• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    erijon skrev 2018-06-08 10:00:16 följande:

    Jag har missat den, tror jag! Men dåså. En knivudd i en hel sats borde ju funka då. Då ska jah prova det, vad kul! Alltid är det någon klok som kan ge en svar.

    Stackars liten. Hur mår hon då? Mycket Påverkad ? Äter och är pigg i övrigt?

    Smart att avvakta för att slippa någpt värre, jobbigt att hon är sjuk dock. Vi höjde oclså upp huvudändan när Edvin var förkyld. Vi har kvar det än, kan ju inte skada. :)


    Hon är väldans trött, sover till och med dagtid hemma någon timme. Men äter och dricker helt ok. Var ute med henne i vagnen en liten sväng idag och då sov hon i stort hela tiden. Jobbigt när hon inte förstår vad som händer :(
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-06-08 11:41:29 följande:

    Min mens kom tillbaka för en månad sen. Den har nog aldrig varit mer än 2 dagar sen, men nu har jag gått över 4 dagar och undrar om er mens också varit oregelbunden efter förlossningen? Och nej, jag är inte gravid, vilket väl är enda gången mensen varit försenad annars


    Jag har haft mens tre gånger nu och den har inte blivit regelbunden än, senast var den hela två veckor sen och då hann jag bli nervös! Fast jag satte in kopparspiral 6 v efter förlossningen.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-06-10 12:12:30 följande:

    Skönt att höra! Har inte fått mens än, men gjorde ett gravtest i fredags trots att vi varit noga med skydd just för att jag började oroa mig.

    Sjukdomar hos bebisar borde vara förbjudet. Hoppas Ilse mår bra nu!


    Ja nu är hon i stort sett frisk. Sover fortfarande mer än vanligt men mindre snorig och hostar bara lite grann. Idag var vi på Aquaria vattenmuseum och kollade på fiskar, det tyckte hon var kul!

    8-månaderskontroll på torsdag. De gör inga hembesök här vad jag vet. Ilse kan nu stå själv ganska länge om hon håller sig. Men kan inte resa sig själv än, även om hon försöker.

  • Musetti

    Är det förresten nån av er som använt en babymonitor-app? Är de bra?

    Vi behöver nån slags övervakning till Ilse på landstället då det är flera hus men det känns lite surt att lägga ut så mycket pengar på en grej vi bara ska använda i tre veckor.

  • Musetti
    erijon skrev 2018-06-11 09:04:39 följande:

    Nej. Vad är det?

    Vi ska däremot köpa en babymonitor IDAG. På Kjell oj company har dem en för 299kr som jag hört är bra (känner en som har en sådan). Bättre pris har jag inte sett.

    Igår satt vi på vår balkong på kvällen och Edvin sov i rummet. När jag närmade mig hans dörr så grät han sådär som om han vore totalt övergiven. Han har säkert gråtit länge, alltså minuter, men det gör ju oclså nattningen svårare. Stackare kände sig helt ensam. Så nu tänker jag köpa en. Bör tilläggas att vi inte boe särskilt stort, och allt på ett plan. Fönstret till rummet han låg är bredvid balkongen men det hördes ändå inte.


    Det finns appar som fungerar som en babymonitor om man kopplar ihop två mobiler eller plattor. Finns en hel del att välja på men de flesta är betal (runt 40kr).
  • Musetti

    Haha tack antar jag ;)

    Vi har köpt en UV t-shirt från Livly strl 9-12 mån (de är ju lite små i storleken). Ilse har en så bra badblöja som vi kör till. Hur gör ni med blöjan ni som använder UV dräkt?

    Hon har en solhatt till som är lite längre i nacken.

  • Musetti

    8-månaderskontroll av Ilse idag. 68 cm lång och 8,1 kg tung. Kan det hon ska. Bad sköterskan att titta henne i öronen och trumhinnorna var lite röda, så det var nog öroninflammation hon hade i förra veckan ändå. Nu gick det ju bra men vi ska vara observanta.

    Dags att köpa första tandborste till de små gaddarna som dykt upp i underkäken :)

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-06-15 14:39:58 följande:

    J har redan en egen tandborste, men inga tänder. Han vill ju göra som oss andra


    Haha så söt!!
  • Musetti

    Ja nu är de lugna dagarna över, om man någonsin hade några såna... Ilse ställer sig upp mot ALLT, tittar man bort två sekunder så har hon hittat nåt nytt att klamra sig fast vid. Tyvärr är självförtroendet bättre än balansen så hon ramlar ju en del. Men så kul det är att se hur stolt hon blir!

    Har inte märkt av att hon är blyg mot främlingar än, å andra sidan så umgås vi inte med så värst många. Hon ser snarast förnärmad ut när främlingar på stan inte hejar tillbaka, haha.

    Har börjat ge henne lite större bitar mat nu när hon fått några tänder och pestopasta verkar hon lika förtjust i som jag.

    Har era små börjat dricka ur pipmugg än? Vi har en som ska vara från 4 månader men hon verkar inte riktigt få kläm på det. Vatten ur nappflaska går dock kalasbra.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här