Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Tor 11 jan 2018 15:24 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Tor 11 jan 2018 15:24 #708
  Linnnn skrev 2018-01-11 14:51:03 följande:

  Kan de här utvecklingsstegen visa sig genom att de sover mer? Idag och igår har J inte velat ligga själv när han är vaken, men han har också sovit större delen av tiden. Igår sov han från 11.30-19 med bara korta uppvak för att äta och blöjbyte. Idag har han nog inte varit vaken mer än 30 min i sträck och tidigare i veckan var han vaken och glad i 1,5 h...


  Upplever ofta motsatsen eller att Edvin blir mer gnällig..

  börjar han inte bli sjuk då? :/
 • Sön 14 jan 2018 20:29 #717

  Jag önskar vi hade badkar så jag kunde bada med Edvin, men vi har duschat ihop ett par gånger. Så mysigt :) förut kunde vi också bada honom i handfatet, der var sååå sött men nu får inte ens halva han plats. Baljan blir det, men är rätt bökigt att tömma ut vattnet eftersom vi har vanlig dusch med draperi bara, dvs det rinner ut över hela golvet om man inte häller väldigt sakta:

  Satte in kopparspiral 4januari. Åkte på sjuka magsmärtor för ca 4 dagar sedan, idag åkte jag in akut och kollade den. Den verkade sitta rätt bra ändå enligt läkaren men jag valde ändå att ta ut den igen. Vågar inte chansa! Fanns iallafall inga tecken på infektion, men vi var överens om att det var min livmoder jag hade ont i. Det var så tydligt under ubdersökningen. Dessutom molande det mer under amningen! Nu är den borta sedan kl 12, och har typ inget ont alls.. läskigt vad snabbt det gick! Så skönt.

  Men nu står jag där igen: vad ska man ha för preventivmedel? Får ej använda tex p-piller pga blodproppar. Testat pstav flera gånger, funkar inte. Bara blöder och blöder och blöder. Blir väldigt ledsen, känslig och inte mig själv, mini piller blir samma, plus att jag lätt kan glömma ta ibland. Kopparspiral funkade uppenbarligen inte. Vågar iallafall inte testa igen!

  Vågar man använda p-dator? Känns så osäkert..

  man tar ju tempen varje morgon. Om man skulle vara sjuk då, alltså med feber?! (Om man nu skulle vara sugen på att sexa trots det) blir det en ?fertil? dag då? kanske blir konstigt då.

  Men jag vill verkligen hitta något hållbart nu.

 • Mån 15 jan 2018 08:29 #720
  Linnnn skrev 2018-01-15 08:01:39 följande:

  Åh vad jobbigt erijon! Har också haft problem med spiral efter förlossning tidigare (störd av hormonerna) så den här gången har jag fått ett recept, men inte tänkt sätta in den förrän senare. Jag tycker också det är rätt hopplöst, känns som att jag testat det mesta precis som du. Inte använt p-stav dock, men p-ring. P-dator förutsätter ju att man använder kondom under fertila dagar, så det beror väl också på om man tycker det funkar. Att låta bli sex under fertila dagar tycker åtminstone jag känns som ett trist alternativ. Det verkar ju vara en ganska intensiv debatt kring natural cycles just nu, så det finns väl bra möjligheter att läsa på...


  Jaha! ?skönt? att höra. Känns som jag får problem med exakt allt efter förlossningen denna gång.

  Kopparspiral kanske ibte var ett bra alternativ för just mig, men annars ska man ju kunna sätta in den efter sex veckor vid vaginal förlossning iallafall. Så det borde ju varnas av BM om det är vanligt att man reagerar dåligt kort efter förlossningen..

