• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Kul med första steget Musetti :) Håller med dig, värsta fasen hittills. Minns att fas 4 var riktigt tuff också men då sov han åtminstone helt okej. Nu vaknar han ca 7 ggr per natt och har jättesvårt att somna om och dagarna kantas av gnäll och utbrott. Håller med, Lilla monsterfasen borde den heta, haha!

    Ja det är en djungel det här med bra kläder. Jag ska införskaffa ett underställ i ull i alla fall men vad behöver man mer? Ett mellanlager i ull? Hur varm overall om man har två lager ull? Eller finns det en annan variant som är bättre?

  • FiaW

    Trist med förkylning LitenBlomma, krya på er. Vi har också varit förkylda från och till under ganska lång tid, drygt.

    Tack för tips! Hur är PoP i storlekarna? Vet inte om jag ska satsa på nåt som sitter tajt eller är mer luftigt. Det kanske är beroende på vilket lager det handlar om? Är det Merinoull som är att föredra i understället då och ullfrotté i lager 2?

  • FiaW

    Låter tufft med kindtänderna erijon. Grattis till jobb förresten!

    Nu har jag varit runt på några förskolor och bestämt oss för ett andrahandsval, eftersom det är fullt på vårt förstahandsval. Hoppas nu vi får det. Det verkar bra, de är ute väldigt mycket och sover ute. Det är en utvidgad avdelning med barn 1-6 år och jag var skeptisk till det i början men jag tror nog det kan bli bra ändå. Har ni med äldre barn nån erfarenhet av utvidgade avdelningar?

    Nu har vi köpt ett underställ i merinoull och en skaldress från Po.P. De hade 20% på det och vi hade ett presentkort där så det blev överkomligt. Nu blir det som sagt att hitta bra skor, mössa och vinteroverall har vi ärvt av min kusin.

    Vi försökte vänja gossen av med några av nattamningarna i natt men det blev fullständig katastrof. Eftersom han vaknar så många gånger varje natt och det bara är amning som gäller då så är vi tvungna att bryta det, jag ska ju dessutom sova borta snart. Sambon försökte få honom att somna om i 45 min och gossen bara vrålade hysteriskt. Sen gav vi upp och jag ammade honom men vid det laget hjälpte inte det heller så jag fick gå ner med honom och ge honom lite päronpuré. Sen kunde han somna om, men vaknade ett par gånger till och anmade. Nya tag i natt. Hur länge ska man hålla på innan man ger upp? Det känns inget bra när han vrålar så i över en timme. Jag funderar på om han är hungrig men han vägrar ju flaska och har gjort sen han var bebis. Har ni några tips inför natten? Jag bävar lite.

    Hur mycket äter era små ett dygn? Lillen äter 1,5 portion gröt till frukost, en liten macka till mellanmål, 3 omgångar lagad mat/burkmat och 1 portion gröt på kvällen igen. När han äter burkmat försöker jag få i honom ca 250 gram, är det ungefär så stora portioner som era äter vid varje måltid? Jag undrar bara för att försöka utesluta att det är pga hunger han vaknar på natten.

  • FiaW

    Tufft med förskolorna Linnnn, hoppas det löser sig för er!

    Ja det är väl bara att härda ut de där skrikiga nätterna. Jag tror det är extra tufft just nu för att han är inne i en super-mammig period. Han blir så fruktansvärt ledsen bara jag lämnar rummet för en sekund och när han är hos mig försöker han liksom krypa under mitt skinn. Jag märker att han är mer orolig och ledsen när jag är i närheten. Har han glömt bort mig en liten stund och leker med nån annan känns han mer tillfreds. Därför blir det nog extra panik på natten när han inte får komma till mig direkt. Vi har bestämt oss för att köra vidare nästa helg istället, hoppas den värsta mammigheten lagt sig tills dess. Det tar ju emot att inte låta honom komma till mig när han blir så fruktansvärt ledsen. Jag vet att det är dumt men jag oroar mig för att han ska bli mindre trygg om jag nekar honom det. Ni får gärna tala mig till rätta där, haha! :)

    På hur era små äter, Linnnn och erijon, låter det ju inte som att vår lille gosse får för lite mat. Alltså att det skulle va därför han vaknar.

    Han äter 1,5 portion gröt vid 7:30

    En halv macka vid 9

    Ett rejält mål varm mat kl 11

    Ibland en halv banan eller liknande vid 13

    Ett rejält mål varm mat kl 14

    Ett rejält mål varm mat kl 17

    En portion gröt vid 19

    Ammar sen alltså 3-5 ggr per natt för tillfället.

