Inlägg från: Lillafindus |Visa alla inlägg
  • Lillafindus

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Nu tänkte jag också flytta över hit,
    Idag är vår Wilma 5 dagar gammal.
    Hon är en väldigt snäll bebis, skriker i princip bara när hon ligger på skötbordet eller när hon hunnit bli lite väl hungrig.
    Amningen går bra, sår på vårtorna har jag och mjölk så brösten är stenhårda.

    Däremot har jag blivit riktigt överbeskyddande, helt livrädd att hon ska bli sjuk, och idag har min man haft huvudvärk hela dagen och känner sig febrig.

    Dottern vill ju hålla lillasyster hela tiden, och hon är förkyld med snuva och även lite hosta. Vill inte säga nej, men jag är rädd att lilla Wilma blir sjuk! Hur är ni andra?

  • Lillafindus
    erijon skrev 2017-11-16 14:33:46 följande:

    Ja.. jag svettas visserligen något ENORMT om nätterna. Började för några dagar sedan!? Så var det efter förlossningen också. Vet inte varför det börjat om nu..? Känner mig så äcklig. Helt blött i sängen, kudden, och täcket. Får sova på handduk, inatt fick jag byta ut den för den var så blöt att jag inte kunde lägga mig på den igen.. usch! :(

    Ja. Finns det andra liknande metoder som är precis som NaturalCycles? Håller med om att den skulle bli dyr om man har den i flera år.

    Så svårt med preventivmedel men det är tråkigt med kondom!! Spiral..? Kan det vara något? Rädd att den ska sitta fel/göra ont (läst att killen kan få ont av den också..) eller flytta på sig så man får problem. Haft pstav förut, men det går verkligen inte. Mår såå dåligt av den. Pga proppar får jah inte äta p-piller, och mini-piller är både krångligt att minnas OCH mensen kan komma och gå hur som helst..


    Har inte varit aktiv här på ett tag, varit ganska mycket ett tag.

    Men jag läste detta om preventivmedel och jag har tänkt att använda mig av något digitalt sen, för oss gör det inte så mycket om jag blir gravid igen, Klart det får ju gärna gå ett tag iallafall haha!

    Men jag läste vad du skrev erijon om spiral,

    Jag hade det efter min graviditet med min stora flicka och jag kommer aldrig någonsin själv använda det och inte heller rekommendera det.

    Varje gång som vi hade haft sex så hade jag så ont i magen så jag låg och grät och skakade i sängen.

    Vid varenda menstruation så fick jag jätte ont.

    Det enda som var positivt med den var att jag inte blödde, men det kan jag ju säga att jag hellre hade gjort om jag hade fått välja på det eller att ha ont.

    Min man kände inte av den iallafall, alltid nått positivt!
  • Lillafindus

    Hej alla! Jätte länge sen jag var aktiv här!

    Igår blev Wilma 7 veckor, jisses vad tiden går.

    Hon ler och ?pratar? för fullt, mest på skötbordet för där har hon sin bästavän skötbordsmobilen som är väldigt rolig, haha!

    Jag har en fråga till er som verkar kommit igång med yoga, jag längtar efter gymmet så fruktansvärt mycket, men vill inte börja på förens jag varit på efterkontrollen.

    Men yoga, har ni någon app ni går efter eller hur gör ni? :)

    Skickar en bild på lilla Wilma också

  • Lillafindus
    Pemmis88 skrev 2017-12-11 21:12:29 följande:

    Hej! Skulle gärna vilja höra vad ni hade gjort i min situation..

    Sixten är nu 7 veckor och en riktigt stor kille, 6.5 kilo. Han äter ofta men bara ett par gånger på natten.

    Mitt problem är att han inte kan somna in eller sova själv både på dagen och natten. Han avskyr att ligga själv och gör det max i 5 minuter innan han börjar skrika så jag får ta upp honom och gå runt med honom alternativt sitta ner och vagga honom med napp. Han spottar alltid ut nappen när han ligger själv och ingen stoppar in den igen. Han märker aldrig att han blir trött utan ger inga tecken och börjar gallskrika. Har insett nu att han alltså inte har ont i magen utan bara är trött.

    Jag börjat bli trött i armarna och psykiskt trött av att ha honom på mig hela hela tiden. Har testat ergobaby men den gillade han inte och den var så svår att få på själv.. mamma hävdar att han är "bortskämd" att jag bär honom hela tiden. Men om jag inte gör det så skriker han ju och det kan jag ju inte låta honom göra. Ibland kan jag lägga ifrån mig honom när han somnar och kommit in i djupsömnen men inte alltid utan då vaknar han och tar tid att får honom att somna om så jag brukar inte chansa utan får glatt sitta i soffan tills han vaknar.

    Kan era bebisar sova själva? Har mamma rätt att han är bortskämd? Borde jag vänja av honom från att sova på och med mig?


    Wilma älskar att sova på min bröstkorg och jag njuter verkligen när de tillfällena ges.

    När min äldsta dotter var bebis så tog jag åt mig av allt folk tyckte var fel.

    Denna gången säger min svärmor och även min mans farmor ofta ?ska hon verkligen äta nu igen? och ?jag tror inte hon är hungrig, hon har nog magknip efter all mat? ...

    Men jag har bara kommit fram till att strunta i vad de säger.

    Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt barns liv, och du känner själv vad som är bäst för er!

    Lycka till!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här