Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Ångrar du att du inte tog kejsarsnitt istället?

    Nej det ångrar jag verkligen inte. Fött fyra barn. Inga men. Har du redan gjort en stor bukoperation och sen snittas så har du ÄNNU högre risk för komplikationer som sammanväxningar och annat i framtiden. Vill du ha fler än ett barn? Läs på om accreta, uterusruptur och andra fruktade komplikationer som är vanligare förekommande efter snitt. Är med och assisterar vid snitt nästan varje vecka och det är ett stort ingrepp. Skulle aldrig välja det om jag inte var tvungen.

  • Anonym (F)
    mockingbird skrev 2017-09-21 15:10:22 följande:

    Accreta = fastsittande moderkaka? Då antar jag nästan att det kan finnas en risk för att min kommer sitta fast, med tanke på min tidigare bukoperation? har ett snitt från naveln till nedanför troslinjen. dock vet jag ju inte om de grävt runt där nere så pass "djupt" att livmoder osv kan komma att påverkas.

    Men om fallet är så, så innebär det alltså att jag först kan komma att föda normalt, och sedan ändå måste genomgå en operation i buken?   då väljer jag nog hellre snittet från början istället för att riskera att få skador/men på två stället samtidigt.    jag får försöka hitta någon läkare att diskutera detta med, så att jag verkligen är på det klara med vad allt innebär.


    antar att du inte tidigare opererat i livmodern? I så fall är ju risken inte ökad. En annan viktig aspekt att tänka på är att man faktiskt aldrig innan vet hur många barn man vill ha. Vid vaginal förlossning har man "reservutgången" vid en eventuell nästa förlossning. Man kan i princip föda hur många barn som helst den vägen. Det kan man inte med snitt. Har man otur så är livmodern så tunn efter två snitt att det innebär livsfara att bli gravid igen. Inte så kul.

    Sammanväxningar kan leda till att det är väldigt svårt att komma in i livmodern vilket medför risk för stora blödningar.

    Vid accreta som oftast är en komplikation efter tidigare snitt är moderkakan är inväxt i livmodern. Ett fruktansvärt farligt tillstånd som ibland kräver att livmodern tas bort akut för att kvinnan inte ska förblöda.
  • Anonym (F)
    Marie19 skrev 2017-09-21 20:53:27 följande:

    Jag har fött ett barn. Blev akut kejsarsnitt eftersom det var väldigt långdraget.

    Allting gick så bra och jag stod upp 10-12 timmar senare.

    Visst hade jag ont efteråt men var relativt återhämtad efter 3-4 veckor.

    Tycker det är fel att man målar upp kejsarsnitt som något mycket mycket farligt.

    Det gick bra för mig. Nu ska jag snart ha barn igen, och jag vill föda vaginalt, men viktigast är att jag och bebisen mår bra , vilket vi gjorde förra gången, men också att förlossningsupplevelsen inte blir helt katastrofal efter flera dygn utan sömn med massa värk som inte ger resultat.


    Tycker du verkligen att "man målar upp kejsarsnitt som något mycket mycket farligt"? Jag tycker att det är precis tvärtom. Känns som att väldigt få verkligen inser vilket stort ingrepp det är.
  • Anonym (F)
    Marie19 skrev 2017-09-21 21:15:38 följande:

    Tyckte att flera i tråden skrev att de aldrig någonsin skulle vilja ha kejsarsnitt.

    Jag tycker det är synd om man tror att det är det värsta man kan tänka sig.

    Sen finns det risker, men man övervakas mycket efteråt.

    Det viktiga tycker jag är att man gör det som är rätt - tycker inte man ska skrämma upp varandra utan stötta varandra i de val man gör.


    Nej man övervakas inte mycket efteråt. Som det ser ut nu med platsbrist så åker man ofta rakt in från operation till ett bb-rum, med på sin höjd några få kontroller efteråt.
  • Anonym (F)
    Marie19 skrev 2017-09-21 22:34:14 följande:

    Då drömde jag väl om det när jag var med om mitt kejsarsnitt och min eftervård.


    som du ser om du läser vad jag skrev igen så skrev jag att det OFTAST inte görs en massa kontroller efteråt. Vid vilken annan stor bukoperation får man åka direkt från op-salen in på ett bb-rum? Får man en blödning efteråt är det inte speciellt säkert att ligga där själv utan uppkoppling.

    Som sagt, nej, utifrån vad jag ser varje dag så skulle jag aldrig någonsin självmant välja snitt framför vaginalt. Aldrig.
Svar på tråden Ångrar du att du inte tog kejsarsnitt istället?