  • FiaW

    Ja jag skulle helst vilja vänta tills han inte vaknar så många gånger, men sambon vill gärna prova igen nästa helg och inte vänta till skarpt läge så så får det nog bli.

    I jobbet kommer jag att sova borta 3 nätter i december men då vill jag ha med mig gossen, vet inte hur mycket det är bra att vara iväg som första anknytningsperson när barnen inte är äldre. Enligt forskning jag läste så skulle man inte va iväg mer än en halv helg innan de är 1,5 år och dessutom känns det inte rätt i hjärtat heller.

    Lillen här sover också två ggr om dagen, allt från 30-75 min per gång och jag tänker att han får fortsätta med det så länge han verkar behöva det. Förskolorna här är väldigt flexibla med barnens sömn. Behöver de sova två ggr är det helt okej. Vill de hellre sova i vagn än på madrass går det också bra, skönt då vår gosse endast sovit i vagn utomhus dagtid.

    Hur dags går J och lägger sig och hur dags vaknar han?

    Härligt med Kolmården Linnnn! Skönt att alla barn var glada och nöjda så lång tid :)

    Ja då har ni det lite likadant lisohl. Skönt att ni kan avvakta till julledigheten :)

  • FiaW

    Ja det är väl så Linnnn, man får följa sitt hjärta <3

    Låter som ni har det skönt med sömnen hos er Linnnn och ingen idé att ändra för ändrandets skull, det kan man ta när man måste.

    Vår lille gosse har åkt på sin tredje förkylning på kort tid nu och låter mest som en katt som hostar upp hårbollar titt som tätt, stackaren.

    Hans lugg har blivit så lång och hänger mycket i ögonen så jag ska försöka hitta nån smidig klämma att sätta upp den med. Jag vill helst inte klippa den och riskera en full Gustav Vasa ????

    Nu börjar jag också fundera på att försöka hitta en lösning till våren och vänta med inskolningen till i höst. Det är fullt på de ställen som känns bra och jag vill helst inte skola in lillen på flera olika ställen om det går att undvika. Vi får se vad vi landar i.

  • FiaW

    Usch så jobbigt Musetti! Hoppas du blir bra snabbt, och du också LitenBlomma!

    Så trist att höra om barnens oengagerade pappa, LitenBlomma. Har själv varit tillsammans med en man där det var som att diskutera med en betongvägg och det var så frustrerande! Och att då ha barn tillsamman med en måste vara jättejobbigt.

    Ingen potträning här än men den är i alla fall inköpt.

    Här hemma har vi nu tagit oss igenom tre nätter utan amning och det har gått jättebra. Det var bara första natten gossen var jätteledsen, redan andra natten gick det mycket bättre och han vaknade bara till vid 1:30 och 5:30. Sov sen till 7:30, lyx! Tredje natten var ungefär densamma som andra. Jag har sovit där nere så sambon och sonen fått rå om varann själva dessa nätter, hoppas det går lika bra i natt, nu när jag ska ta över igen :)

    Jag har varit så uppe i allt att jag inte tänkt på att detta plötsligt innebar att jag hade ammat honom för sista gången utan att riktigt veta om det. Det är en sån blandning och frihet och ganska stort vemod. Jag har verkligen älskat att amma och känt mig så nära min gosse. Jag får nog hoppas att det kan bli ett litet syskon ändå <3 Nu är det bara ett spänt bröst att hantera också...

  • FiaW

    Dessutom känner jag mig just nu som en hormon-bomb. Vet inte om det är att den riktiga cykeln nu kickat igång och jag har pms, om amningshormonerna börjar försvinna eller vad. Är irriterad, känslig, ledsen, trött och allmänt skum. Tog graviditetstest igår och det visade inget så då är det väl inte av den anledningen. Är det nån av er andra som har erfarenhet av det här?

  • FiaW

    Hur har det gått med förkylningen Linnnn? Klarade sig J? Och hoppas att ni blivit bättre lisohl! Skönt för er också att nattamningen är över.

    Det går bra för oss, han sover fortfarande mycket bättre på nätterna, men jag kan inte få honom att somna om. Ser han att det är jag ska han bara komma upp till mig, så sambon får fortsätta ett tag till.

    Han blir lätt frustrerad och skriker och blir arg ganska ofta fortfarande, antar att det blir bättre när han börjar gå och prata. Han har börjat slå mig i ansiktet också. Ibland av kärlek tror jag, ett försök till klapp som blir en lavett, och ibland av frustration. Det är jobbigt i vilket fall och jag hoppas att mitt ?Nej, ta försiktigt? (med visande handrörelse) snart ska fästa på..

