• Äldre 3 Oct 20:34
    921129 visningar
    1530 svar
    1530
    921129

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    erijon skrev 2017-10-03 18:32:27 följande:

    Sådär.. nu är jag inlagd på BB igen, med en 1veckas gammal bebis. Inflammation i snittet (eller bukväggen). Lokal inflammation, som tur är. Fick veta det i söndags att det fanns en infektion och fick antibiotika. Men idag hade förbandet blivit mättat av vätska. Hade lite förhöjd temp och tog alvedon och Ipren för att orka dagen (ont ) och åkte in till BB.

    Ultraljud gjort, läkare undersökte och öppnade upp snittet typ 2mm för att få ur mer vätska. Inget förband nu utan en förlossningsbinda som suger upp vätskan. De ska komma och kolla igen senare.

    Ska få stark intravenös antibiotika.

    Är helt ärligt talat så jävla rädd. Fan att allt ska hända nu. Allt från att värkarna startade natten till 25e september har varit totalt kaos och trauma för hela familjen.

    Min stackars sambo. Fy vilket dåligt samvete jag har. Jag bara klagar på snärta, rädsla, gråter och nojar.


    Nej men din stackare. Inte konstigt att du är orolig och rädd. Försök tänka att du är på rätt ställe och får hjälp. Allt jobbigt blir ju ännu jobbigare när man precis fått barn. Även om du har dåligt samvete är det betydligt jobbigare för dig än för din sambo och det här är ju definitivt inget du valt. Ta hand om dig!
  • Äldre 3 Oct 20:35
    #18
    LitenBlomma skrev 2017-10-03 20:08:52 följande:

    Nej men fy vilken otur du verkar ha!

    Jag har åkt på mjölkstockning. Ligger i soffan med feber och värmepåse på bröstet. Aj.


    Aj, aj. Mjölkstockning är läskigt och man blir dålig så snabbt. Hoppas det ger med sig snart!
  • Äldre 4 Oct 06:05
    #19

    Är här inne och tjuvläser igen Men ni som fått era bebisar, minns jag rätt i att det inte är en massa jättebindor jag ska köpa på mig? Visst är det väl så att det räcker med ett paket och sen är det bättre att köpa på sig ett stort lager små, billiga bindor eftersom det fortsätter att blöda av och till i en evighet?

  • Äldre 4 Oct 18:32
    #23
    erijon skrev 2017-10-04 08:54:31 följande:

    Jag hade bara förlossningsbinda på BB. Dvs ett dygn. Men blöder faktiskt väldigt sparsamt. Inte blött igenom någon gång och använder libresse ultra..med vingar heter dem så? Rosa förpackning. Funkar kanon.

    Köpte nattbindor också både libresse och Always. Skönt att dem är så långa så det inte skulle läcka ut om man ligger på rygg. Men aldrig "behövt" dem. Har dem bara på natten för att jag inte vill spara dem. Känns för lång (så det blir för tätt) att ha dagtid.


    Tack! Nu har jag köpt en uppsättning nattbindor och sen Icas billigaste.
  • Äldre 19 Oct 08:58
    #78

    Nu får jag också hänga här! Inatt, en dag innan bf föddes vår son

  • Äldre 20 Oct 10:59
    #90
    LitenBlomma skrev 2017-10-19 09:06:58 följande:

    Grattis Linnnn!! Gick allt bra?


    Tack! Jag har skrivit om fl i den andra tråden. Hittills har det gått fantastiskt bra. Det känns att magmusklerna inte är med och brösten spänner efter att mjölken runnit till ordentligt inatt. Amningen går bra, men vi har inte riktigt fått in flytet än och det gör lite ont i början.
  • Äldre 20 Oct 11:03
    #91
    erijon skrev 2017-10-20 10:36:47 följande:

    Har era små hunnit bli förkylda än?

    Edvin är snorig. Vi suger näsan. Har droppar bröstmjölk i näsan också. Han andas bra men ibland blir man orolig på ljudet och att han låter snorig liksom.

    Idag bajsade han grönt på morgonen. Eller gulgrönt. Men nu gult igen.. ingen feber, äter som vanligt, kissar massor. Han är drygt 3 veckor. Bör jah ringa någonstans? Typ 1177 ändå..? Känner mig rätt lugn. Men han är så liten också.. och jag har dåligt minne. Med dem små kan det ju gå väldigt fort också. Orolig för Rs..


    Hoppas du får bra svar för jag har också glömt. Har en storasyster som precis blev feberfri till att bebis kom hem och en förkyld man, så känns inte som optimala förutsättningar för en nyföding...
  • Äldre 20 Oct 17:02
    #94
    Bollaloll skrev 2017-10-20 14:27:48 följande:

    Då jag i vanliga fall jobbar som sjuksköterska på barnsjukhus och på vintern med rätt många små RS-patienter så svarar jag att så länge den biten ovan fungerar (Dvs äta, kissa, feberfri. Bajsets färg ändrar sig ju lite då och då.) så kan man vara lugn. Många små har RS utan att behöva uppsöka vård.


    Vad bra! Så man håller koll på om barnet äter, kissar eller får feber. Är det något annat man bör tänka på? När är det "ok" att de får feber? Dvs viss ålder kanske eller ska jag mer titta på om bebis blir slö?
  • Äldre 21 Oct 09:18
    #96

    Tänkte igår natt att mjölken runnit till ordentligt (läs lagom), men jag tar tillbaka. Brösten ser nu ut som två ballonger som snart ska explodera och det gör sååå ont. Väcker bebis för att äta varannan timme, men det gör precis lika ont efteråt. Duschar varmt och försöker pumpa ut (inte för mycket...). Hoppas produktionen stabiliserar sig snart för det gör så ont att jag inte kan sova trots att jag är jättetrött. Lite rädd att det ska utveckla sig till mjölkstockning också, men åtminstone ingen feber än.

  • Äldre 22 Oct 08:46
    erijon skrev 2017-10-21 10:07:42 följande:

    Hur orkar han? Inte många minuter sömn för honom.. snart vagnpromenad så han somnar. Jag är så borta av trötthet att jag är arg. Känner mig typ deprimerad idag. Usch.. hoppas på bättre natt inatt.


    Ja, bebisarna brukar vara rätt bra på att lösa det där med sömn för sig själva. Värre är det för oss stackars föräldrar... Anar vad som väntar mig om några veckor. Här är bebis bara tre dygn och gör inte mycket mer än äter och sover än.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här