• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Ilse har varit varm ända till idag på förmiddagen stackaren, så här dålig har hon inte blivit av vaccin tidigare.

    Hon vågade sig dock på att ta första steget idag, även om det inte gick något vidare, haha! 1 år och en månad.

    I övrigt tycker jag den här fasen varit värst hittils, lilla monsterfasen borde den kallas. Ingen sömn och bara bara gnäll. Kan själv och vill inte äta. Hoppas den är över snart.

  • Musetti

    Vi är i stugan på Öland och här är det full storm, så vi passar på att mysa så mycket vi kan inomhus.

    Har beställt två omgångar underställ (body och byxor) i merinoull samt en sån där balaclava-mössa som sitter tight. Även beställt en Kuling Val d?Isère-overall men är väldigt osäker på storleken. Har läst mig till att de ska vara stora men är skeptisk till att 80 kommer räcka hela vintern. Kollar fortf på skor (det blir nog Kavat) och åkpåse. Behöver man det eller är det bättre med fårskinn i sitsen?

    Här är det mest talet som utvecklas just nu, hon säger ganska många ord och det är ganska jämt mellan franska och svenska. Hon verkar dock sakna sin pappa som ju är kvar i Sthlm och snickrar på köket, blir alltid väldigt ledsen när vi avslutar Face Time. Och så sitter hon och pekar mot dörren och säger pappa :(

  • Musetti

    Stort grattis till jobb erijon!!!

    Det låter tufft att plugga samtidigt som inskolning LitenBlomma men utvecklande och bra för framtiden :)

  • Musetti

    Nu är vinterstövlarna äntligen inhandlade och jag slipper känna mig som sämsta mamman i parken mer. Det blev ett par Kavat Yxhult i strl 20. Fick massa hjälp i butiken! Blev lite förvånad över storleken då hon har ett par gummistövlar från Aigle i strl 20 som hon växt ur och ett par jympaskor från Cyrillus i strl 21 som sitter perfekt. Men det är som vanligt att franska storlekar är mkt mindre än svenska. Men vi är nöjda både Ilse och jag :)

    Nu ska jag bara hämta ut overallen som jag beställt och se om den passar.

  • Musetti

    Ilse sover oxå två ggr om dagen (nu exempelvis), annars är blir hon på monsterhumör. Ett längre sovpass kl 11-12 och ett kortare runt kl 16:30. Hur är det på förskolan, sover de bara ett pass då?

  • Musetti

    Låter jättemysigt med Kolmården Linnnn! Vi var i Gamla Linköping och Valla igår och klappade getter och kaniner, det blev succé.

  • Musetti

    Ja jag tror den blir bra Linnnn, risk att benen blir lite korta på andra sidan året kanske (hon har relativt långa ben till sin kropp) men just nu är overallen stor. Och hon måste ju kunna röra sig ixå. Köpte vantar från PoP till som faktiskt satt kvar under hela timmen i sandlådan igår.

    Ilse har oxå väldigt långt hår runt öronen vilket ser lite lustigt ut men jag drar mig för att gå till frisören. Själv vågar jag mig inte fram med saxen, haha.

    Själv har jag åkt på njurbäckeninflammation mitt i allt :(

  • Musetti

    Så gulliga ni är som frågar! Det började som en kraftig urinvägsinfektion och så fick jag inte behandling tillräckligt snabbt. Tyvärr får jag lätt det pga hur jag är (fel) konstruerad i njurarna, hoppas verkligen inte Ilse ärver det. Tack och lov räcker det oftast med antibiotika, men när jag var barn behövde jag läggas in på sjukhus, ofta 4 ggr per år.

    Ilse har blörjat så smått med pottan sedan typ några månader tillbax och sätter sig nu självmant på den och kissar när vi är i badrummet. Men det är nog mest nyfikenhet och slump tror jag.

    Ja du LitenBlomma vad ska man tro om ditt ex egentligen? Du ska absolut inte behöva vara rädd att bli anklagad för umgängessabotage pga amning med tanke på vad du betättar om hans beteende i övrigt. Skönt iaf att ni bor nära så det inte är en massa skjutsande uppå allt annat. Han kommer lida mest själv av sin brist på engagemang i längden det är jag hundra på.

    Hon går några steg här och där men aldrig i det fria det är mer när jag sätter ner henne eller hon vill ha en sak. Funderar på att gömma lära gå vagnen så hon blir lite modigare men det känns så taskigt då det är henbes absoluta favoritleksak.

