Inlägg från: Pemmis88 |Visa alla inlägg
  • Pemmis88

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Hej! Skulle gärna vilja höra vad ni hade gjort i min situation..

    Sixten är nu 7 veckor och en riktigt stor kille, 6.5 kilo. Han äter ofta men bara ett par gånger på natten.

    Mitt problem är att han inte kan somna in eller sova själv både på dagen och natten. Han avskyr att ligga själv och gör det max i 5 minuter innan han börjar skrika så jag får ta upp honom och gå runt med honom alternativt sitta ner och vagga honom med napp. Han spottar alltid ut nappen när han ligger själv och ingen stoppar in den igen. Han märker aldrig att han blir trött utan ger inga tecken och börjar gallskrika. Har insett nu att han alltså inte har ont i magen utan bara är trött.

    Jag börjat bli trött i armarna och psykiskt trött av att ha honom på mig hela hela tiden. Har testat ergobaby men den gillade han inte och den var så svår att få på själv.. mamma hävdar att han är "bortskämd" att jag bär honom hela tiden. Men om jag inte gör det så skriker han ju och det kan jag ju inte låta honom göra. Ibland kan jag lägga ifrån mig honom när han somnar och kommit in i djupsömnen men inte alltid utan då vaknar han och tar tid att får honom att somna om så jag brukar inte chansa utan får glatt sitta i soffan tills han vaknar.

    Kan era bebisar sova själva? Har mamma rätt att han är bortskämd? Borde jag vänja av honom från att sova på och med mig?

  • Pemmis88
    Trolltrio skrev 2017-12-11 21:35:18 följande:

    Nej du kan inte skämma bort ett spädbarn! Ge honom den närhet han vill ha och du får en trygg bebis. Min son sover väldigt sällan själv. Mest i famnen eller i sjal. Njut av närheten, snart är tiden över! Kolla på netflix, läs böcker och snart börjar han skolan.


    Tack för peppen! Lyssnar för mycket på andra som har såå mycket tid att greja hemma och blir uttråkade, själv kan jag knappt dricka en kaffe. Att ens laga mat är en omöjlighet! Men ska släppa pressen på mig själv och njuta som du säger för det är otroligt mysigt också :)
  • Pemmis88

    Tack alla för stöttning! Man känner sig så ensam och vilse i djungeln av "goda råd".

    Jag känner mig låst då jag är den enda som lyckas få honom att somna inom rimlig tid, min man har för dåligt tålamod och jobbar mycket så han känner inte Sixten på samma sätt. Men då vet jag att det kommer bli bättre så småningom med andra ord! :)

  • Pemmis88
    erijon skrev 2017-12-15 17:30:39 följande:

    Har/blir era bebisar snoriga? Suger ni näsan då?

    Det händer ibland här att han snörvlar och man hör hur det behöver ut. Som när en vuxen behöver snyta sig liksom.

    Bir lite orolig ibland.. men försöker tänker att det är lika normalt som för oss vuxna att bli snoriga i dessa tider.


    Sixten är förkyld nu så jag löser upp med saltvattenlösning först och efter en liten stund tar jag snorsugen. Funkar bra men usch vad ont det gör i mig när han vaknar av panik och är täppt :( sjukt jobbigt när ens barn är sjukt och då är det bara en liten förkylning utan feber hahah.
  • Pemmis88
    Linnnn skrev 2017-12-14 20:45:05 följande:

    Tack för omtanken Jag somnade förstås om (julklappsproblem är ju inte världens allvarligaste precis, även om jag tydligen tyckte det inatt ), men det är nästan värre att vara vaken när bebis sover än om bebis har en stökig natt. Storasyskonen får nog köpa en liten grej till brorsan imorgon. Känns konstigt om han inte får något alls. Beställde en ny mössa idag som väl får vara "från tomten".

    Jag ammar också bara från ett bröst i taget erijon. Vet att jag fick det som tips på BB med första barnet och sen har jag väl bara kört på...

    Hoppas du mår bättre snart Litenblomma och att övriga i familjen håller sig friska!

    Hörde på en podd idag Pemmis88 där experten också pratade om att barn som vill vara nära också behöver det. Hon menade att om man överöser dem med närhet från början blir de tryggare och kan ligga mer själva sen. Hon sa också att undantagen är bebisarna som vill sova och ligga själva. De flesta vill vara nära. Och som sagt - tids nog går det över.

    Hoppas du får fler såna nätter Euphoria85, så att brösten hinner vänja sig.


    Låter ju superbra och kommer härmed inte oroa mig över hans närhetsbehov utan försöka njuta av hans värme och gosighet :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här