Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Tis 24 okt 2017 11:35 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av FiaW - Visa alla inlägg
 • Tis 24 okt 2017 11:35 #114

  Hej tjejer!

  Roligt att fortsätta följas åt här :)

  Idag är lillen 10 dagar och jag är i sjunde himlen, vilket underverk en lite bäbis är!

  Igår på BVC-kontrollen hade han växt 4 cm sen han föddes. Vikten trampar lite vatten vilket jag förstått är vanligt om de tar ett skutt på längden :)

  Amningen funkar bra och han äter ofta. Han älskar att ligga nära och blir lätt missnöjd när jag försöker lägga honom i hans babynest, han vill sova kvar hos mig. Har hittat ett litet trick som verkar funka något bättre i alla fall. Får han somna lite djupare på armen innan jag lägger över honom finns det större chans att han finner sig.

  Jag är också fruktansvärt glad för mjölkuppsamlaren! När han ammar på ett bröst rinner det ut en massa mjölk ur det andra under tiden, som jag sen kan ge honom bredvid.

  Vi har också haft lite varannan natt här, vaken mer ibland, sover lite mer ibland. Men jag tycker han är vaken mycket, sover inte så värst många timmar som jag trodde han skulle.

  Hoppas allt är bra med er idag! Nu blir det äntligen frukost här 11:35..haha..

 • Ons 25 okt 2017 20:08 #130

  Jag har sen förlossningen haft en sjukdomskänsla varje kväll. Det värker i lederna och det känns som att jag har feber fast jag bara har 37,2 (ca 36,8 i vanliga fall). Idag kom känslan redan på eftermiddagen. Brösten är inte knutiga eller röda så stockning tror jag inte att det är.

  Är det någon som känner igen sig? Behöver man kontakta vårdcentralen? Jag har lite ont i mitten av magen också men det är ju så mycket som ska hitta tillbaka till sin gamla plats och livmodern ska dra ihop sig, så det är kanske det jag känner.

  Funderar också på om det är sömnbrist och hormon-omställning som ger sjukdomskänslan.

 • Tor 26 okt 2017 10:10 #135

  Tack Trolltrio, skönt att höra att nån känt detsamma och att det försvunnit :)

  Jag har en bärsjal men har inte testat den än. Varje gång jag lägger honom mot mitt bröst för att bara mysa (även om det är efter han ätit) så börjar han leta frenetiskt efter en bröstvårta och börjar picka omkring med sitt lilla huvud. Sen håller han på så tills jag byter ställning eller ger honom bröstet igen.

  Jag är rädd att jag inte ska kunna ha honom i bärsjal pga detta. Hur är det med era små? Är de lika dana men ändå kan finna ro när de hamnar i sjalen?

 • Fre 27 okt 2017 14:47 #147

  Tack LitenBlomma, ska prova sjalen :)

  Usch, stackars er Linnnn och erijon! Hoppas allt löser sig snabbt!

  Ursäkta känsliga läsare, men igår fick jag ett väldigt tryck neråt i underlivet och mitt avslag ökade. I morse fick jag ut vad jag tror är rester av fosterhinnorna. En 20 cm lång, ihopsnodd korv av nåt som skulle kunna vara hinnor. Efter det har jag blött ganska mycket mer än innan och har haft mensvärk, men nu har det lugnat ner sig lite igen. Bra att det kom ut men läskigt när man inte vet vad som händer och varför. Man börjar ju fundera på vad som skulle hända om man bara börjar blöda massor. Jag tycker man har fått så mycket bra info under graviditeten men nu som nyförlöst är infon plötsligt noll.

  Om de hinnorna suttit fast i livmodern och nu lossnat är det ju inte konstigt att det blivit ett nytt sår som blöder. Hoppas det var det sista och att det återgår till det normala nu. Jag väntar på ett samtal från gyn så jag kan rådfråga i alla fall.

  Ni som har barn sen innan, har ni varit med om nåt liknande?

 • Fre 27 okt 2017 16:05 #149
  Trolltrio skrev 2017-10-27 15:04:47 följande:

  Hände med min första. Två dagar efter kom det ut en lång sak som säkert var hinnor. Sen avtog det. Bra att du ska prata med gyn!

  Efter andra förlossningen fick jag ut väldigt stora koagel i många dagar efteråt, decimeterstora klumpar.


  Tack, känns som detta är nåt de borde informera om på BB innan man går hem. Att nåt sånt här kan hända och hur man ska agera då.

