• LHUF

    någon som fått vattkoppor utomlands?

    Vi är i Malaga och nu verkar det som sonen ev fått vattkoppor. Mkt märkligt då det inte går på fsk eller vi har inte träffat ngn med vattkoppor. Däremot gick det höstblåsor på fsk förra v och det har vi haft.

    Aja men frågan är nu hur går man tillväga? Skall man gå till läkare och få bekräftat att det är vattkoppor? Vi skall åka hem på lördagkväll så risken är ju att ngn måste stanna m honom? Kan man få hjälp att hitta ngn vettig läkare via SOS international? Eller kan man ta vilken som?

    Svårt att veta hur mkt koppor det ev blir kanske bara blir några stycken och då torkar det ju hyfsat snabbt och kanske kan åka hem som tänkt? Men gissar att man måste till läkare 2 gånger för att först få det bekräftat och sedan fit to flight intyg?

    Ni som varit ute för det kan ni skriva hur ni gick tillväga?


    Tilde 080319, Hugo 110203
  • Svar på tråden någon som fått vattkoppor utomlands?
  • Stjärnebo

    Kanske inte jätte mycket till hjälp detta.. Men när jag var 8 år så fick jag vattkoppor när jag var i Spanien med min far i en vecka. Dag 2 fick jag min första koppa och vi gick direkt till läkaren. Satt på någon slags vårdcentral hela dagen i stort sett.

    Jag fick inte vistas ute i solen och inte bada i klor förrän kopporna hade torkat. Vi köpte babypuder och satte på kopporna för att påskynda torkning.

    Vi åkte hem som vanligt sedan efter en vecka utan flera läkarbesök. Däremot skrev läkaren ett intyg av ngt slag på att jag varit sjuk så vi fick en ny resa på försäkringen sen iom att vi blev liggande på hotellrummet hela semestern ????

  • LHUF

    Haha jag tror inte det var vattkoppor, dottern fick massa bett så förmodligen hade sonen fått några bett innan också. Men jag är inte helt säker men vattkoppor har jag nog uteslutit för då borde det kommit mängder nu

Svar på tråden någon som fått vattkoppor utomlands?