• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-01-19 15:24:07 följande:

    Bra gjort! Jag var först bland mina närmaste vänner att skaffa barn och då var jag 28...


    Ja åldern kan verkligen variera när man får första barnet. Oavsett om det är planerat eller inte. Men i min familj verkar det vara genetiskt att få barn tidigt haha. Mormor var 17 och 18 år, min mamma visserligen 21 med min syster och 28 med mig och min syster fyllde 20 samma år hob fick flesta, idag är hon 29 och har 4 barn.

    Praktiskt att börja tidigt om man vill ha många. Jag som är klar nu; eller på sin höjd KANSKE någon gång i framtiden kan få en till kommer ju ha väldigt stora barn om några år när kompiskretsen har bebisar. Äldsta blir ju 7 år redan i maj och många av mina vänner kommer nog inte skaffa barn på många år.
  • erijon

    Var det fler här som blev snittade? Isåfall hur upplever ni magen/ärret nu när det gått en tid? :)

    Om det är fler, då undrar jag om bi fått som en liten ?valk? ovanför själva snittet. Alltså att magen liksom buktar lite extra precis där (tydligt att det är pga snittet!). Så har jag, men gått ber yttligare lite i vikt nu så det är inte så farligt.. men skulle inte direkt gå i bikini ;)

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-01-22 10:36:49 följande:

    Här en bild från förra gången som blev snitt. 10v efter syntes det knappt men ett litet put finns kvar precis över. Det är inte magmusklerna utan huden så det går nog inte att träna bort.


    MEN wow.

    Ja sådär fin är inte min mage. Snittad två gånger, men nu efter detta så ör det som att de sytt fast utsidan av huden inuti buken så att det är så hårt sytt att det lilla fettet jag har kvar på min otränade mage liksom ?står ut?

    Utan själva snittet hade ju magen vart jämnplan (om än väldigt mjuk och plufsig) .. blivit bättre sedan förlossningen såklart. VÄLDIGT mycket bättre så hoppet finns kvar. Men känns som lite kommer bestå.. känns inte så kul. Hoppas det ger med sig
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-01-22 12:27:56 följande:

    Jag förstår hur du menar. I profil ser man en utbuktning som inte gått bort på 4.5 år. Vi får leva med det. Jag var på stranden i bikini 2v efter snittet. Varsågod liksom


    Tror ingen annan skulle ?störa sig? på min mage, jag själv hade blivit imponerad och tyckt magen var fin om den satt på någon annan! Men du vet säkert hur det är, man är så självkritisk. Sambon verkar helt ärligt tycka jag är skitsnygg, redan kort efter förlossningen. Som ogravid alltså, för han tyckte det var väldigt fint med magen. Så det känns ju ändå sjukt skönt. Annars skulle jag vara ledsen på riktigt. Nu är jag väl mest larvig, men jag vill känna mig HELT nöjd. Jag mår inte dåligt över helt mjuk mage eller lite valkar när jag sitter för att jag är så otroligt otränad och dessutom ganska nyligen var gravid, men just vecket stör mig. Väger bara 49kg så är inte direkt stor..
  • erijon

    Här hemma har vi haft riktiga skrikkvällar. Tre dagar i rad. Edvin har skrikit med ett skrik han annars inte har.. förstår inte vad det är. Dagarna är som alltid, han äter och visar trötthet och hunger vid 19. Sen när han ätit klart så drar dey igång. I förrgår var det NON STOP till 22.05. Höll på att bryta ihop.

    Igår till 21, men lite lugnare och ?nöjd? emellanåt.. så konstigt! Brukar det tillhöra någon fas? Så jobbigt, känner mig så dålig.

    Märker att mycket händer nu. Han greppar saker man håller framför, snabbt och säkert med vilja. Tar de till munnen när han kollat på grejen. Han tar även saker som ligger framför/bredvid när han sitter/ligger. Han försöker ta sina fötter mot munnen men lyckas inte helt. Tar därför tag i fötter/tårna och drar haha. Så gulligt. Han slänger sig snabbt pt sidan när han ligger på rygg, men tar sig inte över på mage än.. inte fram mage någonstans. Han hatar forfarande magläge, men är nöjd 5 min i det läget. Så vi övar ett par gånger om dagen för att vänja.. han sover rätt bra på natten, inga större krångel eller konstigheter. Men just kvällarna.

  • erijon

    1 år sedan jag plussade :)

    Edvin blir 4 mån imorgon men har resan fått smaka en ditt på fingret av maten hemma två gånger. Han verkar älska det. Korvstroganoff och ost/skinksås har hittills gått bra.