  Ja gällande p-dator känner jag som du. Dessutom funkar det ju ibte alls nu när jag inte fått tillbaka mensen? Tänk on den är oregelbunden eller vad som..? Man vill ju ändå inte chansa om man ibte kab tänka sig ett till barn snart. En abort eller ett till barn är ju inget man bara chansar med. Vi ör absolut inte sugna på ett till nu eller närmsta tiden. Just bebis gör mig inget, men genomgå en graviditet snart igen? Nä tack ;)

  Läste att natural cycles bara är 93% säkert..
 • Tis 16 jan 2018 20:09 #723

  LitenBlomma: hur har det gått med magen? Var det någon parasit ? Blev Charlie smittad?

  Äter piggelin som var min craving HELA sommaren. Åt säkert 2-4 st varje dag! Känns konstigt att äta det nu, känns som att jag är gravid igen. Vilket känns väldigt konstigt eftersom Edvin blir 4 mån om dryga veckan bara!

 • Ons 17 jan 2018 07:54 #725
  LitenBlomma skrev 2018-01-16 22:02:16 följande:

  Vi har fortfarande ont i magen. Det är ett mysterium. Läkarna vet inte vad det är. Charlie har klarat sig tack och lov.

  Ta ett gravtest?


  Jag är inte gravid, tog ut spiralen i söndags och då gjorde det vul. Dessutom har vi alltid skyddat oss, iochmed att vi inte vill ha bebis nu igen. :) bara känslan av att minnas ?såhär gjorde jag varje dag? var konstig.

  Alltid ont? Kan ni äta? Jobbigt för er. Krya på er och hoppas läkarna knäcker mysteriet!
 • Ons 17 jan 2018 09:49 #727
  LitenBlomma skrev 2018-01-17 08:09:53 följande:

  Åh, du menar så

  Ont efter ett större intag som middag med kött. Yoghurt, flingor och mackor går bra och lättsmält mat, ris och fisk tex.

  Imorgon är det dags för bvc. Och på fredag ska jag till tandläkaren och laga 2 hål, min man ska med och passa Charlie. Det blir första gången så jag hoppas att det går bra. Får tanka honom full med mjölk innan.


  Jaha okej, blir du dålig i magen också eller ?bara? ont?

  Vad spännande med Bvc! 4månaderskontroll?

  Jag har vart och handlat många gånger utan Edvin när han vart nymatad. Inga problem alls! Vad är det som skulle kunna gå dåligt? Min sambo är alltid med Edvin typ lika mycket som jag är på kvällarna så dem känner varandra väl! Det är jätteskönt. Med första barnet var jag också lite ?orolig? hur pappan skulle klara av bebis, inte pga pappan ytan jag ville vara där hela tiden hehe.
 • Ons 17 jan 2018 13:30 #731
  LitenBlomma skrev 2018-01-17 12:16:26 följande:

  Min man har haft honom kanske en handfull ggr om jag bara ska fixa något snabbt. Han tycker inte om bebisar.


  Okej.

  När slutar dem vara bebisar då? Blir inte det jobbigt för dig? Eller detta kanske ni är överens om sedan innan eftersom ni ha många barn :)
  LitenBlomma skrev 2018-01-17 12:17:48 följande:

  Förra veckan gick hon en dag. Men nu har vi bestämt att hon får gå och vila i soffan om det behövs under dagen. Det missas så mycket och särskilt nu i början.


  Måste vara jättetufft med skolan. Kan verkligen tänka mig att ha ont i magen och vara dålig osv. Jag har ju vart och ÄR det än. Skulle aldfig klara av att jobba. Kanske viss dagar, men det vet man aldrig i förväg.

  Hur gammal är hon?

  Hoppa verkligen ni får bukt på det där i magen! Ni har aldrig haft såhär förut?

  Hade ni inte blivit smittade? Isåfall kanske det smittar vidare :/
 • Ons 17 jan 2018 15:37 #733
  LitenBlomma skrev 2018-01-17 14:07:36 följande:

  Vi är 8 st i familjen och ingen annan har det som vi. Vi har testats för olika parasiter och liknande men de hittar inget.


