• Äldre 25 Aug 19:46
    921088 visningar
    1530 svar
    1530
    921088

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Jag var med i Bf-tråden 2017 men glömde helt bort det här forumet när han väl var född. Nu dök den upp och jag har läst lite grann, så kul att läsa om hur ni har det.

    Vår lille kille är precis 10 månader nu. Han tog första stegen nu i veckan. Jag blev helt chockad för han har inte varit lika snabb i utvecklingen fysiskt som sin storebror, men det hindrade honom tydligen inte... Han föredrar dock fortfarande att krypa och vi är väldigt tacksamma för det!

    Angående kläder så är han något större än sin storebror så trots att storebror är född i februari så passar vinterkläderna perfekt. Skönt!

    Jag har inte fått tillbaka mensen än, men ammar fortfarande på natten. Längtar redan efter en trea. :) Men det blir nog inte förrän 2020 om man får önska.

    Nog om oss. Kul att läsa om hur ni haft det snart första året som sagt!

  • Äldre 26 Aug 14:51
    Linnnn skrev 2018-08-26 07:26:13 följande:

    Välkommen tillbaka lisohl! Vi är inte så många som hänger här längre, men jag tycker också det är kul att läsa om hur det går.

    Och att han redan är på gång och går. J går längs med möbler, men jag tror att det kommer att dröja ett tag till innan han släpper. Märkte däremot igår att han klarar att klättra upp för hela vår trappa (och vi har fortfarande ingen trappgrind!).

    Vad mysigt att fundera på en trea! Jag har ju redan fått min trea, så här är det stopp även om jag har lite dåligt samvete över att J inte har något syskon i sin egen ålder.


    Tack!

    Wow! Vi har trappgrind så E kommer väl aldrig lära sig gå i trapp, haha.

    Du behöver absolut inte ha dåligt samvete över det. Av alla ensam- och sladdbarn jag känner är det ingen som mått dåligt över det.
  • Äldre 29 Aug 00:41

    Jag ammar fortfarande på natten men tycker det funkar eftersom vi samsover så jag bara somnar om. Vill dock få honom att sova i egen säng och då vore det skönt om han slutade äta på natten också. Än så länge känner jag ingen stress men jag vill gärna att det funkar bra när jag börjar jobba igen efter nyår.

  • Äldre 30 Aug 19:30

    Vår äldsta åt välling på natten (9 av 10 nätter) tills han var nästan 3 år. Vi var på ett tidigare tandläkarbesök än vad man egentligen är och sen slutade vi berätta för BVC att han åt på natten, haha. Fick han välling somnade han om direkt och vi prioriterade sömnen för oss alla. Råden från BVC är absolut vettiga men vi får försöka att inte vara så hårda mot oss själva, vi gör så gott vi kan!

  • Äldre 11 Sep 21:24
    Musetti skrev 2018-09-11 15:16:52 följande:

    Hej allihopa!

    Nu är vi tillbaka i Sverige igen och varit på BVC idag. 71 cm lång och 9,2 kg tung. Följer sina kurvor perfekt. Minus ett på längd men så har det ju varit hela tiden.

    Hon går några steg med lära gå-vagnen men inte utan. Släpper ibland händerna och står i några sekunder. Säger ?mamma?, ?pappa?, ?mam? när hon vill ha mer mat och ?den? när hon pekar på saker eller ?da den? när hon ger en sak. Förstår ?nej? och ?non?.

    Har köpt en laddning höstkläder från Petit Bateau och Lindex i strl 18 mån resp. 74. Hoppas hon inte växer ur dem för fort!

    Glömde fråga på BVC så tänkte om ni kan, när går man till tandläkaren för första gången? Hon har ju 6 tänder redan. Blir man kallad eller måste man ringa Folktandvården?

    Hon gnager på precis allt så vi har fått gömma alla klossar i kartong och stuva undan alla böcker. Köpte en stor byggsats Duplo igår som hon verkar gilla.

    Inte varit sjuk alls under sommaren men så har hon ju inga syskon geller, det brukar ju underlätta ;)


    Tror det beror på landsting. Jag bor i Västerbotten och vi fick första kallelsen när han var 2 år tror jag. Det ska iaf ske automatiskt så ni behöver inte göra nåt. Första gången var dom heller inte så intresserade av att titta på tänderna. Dom ville mest informera oss föräldrar om vad som är dåligt för tänderna... Jag var inte så imponerad men förstår ju att dom måste ge informationen för det finns några få som verkligen behöver den.

    Funkar tandborstningen bra för er? Vår kille älskar att borsta tänderna. Synd att man vet att det inte kommer hålla i sig, haha!
  • Äldre 30 Sep 20:06

    erijon: Jag har för mig att jag läst att när barn ska lära sig nåt nytt, typ att gå, så kan dom backa i annat t ex talet. Och sen när dom lärt sig gå kommer talet igång igen. Men det är som att dom inte klarar av att fokusera på flera saker samtidigt.

    Musetti: När vår första fyllde 1 år hade vi kalas för våra familjer och sen hade vi bjudit en ?kompis? till honom som var några kompisar till oss föräldrar som vi umgås mycket med. Det var också typ dom enda av våra kompisar som hade barn i samma ålder så det föll sig rätt naturligt.

    Nu med andra barnet kommer vi bara att ha kalas för våra familjer.

    Jag tror att det blir bra hur ni än gör det. Se bara till att NI tycker det blir roligt och inte gör något för någon annans skull.

  • Äldre 5 Oct 23:26
    Linnnn skrev 2018-10-01 21:04:29 följande:

    Vi kommer också bjuda familjen på Js kalas. Mellanbarnet fyllde år i helgen och vi ska hinna med hennes kompiskalas innan J fyller år också.