  Gyn tyckte jag skulle avvakta till måndag och ringa igen då om det inte hade lugnat sig.
 • Lör 28 okt 2017 20:19 #165

  LitenBlomma och Trolltrio, hur länge hängde er sjukdomskänsla i innan den släppte? Jag är så trött på den nu. Har ont i kropp och leder varje dag, inte hela dagarna men i alla fall halva. Fortfarande ingen feber men det känns så. Jätte-öm i bröstvårtorna trots att jag inte har några sår. Gör inte ont när jag ammar men gör väldigt ont mellan amningarna..konstigt.

  Lillen är två veckor gammal idag och nu vill jag slippa må dåligt och känna mig sjuk :(

 • Lör 28 okt 2017 22:25 #168
  LitenBlomma skrev 2017-10-28 20:59:01 följande:

  Du kanske ska söka vc, ta lite prover? Äter du fortfarande vitaminer och järn? Får du i dig tillräckligt med mat?


  Jag äter fortfarande vitaminer och järn och tror att jag äter tillräckligt. Jag har huvudvärk varje dag men försöker dricka tillräckligt med vatten också. Nu har jag sovit någon timme på soffan men mår fortfarande lite risigt när jag vaknar. Huvudvärk, ledvärk, sprängande bröstvårtor. Det är kanske lika bra att jag ringer VC på måndag. Är det läkare eller barnmorska jag ska söka till?

  Hur känns brösten vid svamp eller stafylokocker? Fast det borde väl inte bli sjukdomskänsla vid svamp?
 • Sön 29 okt 2017 10:45 #180

  Trist att ni känner er dåliga igen LitenBlomma. Hoppas ni blir bättre snart! Det är kanske så att det är en förkylning eller nåt som jag går med och så orkar inte kroppen ta hand om det riktigt nu när man har så mycket sömnbrist.

  Jag skulle vilja börja med knipövningar men de tyckte på BB att jag skulle vänta tills stygnen försvunnit, eller typ 6-8 veckor. Vet nån varför?

  Okej, erijon, undrar om det är det jag har då. Jag har inga sår och amningen gör inte ont men bröstvårtorna är FRUKTANSVÄRT ömtåliga mellan amningarna. Jag kan inte ha på bh eller låta en handduk ens snudda vid någon av dem utan att det gör sjukt ont. Sen ilar det i brösten och upp i armhålan ibland också. Ska fråga bm på tisdag när hon kommer på hembesök.

 • Tor 2 nov 2017 07:18 #223

  Hur gör ni när bäbis vill va uppe och äta hela natten? Det brukar inte va så illa som det varit i natt men jag tänkte om jag ändå kunde påverka så det inte blir en vana.

  Igår sov han en del på dagen och ganska länge på kvällen, ska jag väcka honom då? Han behöver ju sova mycket också tänker jag så jag kan ju inte hålla på att väcka honom hela tiden..?

  Sen skulle jag gärna vilja ha era bästa tips på att ligg-amma. Vi har bara testat det lite halvhjärtat innan och då känns det inte som han får tag eller vet hur han ska göra.

 • Fre 3 nov 2017 21:08 #249
  Linnnn skrev 2017-11-02 08:51:06 följande:

  Att äta ofta på natten är ju bästa sättet att öka mjölkproduktionen, men jag har också tyckt mig märka att liten äter mer på natten om han sovit länge på kvällen och inte laddat upp ordentligt med mat. Mitt problem är inte amningen utan nattbajsande bebis... Jag somnar snabbt om när jag ammar, men inte då jag måste upp och byta blöja.

  I början försökte jag nog trycka in bröstet när vi skulle amma, men det funkar bättre om han får hitta rätt själv. Jag ligger på sidan och lägger bebis på sidan mot mig med bröstvårtan i näshöjd. Han brukar då vända upp huvudet och få tag. Går det inte på en gång brukar jag ligga stilla och vänta på att han ska hitta rätt. Ev skjuter jag in hans rumpa närmare mig så att nacken lutar lite mer bakåt.


  Jobbigt med en massa blöjbytande på natten, det brukar bli max en gång för oss. Däremot är det lite tufft när han vill amma i en timme och sen bara sover 1,5 timme innan det är dags för amning igen (så är det inte varje natt dock). Hade jag kunnat halvsova under amningen hade det kanske varit lite lättare, men det gör jag inte nu. De flesta nätter är ändå okej.

  Problemet har oftast varit att han vaknar så fort jag lägger ner honom i nästet och då vill äta igen. Så går det bara runt... men jag fick ett bra tips igår. Nu håller jag en gosig filt runt honom när han äter, sen lägger jag honom ner i nästet med filten runt. På så sätt blir det inte en lika stor skillnad för honom och chansen är större att han sover vidare.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll