• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Vi har en väldigt gnällig och lite mammig tjej här hemma. Vill tro att det är tänderna som är på g för hon gnager på precis allt och särskilt fingrarna är i munnen hela tiden men jag kan inte känna något när jag kollar tandköttet? Hon sover även mer än tidigare, ikväll somnade hon redan kl 19 vilket är rekord. Har ni varit med om liknande?

    I övrigt verkar allt som vanligt, äter jättebra och kan nu sitta utan stöd :)

  • Musetti
    erijon skrev 2018-05-04 11:07:44 följande:

    Japp, tycker Edvin stämt bra in på din beskrivning. Både förut när tänderna kom och nu, men vi vet inte än om det är tänder. Han dreglar också massvis.

    När brukar hon somna? Vi nattar mellan 18.30 och 19.15 typ. Beroende på när han sovit sist och ätit. Men det blir nästan alltid ganska exakt 19.

    Kul! Skönt när de lär sig sitta. Hur gammal är hon?

    Vågar fortfarande inte lämna Edvin sittandes själv. Eädd att han tippar. Han har enstaka gånger slängt sig efter saker ttp åt sidan oxh medvetet tagit emot sog och ålat iväg. Men litar inte riktigt på honom än, haha.


    Aha men så bra, då behöver nog jag inte oroa mig! Vanligtvis nattar vi runt kl 20 och hon somnar snabbt.

    Hon är 6 1/2 månad nu, även om hon sitter bra så vågar jag inte heller lämna henne själv. Men hon förstår att ta emot sig med armarna. Hon har även börjat en ny grej där hon kniper ihop ögonen och liksom frustar ur näsan. Verkar väldigt road av det :)

    Har köpt påfyllningsbara klämmisar att för hemgjorda puréer, toppen att ha när man är iväg, och säkert nyttigare (iaf billigare!) Idag är vi på Forografiska, men jag vet inte om hon uppskattar det så mkt haha.

    Vi kommer varken ha dop eller namngivningsfest. Kanske att vi gör nån grej när vi träffar hennes gudmor som bor i USA.
  • Musetti
    erijon skrev 2018-05-04 14:07:52 följande:

    Haha rund rumpa, kan mycket väl vara orsaken ;)

    Allt sker i olika tid och nan kan inte påverka särskilt mycket. Snabb på att börja resa sig. Jag tror aldrig Edvin kommer göra det. Inte sätta sig heller från liggande, vet inte ens hur han skulle kunna göra det, det är sådant jag bara hör att andras barn gör. Men vi får inte glömma att de fortfarande är väldigt små. Edvin blev ju nyss 7 månader.

    Inga krypsteg i sikte, sett honom försöka dra upp benen i krypställning några gånger men inte lyckats. Men han ålar på, fort och målinriktat. Sitter väldigt stadigt men jag är harig.. iochförsig om han sitter mjukt så faller han mjukt, men vi hqr plockat bort mysiga filten på golvet för han drev bara runt på den i hela vardagsrummet pch fick med sig ALLT på vägen. Dessutom lom han fram snabbt som attan på den.

    Var köpte du klämmisarna att fylla på Musetti? Hur diskar/rengör man dem? Det skulle jag vilja ha, kanon ju!


    De heter Choomee, köpte i en butik på Söder men borde gå att beställa på nätet. 119kr för två st. Handdiskar ur med en svamp, man öppnar och försluter dem i botten.

    Wow så stor han är Charlie som ställer sig upp!! Ilse har mkt vilja men inte förmågan än :)

  • Musetti

    Ilse sitt första ?ord? idag, BA BA! Då det var precis efter babysimmet så måste det ju betyda bada :) Och nu slutar hon inte det har varit ba ba ba hela dagen.

    Vi har inga jättefasta matrutiner då vi gör lite olika saker hela tiden men hon ammar bara på natten, hon vaknar ca 3 ggr vilket jag gissar är runt kl 3, 5 och 7. Frukost äter hon med mig vid 9 då brukar jag slätmixa havregrynsgröt med banan eller annan frukt. Sen beror det på vad vi gör men hon äter två skålar alt klämmisar med hemlagad frukt- eller grönsaksmos och två nappflaskor Hipp Combiotik nr 2 om dagen. Har inte introducerat kött än men borde kanske göra det.

