11 månader efter första dejten föddes deras första son. Och sen har det rullat på. Tre pojkar fyller deras nyköpta hus. De är nygifta och livet har förändrats radikalt. Han har helt ändrat hela sitt liv. Till det bättre, säger han.

    Livet var mer bekvämt innan och han hade frihet att göra vad han ville. Men aldrig att han vill byta bort sina pojkar och sin fru idag!

    Våga göra en förändring. Det kan ta tid men det går.

  • Anonym (Anna)
    Äldre 18 Sep 21:54
    #5

    Var bor du ts? Också ensam :(

  • Anonym (Ensam Dagmat­te)
    Äldre 19 Sep 06:57
    #6

    Här finns det ännu en ensam person. Inga vänner eller familj, sjukpensionär sedan 25 år.

    Det som har hjälpt mig lite i min ensamhet är hundar! Jag är dagmatte/hundvakt till många hundar och då kommer jag ut & träffar andra hundägare etc. 

  • Anonym (Anna)
    Äldre 19 Sep 18:26
    #7
    Anonym (Ensam Dagmatte) skrev 2017-09-19 06:57:56 följande:

    Här finns det ännu en ensam person. Inga vänner eller familj, sjukpensionär sedan 25 år.

    Det som har hjälpt mig lite i min ensamhet är hundar! Jag är dagmatte/hundvakt till många hundar och då kommer jag ut & träffar andra hundägare etc. 


    Var bor du nånstanns? :)
  • Anonym (Ensam tjej)
    Äldre 23 Sep 14:52
    #8

    Jag känner tyvärr igen mig i din situation.

    Min familj/släkt kan jag inte riktigt räkna med, då den är trasig och jag har väldigt liten oregelbunden kontakt med de närmaste. Jag har försökt att få till gemenskap/träffar/traditioner, men det är ingen som visar entusiasm eller tar initiativ, så till slut har jag gett upp. Och då är det ingen som hör av sig till mig.

    Vänner är svårt att skaffa i vuxen ålder. De flesta har redan sina kontaktnät och släpper inte in nya i gänget. Och om de gör det tar det oftast lång tid som fan...

    För tjejer finns det nu lite alternativ på nätet/via diverse appar. Som nätdejting fast med vänner. Har dock ingen aning om hur utbudet ser ut för killar eller om det behöver göra skillnad.

    Du har inte funderat på att flytta till något nytt ställe? Börja med någon sport eller aktivitet som inte är lika individuellanpassad som gymmet är, så man måste socialisera med varandra?

  • Anonym (A-B)
    Äldre 24 Sep 20:04
    #9

    Jag förstår hur du känner, jag satt fast i liknande situation för ett år sedan. Fast då var jag även sjukskriven för lpng depprision. Träffade sambon och hans två barn.. nu känner jag åter igen likadant, hjälper inte att jag flyttade upp 40 mil. har inga egna vänner och bara delvis kontakt med två familjemedlemar. Min och sambons relation är bara halvers och jag tror aldrig jag känt mig såhär ensam. Har ingen att prata med..

  • Äldre 29 Oct 07:20
    #10

    Hur har det gått för er har ni träffat någon?

  • Anonym (G)
    Äldre 29 Oct 19:41
    #11

    Hur har det gått, hoppas bra

  • Anonym (Reub)
    Äldre 29 Oct 23:04
    #12

    Jag har min sambo men annars ingen, är sjukskriven. Ser och beter mig normalt, också ensam ofta. Föreslår att du tar kontakt med vårdcentralen och efterfrågar psykolog eller kurator.

Svar på tråden Jag är så ensam