• C78

    Ensam vårdnad, hur förklara för dottern...

    Queennr1 skrev 2017-09-24 19:51:33 följande:
    Om du bedömer att mamman är adekvat och att umgängestillfället där du är med blir positivt så ska du göra det. Bättre med lite umgänge ön inget.

    Resonemanget att man kan straffa bort mammans missbruk genom att strypa umgänget är helt felaktigt. Missbruk kan aldrig straffas bort, det handlar om helt andra mekanismer, och det som man gör är att beröva BARNET sin möjlighet att träffa mamma. Många bli aldrig fria från sitt missbruk, ska barnet då aldrig få träffa sin mor? Huvudsaken är att hon är nykter och fungerande de timmar hon träffar barnet och det klarar de flesta missbrukare av. Vad hon gjorde dagen innan och vad hon gör efter umgänget är helt irrelevant.
    Håller med ! Kommer mamman på avtalad tid och håller sig nykter när hon träffar er/ts dotter så tycker jag absolut att de ska träffas. Finns ingen anledning till annat enligt mig. Är det däremot så att hon på hälften av de avtalade tiderna inte dyker upp eller kommer totalt onykter så hade jag slutligen strypt kontakten. Att om och om igen se sitt/sina barn glada och uppskruvade för att få träffa sin ena förälder, för att sedan stå svikna när han/hon inte bryr sig om att komma/kommer full, är värre än att inte ha kontakt alls. Det tog ofta månader innan såren läkte. För att snart rivas upp igen av nästa svek. Jag har gått genom det ts skriver och fått ensam vårdnad. För min/vår del blev det aldrig bättre och pappan missade hela uppväxten. De har i dag minimal kontakt (något samtal/mess om året). Det är pappan som hör av sig men hans svek kommer tyvärr aldrig glömmas så intresset för återförening finns inte.
  • C78
    Almina skrev 2017-09-25 00:41:25 följande:
    Tycker jag låter som en bra idé. Kanske är det också bäst att inte berätta för dottern innan, utan att du ringer när du har träffat mamman och berättar att ni kommer om en stund. Då slipper dottern bli besviken om det inte blir något möte.
    Bra idé men svårt i längden och med åren. Är mamman så illa ute att ts måste blanda in släkten innan för att "kolla henne" då hon redan schabblat bort soc hjälp, så finns det nog inte så mycket att bygga på. Det krävs ju engagemang från båda hållen. Som sagt - gått genom liknande. Mitt barn mådde SÅ mycket bättre när (de få) träffarna med pappan slutade. Han slapp oroa sig för att bli stående utan att pappan kom. Och han slapp oron att han kom påverkad - vilket han alltid gjorde de få ggr han dök upp. Försökte först förklara det som att pappan mår inte bra just nu, det handlar om honom och ingen annan och är inte ditt fel mm mm. Det funkade ett tag men redan innan lågstadieålder förstod sonen allt mer och slutligen blev han stor nog att förstå allt. Han är i dag 20 år. Pappan hör av sig nån gång då och då. Sonen har ingen lust till relation då lögner och svek är allt han fått från sin pappa genom uppväxten. Dessutom är pappan ff inte nykter. Så visst ts - försök få till relation med mamman men funkar det inte så lägg ner det. Det kommer bara gå ut över dottern. I vissa fall är det bättre med ingen kontakt alls, även om det gäller en förälder. Tyvärr ...
  • C78
    Nyttid skrev 2017-09-25 18:56:53 följande:

    C78

    Är lite så , hon har fått mängder med chanser och dessutom ställer soc inte upp längre , så kanske lika bra att strunta i fysisk kontakt nu fram över och enbart köra telefon ? Och FaceTime ? Skype ?

    Hur ser ni på en sådan relation ? Bra eller dåligt ?


    Det är lite samma där. Det kommer inte att gå om inte mamman går att lita på. Under de samtal min son fick från pappan (när fysisk kontakt inte funkade) vart det ändå totalt fel. Saker pappan sa, lovade mm som han inte höll. Jag kunde omöjligt censurera pappan innan han gjorde skada genom det han sa i samtalen. Dessutom fungerade bara samtal när pappan själv ville. Försökte få det till att han kunde unna sin son iaf 1 samtal per vecka men nej. Nån gång/några ggr per år. Mer samtal blev det inte och varenda gång rev det upp massa i sonen. Det tog ofta månader innan han var i balans igen. Kan inte mamman hålla det hon säger så utsätt inte din dotter för det. Gör mamman däremot en helomvändning i livet är det en helt annan sak.
Svar på tråden Ensam vårdnad, hur förklara för dottern...