    Kikade på en fsk förra veckan och ska på ett till besök den här veckan. Där jag var förra veckan får inte ens alla med syskonförtur plats, men jag tror det ser ungefär likadant ut överallt här i närheten Det var fint med egen kock, ateljé och våtrum, men för små lokaler för de minsta och 15 barn på 3 personal. Ser det likadant ut med bemanningen hos er?


    På avdelningen där vår stora går är dom 3 pedagoger på 13 barn. Men jag har förstått det som att det finns ?plats? för fler, vet dock ej var dom satt maxantalet. På förskolan där lillebror börjar i januari verkar det allmänt stökigt då dom oftast delar en avdelning i två, och det finns fem pedagoger som hoppar emellan så där har jag ingen aning hur det ser ut.
  • Äldre 10 Oct 20:10
    Linnnn skrev 2018-10-09 21:20:33 följande:

    Vad härligt att kolla utvecklingsstegen nu... När de var små varade de i några dagar och nu läste jag precis att det är 26 dagar till slutet av steg 8 När J var liten plutt visade sig stegen dessutom genom att han sov mer än vanligt. Han sover fortfarande väldigt mycket dagtid, men nu har de sköna nätterna sen två dagar ändrats till stökiga historier med många uppvak. Hoppas inte det varar i 4 veckor till... På dagarna är han däremot väldigt glad och nöjd. Hur har ni det just nu?


    Mycket uppvak här också. Jag har skyllt på att vi försöker få honom att sova i egen säng, men kanske är fet ett sånt där utvecklingssteg som spökar...

    På dagarna är han alltid på bra humör och har egentligen alltid varit. Jag börjar däremot känna mig väldigt låst då det bara är jag som får natta honom. Svårt också i och med att vi har en som är 3,5 som man inte vill ska vakna av lillebrors gallskrik.
  • Äldre 4 Nov 05:38

    FiaW: här ammas/snuttas det nätterna igenom för tillfället. Gissar att det är en fas men har svårt att se ett slut på det eftersom vi samsover och han därför har fri tillgång. Jag tror jag låter det vara för nu och så får vi ta tag i att avsluta amning ordentligt när vi är lediga allihop runt jul.

  • Äldre 13 Nov 23:52

    Här har en förkylning knockat i stort sett hela familjen. Då lilleman pga det endast sover på mig och helst i lite upprätt position har jag och han huserat i soffan senaste nätterna. Ännu mindre sömn för mamman med andra ord. Om man ska hitta nåt positivt i eländet så har vi avslutat amningen. Trots att han sover på mig har han visat noll intresse. Jag inser att amningen nog mest varit mitt försök att få honom att somna om när han sover bredvid mig.

    Ingen potträning här. Eller han har fått provsitta en gång och det var ingen hit. Storebror går ju på toa så jag tänker att det kanske kommer bli mer intressant som alternativ.

  • Äldre 21 Dec 23:09

    Tack detsamma!


    Linnnn skrev 2018-12-21 14:36:09 följande:

    Här är framtänderna äntligen på väg J springer, klättrar upp och ner ur soffan och är allmänt vild. Var tog min lugna bebis vägen?!

    Hoppas alla oktoberbarn och föräldrar får en riktigt fin jul!


  • Äldre 22 Jan 21:12

    Va roligt att läsa om hur det går för alla!

    Vi är precis klara med inskolningen och det har gått riktigt bra. Han är ledsen när jag lämnar men sen går det bara fint. I övrigt har han börjat prata mer och mer. Är nog uppe i ca 20 ord och i övrigt så visar han tydligt med pekningar och nickningar vad han vill. Han springer för fullt och precis som hemma hos er Linnn har klättrandet börjat. Sömnen har blivit bättre sen han började förskolan men det är fortfarande de första timmarna (innan jag går och lägger mig) som är kritiska. Det gör att jag inte kommer mig för att göra nåt på kvällarna utan bara sitter och väntar på att han ska vakna var 45:e minut. Lite drygt men det ska väl bli ordning på det vad det lider.

  • Äldre 26 Jan 19:35

    Grattis FiaW!!!

  • Äldre 28 Jan 21:11
    FiaW skrev 2019-01-26 20:44:07 följande:

    Åh tack så mycket! Jag mår bra, har inte så mycket symptom än tycker jag. Jag är lite extra trött och får lite illamående och yrsel ibland. Annars inget. Jo, lite extra sexlust av nån anledning. Men det var likadant nästan hela förra graviditeten och det ska jag ju inte klaga på. ;D

    Har för mig att jag hade mer och fler symptom förra gången, mådde mer illa tex, men dels är ju ingen graviditet lik nån annan och dels tror jag att jag kände efter mer första gången. Ev kom illamåendet lite längre fram..

    Har era graviditeter varit ungefär likadana med symptom eller har det skiljt sig? Har ni känt olika beroende på om det var en flicka eller pojke ni väntade? Så länge inte kraften i symptomen hänger ihop med att det är en frisk graviditet så får de gärna vara milda :)


    Jag har två pojkar och dom graviditeterna har varit väldigt lika. Liiiite mer illamående andra gången.
  • Tue 2 Apr 2019 21:40

    Vi har dragits med hosta i några veckor nu, men annars är det bra. Just nu går nattningarna relativt snabbt och smärtfritt, 10-20 min ungefär. Men jag känner mig väldigt ödmjuk inför att det snabbt kan ändras. Vi har också haft nattningar på uppemot en timme i perioder.

    Han trivs väldigt bra på förskolan vilket är skönt och det kommer nya ord hela tiden. Men humöret alltså! Han får vredesutbrott när han inte klarar av att ta på byxorna själv. Det är fullständigt utmattande.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här