Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Tor 19 okt 2017 18:19 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av Musetti - Visa alla inlägg
 • Tor 19 okt 2017 18:19 #84

  Jag med! Äntligen! Lilla Ilse föddes på natten den 2017-10-18 kl. 00:16.

  12 timmar exakt tog det från att vi installerats i förlossningssalen tills dess att hon kom. Efter att de satt epidural på eftermiddagen kände jag inte sammandragningarna alls, vilket var en märklig upplevelse. Men det gjorde att jag kunde sova. Öppningsfasen var ganska utdragen, men jag går från 7 till 10 cm inom loppet av några minuter.

  Vid tre tillfällen kontrollerar de syresättningen i bebisens blod via blodprov i huvudet, för att se hur hon mår. Vid sista tillfället, vid midnatt, ser de att hon inte mår bra alls, och att läget är kritiskt. För att undvika akutsnitt måste hon förlösas med tång, och jag ombeds direkt att krysta allt jag kan, vilket var svårt då jag inte kände några krysningsvärkar. Jag får dock stort stöd av barnmorskan. Och jag känner när huvudet kommer ut.

  Allt gick dock fint :) Ut kommer en liten tjej på 2810 g, 48,5 kg.

  De fick klippa mig lite men det behövdes bara tre stygn, och det läker bra. I stort sett intakt faktiskt. Vi kommer vara kvar på sjukhuset iaf till på söndag för observation. Amningen funkar oväntat bra. Läkaren som förlöste mig var nyss förbi för att kolla om allt kändes bra efter det snabba förloppet. De verkar bra på uppföljning här :)

 • Sön 22 okt 2017 19:57 #103

  Nu har vi äntligen fått komma hem, efter en vecka på sjukhus. Åh så skönt att få promenera hem i höstsolen efter att ha varit instängd så länge! Sambon fick inte stanna över natten utan har fått åka fram och tillbaka. Nu är han är så klart överlycklig och står och lagar välkomstmiddag :)

  Ilse var ju som väntat liten när hon föddes och tappade som alla bebisar lite i vikt, men har redan passerat födslovikten! Amningen går över förväntan. Här är de ganska snabba på att ge ersättning, och jag är glad att brösten än så länge räcker gott och väl. Visst har jag monsterbröst som spänner men jag tycker inte själva amningen gör så ont. Ska dock pröva att pumpa ikväll, så att sambon kan hjälpa till med matningen med. I dagsläget tar han hand om blöjbytena och vill gärna byta roll ;)

  Känns overkligt och helt fantastiskt att ha henne hemma. Har gråtit en skvätt av lycka båda två. Eller om det är för att vi är helt slut. Ilse verkar ha en varannandagsrytm där hon antingen är pigg på dagen för att sen sova bra, alt sover på dagen och är tokpigg hela natten. Denna natt var "lätt" så jag bävar lite.

 • Tis 24 okt 2017 08:30 #111

  Är det någon som har tips på hur man rapar bebisen på ett hyfsat snabbt/ enkelt sätt??? Ilse ammar ganska våldsamt och får då svårt att andas samtidigt och hon sätter i halsen. Låter fruktansvärt och hon skriker. Klassikern att lägga upp på axeln funkar en gång av tio bara.

 • Tis 24 okt 2017 15:40 #115

  Stort tack för tips erijon och LitenBlomma!!! Provade just att grodhoppa i knät och det fungerade fint efter några skutt :) Sittamma är ingen favvo än men det kanske kommer. Vi får helt enkelt testa lite olika positioner när hon inte redan inte har full panik.

 • Tor 26 okt 2017 09:10 #134

  Jag har köpt en bärsjal som är i två delar och som man bär som ett kryss över rygg/ mage. Studio Romeo heter den. Lite trixigt att få in henne men när vi väl lyckats är hon mycket nöjd. Snygg, praktisk och otroligt gosigt :) Gäller väl bara att få in vanan.

  Vi har en Babybjörn bärsele också men den är hon för liten för ännu.

  Igår kom min mamma ner på besök och ska stanna 1 1/2 vecka. Hon lyckades faktiskt hyra en lägenhet via AirBnb mitt över gatan! Hoppas nu kunna komma utanför dörren lite.

 • Lör 28 okt 2017 21:32 #167

  När jag läser vad ni skriver så börjar jag nästan undra om nåt är fel? Ilse har sovit 5 timmar i sträck 3 nätter i rad nu. Det är vi som väcker henne då för att det inte ska gå för länge mellan matningarna. På sjukhuset ville de att vi skulle väcka henne så hon fick äta var tredje timme men då hon passerade sin födslovikt på 4e dagen så sa de att det inte behövdes längre.