    Han bankar också sitt huvud i allt med vilje hela tiden. Ibland av frustration och ibland för att testa hur det känns. När han gör det av frustration blir han såklart ledsen för att det gör ont. Längtar tills det också är över..

    Ja det var nog mest pga mensen som jag var så känslig, den kom samma kväll som jag skrev inlägget. Jag kan fortfarande känna lite saknad efter amningen ibland och emellanåt far hormonerna hit och dit men det känns mycket lugnare än i söndags.

    Gulligt att J tycker om att bli jagad och att jaga :) Vår gosse har också börjat med lite ord. Just nu mjauar han åt alla gråa djur (han mjauar inte åt katter i andra färger men tex åt gråa möss). Beror nog mycket på att vår katt är grå :)

    Vår kille älskar också böcker men har ju som sagt inget tålamod, så det blir 10 böcker per 5 min ungefär, haha. Annars är det mest musik som gäller, han vill spela musik på stereon, i böcker, på paddan och gunga till. Och annars vill han spela piano eller gitarr. Det är mycket musik i vår familj och han verkar haka på det, kul.

  • FiaW

    Hoppas ni haft en riktigt fin jul!

    Det är full fart på lillgossen här, men han hade feber lördag och söndag stackarn och sen dess har han varit det gnälligaste jag nånsin varit med om. Vet inte hundra vad det är men jag tror det är tänderna. Han vaknar också på natten och ska ABSOLUT inte sova. Igår tyckte han det var morgon 3:40 och då spelade det ingen roll vad mamma och pappa tyckte.. kl 05 gav vi upp och gick upp med honom.

    Så här illa har det inte varit nån gång innan, har tom fått ge honom alvedon några gånger. Har ni andra bra knep för att hjälpa de små med tänderna? Jag försöker få honom att tugga på en bitring men det är inte så populärt. Hur mycket alvedon har ni gett era små? Vill inte hålla på för mycket med det heller. Vissa säger att ibuprofen är bättre men det känns inte heller rätt.

    Önskar er sköna mellandagar nu! :)

  • FiaW

    Här har vi en riktigt solig period. Gossen är glad, busig, showig och babblig. Han säger mamma, stjärna, pappa, varmt, bil, och boll. Lite udda ord men stjärnor är det absolut bästa han vet. Annars gillar han bilar också och tjuter förtjust och pekar på alla han ser. Många glädjetjut när vi går på parkeringen på stans galleria :) Resten av babblet förstår man inte så mycket av, haha.

    Han går själv mellan oss i familjen och från oss till grejer, men vill helst ha en hand att hålla i när han ska promenera runt annars.

    Gossen har 8 tänder varav 2 kindtänder. Ser inte fram emot kommande kindtänder, han var så fruktansvärt ledsen när de 2 senaste kom. Låter jobbigt för Ilse, Musetti. Hoppas det blir bra snart.

    Skönt att det går bra för er med förskolan LitenBlomma och erijon. Hur var det med Ilse, ska hon också börja nu?

    Jag håller med dig, Linnnn, har jag möjlighet kommer jag inte jobba heltid mer. Jag önskar verkligen att alla skulle ha den möjligheten.

  • FiaW

    Oj Linnnn, läskigt med våningssängen. Tur att det gick bra :)

    Skönt att det går bra för er med inskolningen Musetti och lisohl.

    Här händer det grejer! Det verkar som att vi ska bli en liten till i september, om allt går väl :D

    Vågar inte hoppas för mycket än i och med att jag haft ett par MF tidigare och det tog ganska lång tid att bli gravid första gången. Vi hade ju inte riktigt hundra bestämt om vi ville försöka med en till men sa ?blir det så blir det? och det blev det, fortare än väntat. Haha!

    Så nu börjar tankarna snurra. Hur var det nu med allt, graviditeten, förlossningen, babynest, amning osv osv x 10000. Det känns som allt var nyss men ändå så avlägset. Undrar dessutom vad jobbet ska säga, hinner väl vara där sammanlagt 7 månader i så fall innan jag går på ny mammaledighet :)

    Åh!! Härligt och lite läskigt att köra på igen! Bara den lille/lilla är frisk så är allt fantastiskt!