  • Musetti
    FiaW skrev 2018-05-12 20:49:01 följande:

    Lille gossen har varit jättetrög i magen nu i fem dygn stackaren. Han bajsade i måndags morse och först igår kom det lite hårda klumpar. I vanliga fall bajsar han minst en gång om dagen. Han har gråtit och skrikit från och till och varit jättegnällig. Jag har trott att det var efterdyningar av vaccinet också men det är nog magknip till stor del.

    Jag vet inte om han fått för stor portion mat vid nåt tillfälle. Han åt en ganska rejäl lunch med efterrätt i måndags. Vi har provat katrinplommon, päron, vatten, pysventil och massage utöver amningen. Har ni fler tips? Hatar att inte kunna hjälpa honom när han blir så ledsen och tittar på mig med panik i blicken :(


    Kiwi funkar kalasbra för trög mage här, alt mango.
  • Musetti

    Det här med mat. Ilse äter med stor aptit i stort sett allt vi presenterat henne med men hon verkar inte förstå att hon kan äta själv? Jag har lagt fram skivade jordgubbar, vattenmelonbitar och gurkstavar i omgångar men med samma resultat- hon bankar på dem med handen och vevar tills de hamnar på golvet. Det är tallriken som åker in i munnen istället :)

    När hon blir matad är det inga som helst problem. När började era haja? Det är ju inget fel på greppet, hon verkar bara inte koppla att det är mat hon slänger runt med. Hon blir 7 mån nu på fredag.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-05-15 07:34:24 följande:

    Haha! Tur att det finns alla varianter. Nu får jag mata J igen, men han vill alltid ha något eget att plocka med. J ville ha morotsstavar att stoppa i munnen själv så fort han började sitta med vid matbordet och det tror jag berodde på att han såg att vi andra åt. Mest tror jag att han ser att syskonen äter själva och vill göra lika. De två yngre barnen har varit mycket mer intresserade av mat än äldsta så att se andra barn äta gissar jag är ett bra sätt Musetti. Annars är det nog bara att fortsätta erbjuda.

    Idag ska jag vara ifrån J i fyra timmar. Har aldrig hänt tidigare och det var jobbigt redan när jag gick. Fattar ju att det mest (kanske bara) är jag som lider, men ändå.


    Joo så klart att äldre syskon spelar in, Ilse är ju (hittills) ensambarn. Middagen äter vi dessutom oftast när hon redan somnat. Bra, då slipper jag känna mig stressad över det ett tag.

    Min sambo går iväg med Ilse 3-4 timmar en förmiddag i veckan så jag kan få undan det jag behöver, i fredags gjorde jag ex ett test för ett nytt jobb jag sökt och denna vecka blir det nog ett pass yoga.

    Nu börjar trasslet med att få ihop sommarsemestern så att alla blir nöjda, både släkten här i Sverige och i Frankrike. Ett riktigt pyssel, men trevligt sådant. Alla vill få tid med småttingarna! Några veckor vandring i alperna och några veckor i stugan på Öland är förhoppningen.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-05-16 20:56:49 följande:

    Vad skönt att ha en fm i veckan för egna grejer Musetti. Jag har lyckats tagit mig till gymmet några gånger, men mer än så blir det inte om jag inte jobbar.


    Jaa det behövs. Ilse sover fortfarande inte alls dagtid om hon inte rullas i vagnen. Jag snittar 19 000 steg om dagen och får inte mycket annat gjort än att promenera. Sen är det ju bra för sambons och hennes kontakt oxå.
  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-05-17 07:37:47 följande:

    Och Charlie sover fortfarande bara PÅ mig.... 10 min i vagnen om den står still eller soffan och 2 timmar i min famn.


    Haha ja man är ju fortfarande ganska livegen. Tur att de är så söta :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här