    Har inge bråttom med smakisar eftersom Edvin inte krånglar alls med amningen. Så glad att det funkar än!!

    Han kommer introduceras för gröt kanske i veckan, annars bara smaka på fingret tills han visar större intresse. Bvc på tisdag, spännande! Bonussonen fyller 6 på måndag, så på söndag blir lite kalas.

    Stora barnen är rätt exalterade över att Edvin ska få smaka mat.

    Musetti: kul att hon blivit svensk. Och visst känns det konstigt att det är så länge sedan barnen blev till?

    Tycker det är en väldigt rolig ålder nu med Edvin. :)

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-01-25 20:03:21 följande:

    Skönt att det gick så snabbt Musetti!

    Har det blivit bättre på kvällarna erijon? Tycker verkligen inte att du ska känna dig dålig. Gör man vad man kan för att trösta sitt ledsna barn och bär, ammar, vaggar osv är man en fin förälder.

    J vänder sig nästan alltid direkt till rygg så fort jag lägger honom på mage, så det blir lite dåligt med träning just nu. Han är också intresserad av vår mat, men jag hoppas inte han ska börja äta för mycket alltför snabbt för då kommer mensen garanterat tillbaka och det är väldigt smidigt att amma.


    Ja mycket bättre kvällar. Han försöker liksom att vara vaken och vill inte somna direkt som förut, men gråter en liten stund tills han inser hur mysigt han har i famnen och somnar efter en stund. Ibland vaknar han några gånger i sängen, men somnar snabbt om med nappen.

    Jag vet att vi gör vad vi kan, men känner mig ändå otillräcklig eftersom jag inte kan hitta felet. Han äter/tuggar massor på fingrarna eller leksaker så kanske kliar i munnen.. vänder sig inte än. Men han försöker varje dag. Vi ligger mycket på golvet han och jag. Han är dagtid en riktig charmör och glad nästan jämt! Vilket är otroligt härligt!

    Idag ska han få smaka på gröt eftersom han blir fyra månader idag! :)
  • erijon

    Vart på Bvc idag med Edvin för 4mån kontroll.

    6840g, en ökning på drygt 200g på en månad bara.

    63,5cm lång. Men hon hade svårt att räta ut hans ben..

    han är i en såkallad amningspuckel. Har era vart det?

    Blir lite orolig men sköterskan sa att det är såhär för mer eller mindre alla barn, oftast just i denna ålder också. Nu är han nere på medelkurvan med vikten och strax under medel på längden..

    kan ju inte påverka hur mycket/ofta Edvin äter, mer än att erbjuda när han visar tecken eller så..

    Fick en ny tid redan om två veckor för min egen skull. Aå jag kan kolla om det vänder. Är ju en fas också.

    Fattar inte att jag oroar mig så mycket när allt är normalt. Men jag känner mig dålig som inte lyckas upprätta hålla sanna tillväxt med min mjölk. Men jag fattar att det inte funkar så.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-01-30 12:50:49 följande:

    Ja, amningspuckeln är välbekant. Min första låg t ex tre kurvor över på vikten en period för att ligga på normalkurvan vid ett år. Låter bra om det är vanligt att det kommer vid 4 mån. J är så tung! Säger bvc-sköterskan att det är normalt tycker jag du kan försöka låta bli att oroa dig (lättare sagt än gjort).


    HUr menar du då? Att det höll på så länge som till ettårsdagen och barnet hoppade ner tre kurvor? :(

    Edvin har alltid legat på en kurva över medel, men idag mitt på medel. Han var strax under medel vid födsel tror jag, 3364g i vecka 39+1. Men blir orolig om han ska plana av så pass :(

    Erbjuder bröstet väldigt ofta, många gånger tar han det men känns som han typ dricker för att släcka törst eller mysa de gånger han inte visar hunger. Kan jag ha för lite näring i kroppen så att mjölken inte ger tillräckligt?

    Idag vände sig iallafall Edvin från mage till rygg! Först gången (och tyvärr skedde det bara en gång). Han är 4 månader och 4 dagar. Blev så glad :) får se om det fortsätter och åt andra hållet.
  • erijon
    Trolltrio skrev 2018-01-30 21:44:05 följande:

    Lite amningspuckel här med. 4mån 5dagar, 7600g och 64cm. Kurvan planar lite, men det är ju helt normalt.


    Men hur mycket brukar ökningen vara på ca en månad? För Edvin brukar det vara 500-600g har jag för mig. Men denna månad bara 200g.

    Kan man göra något åt det?
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här