  • FiaW

    Åh tack så mycket! Jag mår bra, har inte så mycket symptom än tycker jag. Jag är lite extra trött och får lite illamående och yrsel ibland. Annars inget. Jo, lite extra sexlust av nån anledning. Men det var likadant nästan hela förra graviditeten och det ska jag ju inte klaga på. ;D

    Har för mig att jag hade mer och fler symptom förra gången, mådde mer illa tex, men dels är ju ingen graviditet lik nån annan och dels tror jag att jag kände efter mer första gången. Ev kom illamåendet lite längre fram..

    Har era graviditeter varit ungefär likadana med symptom eller har det skiljt sig? Har ni känt olika beroende på om det var en flicka eller pojke ni väntade? Så länge inte kraften i symptomen hänger ihop med att det är en frisk graviditet så får de gärna vara milda :)

  • FiaW

    Tack!! :D

    Precis så tänkte vi också Musetti. Med tanke på vår ålder och att det tog så lång tid med första vågade vi inte vänta längre. Ville ge kroppen alla chanser och inte bli lastgamla innan tvåan ev. kom :)

  • FiaW
    Linnnn skrev 2019-01-31 14:55:00 följande:

    Idag är första dagen som jag försöker få J att bara sova en gång på dagen. Förmiddagen gick bra, men nu har han sovit i mer än tre timmar och jag måste väcka honom


    Kul, jag hade tänkt skriva och fråga dig hur det går med Js vilor, eftersom jag har börjat fundera på om det är dumt att jag väcker honom från vilan och borde låta honom sova färdigt varje gång istället. Jag vet ju att J har sovit ganska länge både på för- och eftermiddagar nyligen.

    Jag provade att dra ner till en vila för några veckor sen men gossen blev så trött att det inte gynnade nån. Alltså är vi tillbaka till två vilor men försöker begränsa den sammanlagda sömnen under dagen till 2 timmar och 15 min. Ingen aning vad som är bäst för honom, vill bara inte riskera att han sover färre timmar på natten än han redan gör. 20:30-06 tycker den morgontrötta mamman är kort och tidigt så det räcker :)
  • FiaW

    Ja, det är så olika hur länge gossen sover om morgonen här. Några morgnar sov han till 7:30(!) och då vilade han lite senare, men det blev 2 vilor i alla fall :) Han är så otroligt trött efter tre vaken-timmar på morgonen så det känns inte snällt att hålla honom vaken längre.

    I morse vaknade han kl 6 och då var vi tillbaka i gamla gängor igen. Det är kanske tur att vi som har lite tröttare bebisar har lite senare inskolning också, haha!

  • FiaW

    Hoppas det gick bra i Paris och för mannen på utflykten, Musetti. Ja det är verkligen blandade känslor när man sover borta.

    Idag har det varit otroligt skönt väder här, med 11 grader och sol, och vi har hängt på stranden och grillat korv, ätit sand och busat. Vi passar också på att hämta oss lite från veckan som gått med mycket jobb och vetskapen om att det tyvärr inte blir nån bebis denna gången. Det blir ju en omställning även om man varit medveten hela tiden om att detta kan hända. Nåja, vi får ta nya krafter och hoppas på en annan gång snart.

  • FiaW

    Tack för omtanken Musetti och Linnnn <3

    Kul med frisören Musetti. Här bara växer och växer pojkens hår och nu kan han definitivt inte va utan klämman som håller upp luggen. Håret har blivit riktigt långt, vissa slingor räcker ner till halva ryggen :)

  • FiaW

    Hoppas ni har det bra i rusket alla!

    Hur lång tid tar det för er att natta era små? Hos oss har det gått ifrån ca 15-20 min till 45-60 min från det att gossen ligger i sin säng. Han är uppe i varv och skruvar, sparkar, skämtar och snurrar i en evighet. Ikväll var han lite ledsen och gnällig dessutom. Funderar på om det är ett utvecklingssprång och att han är mer orolig därför, eller om det är sömnvanorna vi behöver ändra på. Jag tror egentligen inte han sover för många timmar per dygn, men oftast behöver vi väcka honom från vilorna då jag är rädd att det ska påverka nattsömnen negativt om han sover för länge på dagen. Fast egentligen är det väldigt lockande att låta honom sova så länge han vill.

    Han sover ca 9,5-10 timmar per natt och ca 2-2,5 timmar på dagen delat på 2 vilor.

  • FiaW

    Hej!

    Är det bra med er? Det har varit väldigt tyst här länge nu.

    Här är det bra. Gossen växer och frodas. Han har kvar sin vilja av stål och tar sig igenom dagarna med 100% full fart, kryddat med tinnitus-framkallande vilje-skrik var 10 sekund.

    Skönt att våren är här. Grönskan, solen och värmen piggar upp :)

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här