  Hon har dock svårt att komma till ro och buffar omkring och gnäller gärna till två- halv tre på morgonen. Det kan iofs bero på att vi envisas med att hon ska sova i egen säng och att hon hellre vill vara med oss. Och sedan väcker vi henne vid 7- halv åtta-tiden.

 • Sön 29 okt 2017 10:13 #176
  LitenBlomma skrev 2017-10-28 23:28:12 följande:

  Musetti: Njut. Det låter jätteskönt att få sova så länge. Mindre skönt för brösten kanske.

  Charlie har somnat runt 20.00 två kvällar och sover fortfarande. Hoppas att han vaknar nu när jag ska gå och lägga mig för nu är det fullt.

  FiaW: Börja med vc och se vad de säger. Du kanske har nån virus eller bakterie i kroppen.

  Jag känner mig lite hängig första två veckorna. När han var 2 v åkte jag på mjölkstockning. V 3 och 4 var bra. Men nu v5 har jag känt mig sjuk och febrig igen så som du beskriver. Nu har alla barnen klagat på ont i halsen, huvudvärk och en har feber. Stora flickan var hemma 3 dagar i förra veckan. Det är nog nåt skräp som går.


  Ja, brösten hinner ju bli enorma under den tid hon sover! Tack och lov har hon god morgonaptit :) Och så mycket hon förändrats redan. Fortfarande mini så klart men inte alls den lilla fågel hon var när hon föddes.

  Jag har haft som hugg i vänstra sidan av magen (inte livmodern) de senaste dagarna, men inget allvarligt. Mest att dygnsrytmen är rubbad som gör att man känner sig mosig. I morgon ska sambon börja jobba igen, halvtid hemifrån på prov.

  Bra att du påminner om Yoga Linnnn! Är övertygad om att det är tack vare den träningen som min förlossning gick så bra ändå. Har börjat prenumerera på en postnatal yoga core klass och laddat ner Nikes app som också har många yoga klasser.
 • Mån 30 okt 2017 09:26 #188
  BFoktober2017 skrev 2017-10-29 23:55:51 följande:

  Äntligen är hon här, och det blev ett oktoberbarn

  Allt gick toppen.

  3760g o 51 cm ren kärlek.

  Men blev väldigt paff när hon kom ut o hade mycket hår.. hon hade mer hår nu än vad min dotter hade när hon va 1 år.

  Ligger vaken, och väntar på att dom ska komma in o ta en temp. Prinsessan sover med tummen i munnen


  Jättegrattis! :)
 • Ons 1 nov 2017 07:54 #213

  Vi hade första läkarbesöket igår, och hon blev godkänd :) Växt till 51 cm och ökat till 3,1 kg. Dvs rätt liten fortfarande men har börjat få så där bebisgosiga kinder och dubbelhaka. Och min mjölk verkar räcka!

  Frågade om hon hade trånga luftvägar då det låter som om hon har svårt att andas ibland men det var visst normalt. Det enda som påpekades var att hon måste vara helt still efter att hon ätit- vi ska inte försöka rapa henne. Detta då hon kräks en del. De sa också att vi helst inte ska använda Pampers blöjor då de innehåller massa gifter.

  Fick remiss för att göra höftröntgen för att utesluta ev framtida problem.

 • Ons 1 nov 2017 16:49 #221

  Hon är två veckor idag! Kom tillbaka till födelsevikten redan på BB men har sedan planat ut lite. Men läkaren var nöjd iaf. Höftröntgen är visst något man rekommenderar alla här. Nästa koll är när hon är två månader och då ger man en drös vacciner. Vi har även bokat tid hon en osteopat om en månad.

  Strl 50 är fortfarande för stort då hon är smal, så jag vågade investera i lite fler varma kläder i strl 46 idag - hösten verkar ha hittat till Paris nu! Vi har köpt tvättbara blöjor som vi hoppas funkar men de är för stora än.

  Angående nätterna så fortsätter hon att röja runt fram till kl 3 ungefär, för att sedan maratonsova fram emot åtta när vi väcker henne. Hoppas kunna styra om det framöver då varken jag eller sambon är några nattdjur.

  I dag kommer mina närmsta kollegor på besök, ska bli kul att få lite kontakt med yttervärlden igen :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll