• Äldre 27 Nov 13:41
    921115 visningar
    1530 svar
    1530
    921115

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-11-27 12:26:26 följande:

    Vissa plagg i 56 hann inte användas och vissa bara 1-2 ggr. Nu har han gått över till stl 68. 62 känns meningslöst.

    Det gröna setet på bilden Polarn o pyret är iofs stl 62 på byxorna, jag köpte fel, men 68 på body.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Attans jag ser ju inte bilder!
    Men hur lång? Väger?
    Alltså jag är övertygad om att 68 är tokstort redan nu. Han är ju inte så stor. Blev två månader igår.. och 68 är ju från 4mån. Tror säkert han kommer börja med det om en månad men just nu tror jag verkligen det är för stort..
  • Äldre 27 Nov 19:00
    Linnnn skrev 2017-11-27 18:25:47 följande:

    Vilken storlek tog du på overallen erijon? Jag använder stl 62 fortfarande, men det känns som att ytterkläder kanske är lite större i storlek? Till syrran som är född 3 mån tidigare på året behövdes overaller till stl 80, men hon var bara 51cm när hon föddes...

    Jag upplever att byxor inte blir urväxta lika snabbt som bodys, så tror att stl 62 kommer funka ett tag till, en del är tom för stora fortfarande.


    62 på den! Den är rymlig!

    Min syster har en son som är 70cm lång och väger 8,5kilo. Han har 68 på sin pop vindfleece och den är absolut inte för liten!
    Edvin väger kanske 6kg och är 60cm ungefär. Tur det, för 68 tänkte jag ta för att kunna ha den hela overallsäsongen MEN han hade verkligen drunknat i den.

    Jag hade garanterat tagit 68 på andra overaller, tex två på Lindex som jag kollade på först. Men de är uppenbarligen väldigt olika i storlek. POP's är STOR.
  • Äldre 28 Nov 21:49
    LitenBlomma skrev 2017-11-28 21:02:08 följande:

    Idag hittade jag Charlie på golvet, 2m ifrån babyskyddet där han sov. Jag hade hämtat i skolan och dagis och han sov så jag tänkte passa på att sätta in i diskmaskinen. Det var 4 åringen som burit honom. Tanken var att lägga honom i sängen men han var för tung säger han.

    Jag var så himla rädd att han var skadad på något sätt men han är precis som vanligt och det syns inget. Jag försöker att lugna mig med att hade han tappat honom borde han illvrålat. Eller hur?!


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Jag tror du kan vara lugn!
    Precis som du säger borde han gallskrika om han blivit tappad.. ellerhur? Det vill jag iallafall tro.

    Här hemma är vi väldigt noga med att syskon inte rör lillebror utan att säga till. Är livrädd att de ska få "smak" på att få göra själva och därmed börja försöka bära och tappa honom osv. Så läskigt.

    Jag förstår att det är supergulligt och svårt att låta bli. Jag pillar också på Edvin i tid och otid. Pussar och gullar JÄMT. Kan inte låta bli.. men det är viktigt att barnen åtminstone frågar om de får eller gör det när man är med. Min son är så himla PÅ att får han "klappa" Edvin så tror han sig få bära runt i nästa sekund. För har jag okejat en liten sak så är plötsligt allt okej.. känns så, men jan visar också att han verkligen är försiktig. Han vill också bara väl, Edvin skrattat ofta åt honom.. men ändå är jag livrädd. Tar med mig Edvin på toa även om han sover. Nästan!
  • Äldre 29 Nov 07:57
    LitenBlomma skrev 2017-11-28 22:22:35 följande:

    Erijon: Jag trodde verkligen inte det om 4 åringen. Det fanns inte i mina tankar alls att han skulle ta upp honom själv. Det är första gången jag är med om att ett syskon gör så. Knappt 15 åringen får ta upp...

    Så håll på dina regler där! Det gör du rätt i.

    Han låg på min mage och sov nu till Tv:n. Jag vill ha honom nära och lukta på honom. Hade aldrig förlåtit mig själv om något hänt.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Det förstår jag, jag trodde absolut inte att du tyckte detta var en fis i rymden!

    Vilken tur att lillen verkar vara oskadd! Det är det viktiga. Kanske lärde sig fyraåringen också något, kan man ju hoppas.

    Jag ska fortsätta hålla dem, hur taskig jag än känner mig som en elak som inte låter dem göra massa saker ned bebis.. men dem är verkligen för små och oförsiktiga. Orädda och tror att de kan.
  • Äldre 29 Nov 18:15
    Linnnn skrev 2017-11-29 18:13:35 följande:
    Mina har också fått feber eller svullnat efteråt och förstås varit ledsna och sovit dåligt. Jobbigt med sprutor.

    Jag skulle ha tagit tredje tbe-sprutan tillsammans med resten av familjen i våras också, men fick inte som gravid. Mådde ganska dåligt efter de två första doserna så skjuter upp att boka tid...
    Här får bebisar sprutan vid 3 månader! Hur tidigt får de hos er?
  • Äldre 30 Nov 14:12
    Linnnn skrev 2017-11-30 13:12:15 följande:

    Jag hade inga konstiga graviddrömmar, men nu verkar det som att jag tar igen det. Har flera nätter haft obehagliga drömmar som handlat om att jag ska skydda barnen från olika faror. Inatt sprang jag runt med barnvagnen och gömde mig med bebis i ett skåp. Är det fler som har så här?


    Jag drömde mardrömmar utan dess like som gravid. Ofta läskiga, som skräckfilmer eller att min sambo var otrogen på ett eller annat sätt. Mådde otroligt dåligt över dessa drömmar. Sen föddes bebis och drömmarna som bortblåsta. I förrgår däremot, första gången (hoppas det var sista!!) så drömde jag precis i insomningsskedet att jag hade babyskyddet med Edvin i, i handen. Och tappar det, från hög höjd. Vaknade av samma ryck och med samma känsla som när man vaknar av att man faller från ett stup tex. Fy vad hemskt det var.

    Köpte en fleecetröja idag åt Edvin då jag vid kallare väder ska kunna ha bara den tillsammans med vantar och mössa i vagnen med åkpåsen. Om han bara tillåter så är det möjligt nu at ligga helt utan någpt extra (bara mössa eller kanske vantar också sen bara vanliga kläder) då åkpåsen går att ha ända upp till halsen. Så gör min syster med sin tre månaders! Funkar kanon.

    POP's vindfleece är perfekt i bilstolen med filtar om det är kallt annars bara som den är med kanske en tunn filt. Så som vädret är nu+/- 2-3grader. Köpte en supermysig och varm filt från Newbie också som passar bra när den riktiga vintern kommer!

    Nu ska vi strax ut på premiärtur med åkpåsen i vagnen. Tar diskberget lite senare ;)
  • Äldre 1 Dec 07:22

    Avundsjuk på er som kan använda sele eller sjal och amma i sjal!

    Vi har en Babybjörn men den är klumpig.. tycker Edvin blir helt tryckt och jag är så kort oxh liten, så trots att jag spänner den till minsta blir den inte så tajt mot kroppen som jag vill ha den. Den har höftbälte osv så den borde ge mycket stöd. Sist jag använde den, förra veckan till skolan, så började axlar och nacke att värka. Måste gjort något fel..

    Igår blev promenaden två timmar. Edvin sov nästan hela tiden, påvägen hem stannade vi i affären, där slog han upp ögonen och skrattade lite. Han hade det sååå mysigt i vagnen.

  • Äldre 2 Dec 07:41
    BFoktober2017 skrev 2017-12-01 17:04:35 följande:
    Så go liten kille. Vilken sele har du?
    Ja! Verkligen :)
    Babybjörn miracle heter den!
  • Äldre 4 Dec 07:01
    BFoktober2017 skrev 2017-12-03 23:08:00 följande:

    Gokväll.

    Hur länge blödde ni? Eller blöder ni fortfarande? Idag är det 5 veckor sen förlossningen. Och dom senaste dagarna så har det kommit mer rött blod, som mens typ. Köpte trosskydd som jag har använt nu i en vecka kanske då jag inte blödde så mycket att jag behövde bindor. Men nu behöver jag det igen eftersom det kommer mer. Har det varit så för er oxå, att det har avstannat i nån vecka för att sedan börja blöda igen.


    Jag slutade blöda efter ca 2,5vecka. Sen fortsatte det komma lite färgade flytningar ett par veckor efter det. Använde enbart trosskydd då. Det var aldrig rött utan mer brunaktig om jag inte minns fel.

    Kanske din mens som är tillbaka? Ammar du?
  • Äldre 4 Dec 09:03
    LitenBlomma skrev 2017-12-04 08:36:19 följande:

    Jag har behövt skydd i trosan i 9v. Det är normalt för mig, som längst 12v.

    Här märkt ett samband mellan fysisk aktivitet och mer rött avslag.

    Visst kan man få mensen direkt. Jag slipper det mens så länge jag ammar mycket. Sist 1.5 år efter fl.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    För färgade flytningar eller fortfarande rikligt med avslag?

    Mitt är verkligen helt borta. Minns inte ens hur det kändes att blöda och ha avslaget fast det inte var färskt blod. Totalt förträngt det haha.

    Hade någon form av avslag i sex veckor med förra barnet. Tror mensen kom tillbaka tre månader efter fl. Slutade amma vid 2 mån.

    Min vän helammar men har fått tillbaka mensen (efter 3 mån)
    En annan efter 3 mån, ammar inte.

    Jag har iallafall inga känningar och Edvin är ju bara två månader. Hoppar den håller sig borta LÄÄÄNGE.

    Skönt LitenBlomma. 1,5år utan mens vore ju en dröm. Nu kommer jag inte amma så länge så det är ju nästan omöjligt att uppnå, om inte kroppen strular till det.

    Hoppas INTE den kommer vid jul. Det vore en mardröm!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här