  • Musetti

    Just det- Lekmer har massa rabbatter idag pga nåt nytt köpfenomen som kallas singles day så jag beställde en åkpåse från Elodie Details som jag var och klämde på i en butik i fredags men då tyckte var för dyr. 30% nedsatt :)

  • Musetti

    Här är renoveringen äntligen klar och Ilse har fått eget rum där hon nu sovit själv i ca 1 1/2 vecka. Det har gått oväntat bra faktiskt att hon sover där! En gång har vi fått bära över henne till oss hittills. Och hon verkar trivas jättebra i rummet med alla sina saker.

    Favoritleksakerna är sådana där böcker som låter när man trycker på en knapp typ djuren på bondgården eller ramsor. Helt tokig i dem och det är de enda böcker hon inte tuggar sönder. Annars är klossar fortsatt kul, och gung-kaninen hon fick i ettårspresent.

    Hon går mer och mer ca 7-10 steg i taget nu.

    Känner igen det där pillandet Linnnn! Gärna i näsan eller ögonen, haha! Och så gnuggar hon näsan som eskimåerna.

    Också stort fan av clementiner, det är ju så bea storlek. Vad gäller mat är det heeelt uteslutet att mata henne så det som är i puréform typ gröt själper vi ner återanvändningsbara klämmisar. Helt klart mitt bästa köp! Så kul att hon äter som oss annars nu :)

  • Musetti

    Just det, vi hade två veckor av sömnkaos där hon vägrade sova på kvällen och röjde runt nästan till midnatt. Så vi senarelade förmiddagsvilan med en timme och tog bort eftermiddagsvilan helt och voilà- nu sover hon bra igen!

    Dricker fortfarande en flaska ersättning på morgonen och en före sängen, välling vägrar hon.

    Kallt i stockholm nu så nu är åkpåsen på.

  • Musetti

    Ja hoppas ni alla haft en fantastisk jul!

    Vi hade min familj på besök hos oss på julafton med ovanligt mycket snö för att vara Stockholm och så klart alldeles för många julklappar till Ilse samt besök på Skansen. Och igår åkte vi ner till svärisarna i Frankrike och ska stanna i två veckor. Sedan börjar jag jobba igen och Ilse skolas in på föris. Lite blandade känslor inför det och ska försöka njuta så mycket jag kan de här sista veckorna.

    Ilse går helt fritt nu och det är en fröjd att se! Hon verkar mycket mer tillfreds med livet när hon kan upptäcka saker själv. Sjunde tanden tittade fram härom dagen.

  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2019-01-03 16:23:40 följande:

    Jag överlevde examinationen igår och började skriva på nya kursen idag. Phju! Nu har jag satt lite längre tider på förskolan för att fokusera på skolan och hoppa in extra på förskolor och fritids.

    Vi har beställt klösträd, leksaker, mat och skålar så nu saknas bara kissen. Vi hoppas att den är lika tålig som det står överallt. Och morgontrött

    Charlie har 2 stora kindtänder halvvägs ute. Det kan ju ha varit anledning till senaste gången med feber.

    Tipsar om leksaksfika i tyg från Bombadill!


    Stort grattis till examinationen LitenBlomma, och lycka till med nya kursen!!!

    Även här har kindtänderna tittat fram, alla på vänster sida och Ilse stackaren är helt svullen om kinderna. Tänderna har kommit i ett rasande tempo nu sedan nyår och förlarar hennes gallskrik om nätterna och generella matvägran. Nu börjar det tack och lov bli bättre, får i henne flytande alvedon genom att blanda ut med ersättningen. Bävar dock för flygresan hem på onsdag då trycket kan påverka tandvärken.

    Ilse fick bl.a. en liten xylophon i julklapp och den är storfavorit just nu, tillsammans med duplo och böcker. Samt Kakmonstret i samma storlek som hon själv, haha!
  • Musetti

    Grymt bra kämpat med skolan LitenBlomma! Imponerande.

    Här har ångesten dundrat in med full kraft. Ska tillbaka till det jobb jag hade före vi flyttade till Paris (och som jag varit tjänstledig ifrån lääääääänge) och det känns ärligt talat lite sådär. Men det ska bli skönt att komma in i rutinen igen som många av er säger och det ska bli kul att träffa gamla kollegor igen. Har väntat med att söka nytt jobb för Ilses skull, då det ju kan bli lite stökigt i början samt sjukfrånvaro.

    Sedan är jag övertygad om att Ilse kommer älska förskolan. Hon ska vara hemma med sambon nu några dagar och skolas in på onsdag. Spännande!

  • Musetti
    Linnnn skrev 2019-01-21 21:06:30 följande:

    Vad kul att han går Litenblomma!

    Hur har det gått med jobb och fsk-start Musetti?

    Skönt med en lättsam period FiaW! Här känns det som att det blivit bättre bara senaste dagarna. Har haft en ganska lång period med frustration då J blivit arg både över saker han inte får och inte klarar. Tur att utbrotten går över snabbt J har två tänder nere och fyra uppe och det verkar inte vara några fler på väg just nu.


    Inskolningen går jättebra! Ilse började skolas in i onsdags förra veckan och det är sambon som sköter inskolningen (precis ALLA har rekommenderat det). Vi var båda med första dagen. Hon har hittills bara gått förmiddagar men kommer vara med på lunch och vilan från och med torsdag. Det är en väldigt liten förskola med 13 barn på 4 pedagoger. Vi har haft tur som fått en plats där. Det har gått oväntat bra med separationen för min del (jag är annars ganska blödig) men när sambon i fredags skickade över en video där Ilse dricker själv ur ett glas och sedan klappar händerna åt sig själv tillsammans med en kompis så började jag gråta ohämmat på mitt kontor, haha! Min stora lilla tjej, så snabbt hon lär sig saker :)

    Jobba ja, det är bra märkligt att vara tillbaka på ett jobb som jag lämnade för flera år sedan. Mycket är sig likt och mycket har ändrats. Vi har en relativt lugn period framför oss vilket passar perfekt med Ilses inskolning och utveckling (för att inte nämna vab). Jag kan dessutom jobba hemifrån relativt obehindrat så jag får låta mitt ego stå tillbaka en tid.

    Har ni börjat skola in ännu Linnnn?
  • Musetti

    Åh, grattis FiaW! Så kul!!! Och så mysigt att börja om igen :)

    Vi har också börjat planera för tvåan här, tog ur min spiral för några veckor sedan men än så länge är vi försiktiga. Det får gärna vänta en liten stund för min del men samtidigt så vågar vi inte vänta för länge då jag är rätt gammal och det tog över ett år med Ilse.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2019-02-08 08:52:07 följande:

    Hur går det för er med barn på fsk? Mina stora barn turas om att vara sjuka. Har haft flera dagar då nära hälften av barnen i klassen varit sjuka, så det här året har börjat med samma sjukstuga som förra året. Hoppas det vänder snart.


    Hittills har det gått bra! Ilse har en hosta och lite snor som kommer och går men inget värre än så länge *håller tummar*.

    Idag hänger hon med mormor som tagit med henne till frisören för första gången, ska bli spännande att se hur hon ser ut när jag kommer hem!
  • Musetti
    Linnnn skrev 2019-02-11 21:20:32 följande:

    Vad skönt Musetti!

    Hur gick det hos frisören? Blev frisyren bra och satt hon stilla?


    Det blev oväntat bra faktiskt, fick bort det långa i nacken som bara trasslar sig, nu ser håret tjockare och mer livfullt ut. Men hon vägrade så klart sitta still och kolla på filmen de visade. Vi har ingen tv hemma och har inte introducerat padda ännu så hon förstod nog inte riktigt vad det var. Fönen bredvid var mycket intressantare :)

    Vi har Ilse på ett föräldrakooperativ där vi förväntas hoppa in när personalen är sjuk. Så imorrn ska sambon iväg på utflykt med storbarnsavdelningen, haha stackarn! Han är rädd att han inte ska förstå vad barnen säger. Jag hade gärna ställt upp men måste ner till Paris några dagar med jobbet. Första gången jag kommer sova ifrån Ilse. Oj vad här ska sovas! Men så tomt det kommer bli :(
  • Musetti
    FiaW skrev 2019-02-16 19:27:29 följande:

    Hoppas det gick bra i Paris och för mannen på utflykten, Musetti. Ja det är verkligen blandade känslor när man sover borta.

    Idag har det varit otroligt skönt väder här, med 11 grader och sol, och vi har hängt på stranden och grillat korv, ätit sand och busat. Vi passar också på att hämta oss lite från veckan som gått med mycket jobb och vetskapen om att det tyvärr inte blir nån bebis denna gången. Det blir ju en omställning även om man varit medveten hela tiden om att detta kan hända. Nåja, vi får ta nya krafter och hoppas på en annan gång snart.


    Åh nej, jag beklagar verkligen FiaW! Usch så tråkigt, visst vet man att det kan hända (jag och sambon fick missfall före Ilse) men det är ju otroligt tungt ändå. Ta hand om er.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2019-02-18 07:29:36 följande:

    Imponerad av frisören Musetti Med första barnet tänkte jag att jag skulle sova så skönt när jag t ex var borta på kurs, men det blev alltid tvärt om...


    Ja nä jag sov skitdåligt, vaknade hela tiden, haha typiskt!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här