  Då förstår jag, och så kan det ju vara för vissa. Det funkar för många. :)

  Första barnet var högst oplanerat, var bara 17 när han föddes. Men idag är jah väldigt glad över mitt beslut. Har ju snart en sjuåring! Helt otroligt faktiskt.

  Edvin var planerad och vi ville verkligen ha ett gemensamt barn. Det var sååå mycket glädje när jag plussade i januari för ett år sedan.

  Har ni alla matglada barn? Edvin skrattar så han kiknar när han får mat haha. Han är nästan alltid sugen på lite mat, men gnäller BARA om det gått två timmar mellan målen, eller mer. Väldigt praktiskt. Tex nu äter han, men bara för att han ska kunna äta vid 17 då vi ska till Ikea och inhandla matstol åt honom. Han är inte helt nöjd i babysittern nere på golvet längre. Blir alltid nöjd i knäet hos oss.. så så köper vi en och ser hur bra han kab sitta i den. Han är väldigt stadig så det borde gå, men vi får se och börja med völdigt korta studer.
 • Tor 18 jan 2018 15:07 #736
  Linnnn skrev 2018-01-18 09:15:47 följande:

  J sitter i matstol vid bordet och han blir 3 mån imorgon. Nu har han ju hela tiden varit väldigt stadig och han får bara sitta så länge han är glad och orkar sitta ordentligt.

  Imorgon är det dags för vaccinering och vägning.

  Går ni andra på mammagrupp eller öppna förskolan? Den här gången har jag varken gjort det ena eller det andra - är väl därför jag hänger här hela tiden


  Duktig! Edvin har fått sitta i knäet men igår köpte vi matstol :) han kommer garantera uppskatta det när vi alla sitter och äter. Inte långt kvar tills han också kan smaka på saker. Bara ett par dagar!

  Nej ingenting. Har ingen tid.. alltså att åka iväg någonstans så. Ska hämtas och lämnas i skolan kl 8 och 13. Har jag även bonusen så är han ledig måndag och fredag, de andra dagarna lämnas han 8.30 och hämtas ca 13.30. Så när ska man hinna? Timmarna däremellan går ju åt att mata Edvin, kanske, KANSKE ta en dusch. Äta lunch. Låta Edvin sova. Har man någon energi kanske man tar fram dammsugaren eller tvättar osv. Känner ingen ork eller lust heller att vara i mammagrupp. EN sak vore om detta var första barnet. Men med mitt första kände jag mig för ung, rädd att inte passa in och avstod därför. Men började dock gå till öppna förskolan med två andra mammor när sonen var drygt sex månader. Gillade det.

  Kanske blir så denna gång också, har en nära vän ned bebis som är två månader äldre bara. Känns ännu lite tidigt för öppna fsk.

  Gillar annars egentligen att komma iväg och göra saker, har aldrig vart hemma såhär förut (förutom förra föräldraledigheten) . Alltid jobbat och pluggat heltid. Så man blir lite vilsen men vad man kan göra tycker jag. Vart för trött och sjuk sedan Edvin föddes, vilket är otroligt tråkigt och ganska sorgligt.
 • Fre 19 jan 2018 07:26 #740
  Linnnn skrev 2018-01-19 07:19:41 följande:

  Coolt att du valde att behålla barnet när du bara var 17 erijon. Jag undrar om jag ens hade vågat överväga det om jag hade blivit gravid. Min familj var så noga med att man skulle ha utbildning osv innan, men nu som vuxen fattar jag ju att man kan göra saker i en annan ordning.


  Coolt och coolt, idag hade jag ju aldrig gjort det eller rått andra att göra det. Men JAG klarade det bra och tog det på allvar. Många gör ju inte det. Sen dess har jag känt mig som 30+ också. Haha :) Man blir ju en annan människa såklart.

  Ja jag utbildade mig direkt efter och började jobba direkt det var klart. Nu var det inte universitetsutbildning, men det kan jag inte börja med än för jag vet verkligen inte vad jag skulle göra då.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll