• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-02-27 13:58:56 följande:

    J har börjat kasta ner saker på golvet. Dvs han sitter i barnstolen, lyfter upp en sak, tittar och smakar och sen sträcker han ut armen och tittar och lyssnar noggrant på vad som händer när han släpper. Det blir mycket plockande från golvet... Vad har era barn för sig nu?


    Haha sådär gör Edvin också! Annars så övar han på att sitta. Han började plötsligt igår att balansera med armarna i mitt knä så jag kunde släppa honom. Idag har han suttit säkert 20-30 sekunder åt gången flera gånger ensam. Jätteduktig. Tar säkert inte många dagar innan han sitter själv nu :)
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-02-28 10:08:51 följande:

    Då kanske Edvin också håller på med sit ups? J försöker sätta sig rakt upp i babysittern, i vagnen osv. Har tidigare tänkt att han mest sitter på fläsket, men det är nog så att han faktiskt vill också


    Japp! Framförallt i babyskyddet! Använder aldrig babysittern längre av den anledningen :D
  • erijon

    Idag fick Edvin smaka avokado, verlade som han gillade det. Mosade det med gaffel bara. Han mumsa glatt i sig några små skedar :) aå gulligt när de börjar äta och visar att de vill ha mer.

    Han hqr fårt smaka lite mer nu senaste dagarna och idag kom det matbajs.. usch! Haha. Men hans mage verkar klara ökningen väldigt bra! Dock bara frukt/grönsaker och en burkmat med spaghetti bolognese (hipp, den är alldeles slät. Den verkar han fullkomligt älska!)

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-03-02 07:35:22 följande:

    Åh nej, blä! Har förträngt hur blöjbytena kommer att bli framöver... Vad kul att han äter!

    J har bara fått små mängder än, men gapar glatt efter mer oavsett vad jag gett.

    Hade tre fantastiska nätter då J sov mellan 6 och 8 timmar i sträck utan att äta, men nu har det varit tre nätter i rad då han ätit ofta och velat ligga alldeles precis intill. Han är glad och nöjd på dagarna och sover bra då. Kanske är en period med sämre sömn i några månader att se fram emot nu?


    Utvecklingsfas 4? Eller hur gammal är han exakt?

    Kanske kan vara steg 5 annars.

    Ja det är kul. Igår fick han lite spaghetti bolognese vid 18 tiden. Ammade vid 19, och somnade gott. Hoppades på många timmar innan första uppvaket. Men nej. Han äter ändå småportioner, kanske kallat smakportioner (vissa saker/gånger mer, vissa mindre) nu, men ammar exakt lika mycket som innan. Men det är så kul att se att han är matglad. Men gröt är ibgen favorit. Han går med på någon sked, sen kniper han med läpparna Hahah. Så sött!
  • erijon
    FiaW skrev 2018-03-02 10:35:29 följande:

    Hjälp! Igår kväll fick jag magsjuka och kräktes flera gånger. Jag hoppades att lille gossen skulle klara sig men nyss kräktes han en kaskad-kräkning och mitt hjärta sjönk :(

    Var det Edvin som kräktes? Hur många gånger var det? Behövde ni söka hjälp? Fick han vätskeersättning? Suck!

    Sitter i kö till 1177 just nu.


    Men vad jobbigt! För Edvin gick det jättebra. Han kräktes 5-6ggr ungefär under 1 timma. Sen INGET mer. Han blev helt blek och somnade, var inte alls sig själv. Detta var vid 16 tiden och vid 18 (han borde ha ätit vid 17) åt han första gången efteråt och vid 19 var han sog själv igen..?! Jättekonstigt men vi behövde inte göra någpt eftersom han började amma direkt.

    Krya på er. Så länge han äter lite och fortsätter kissa så är det lugnt. Men bra att ringa utifall och åka in om man oroar sig! Annars är vätskeersättning bra. Men svårt att ge bågob som bara sover och inte vill äta...
  • erijon
    FiaW skrev 2018-03-02 19:55:19 följande:

    Tack! Han har inte kräkts mer sen i förmiddags men han är matt och påverkad. Sover mycket mer tom på ställen där han normalt inte hade kommit till ro, är lite blek och är lugnare över lag. Han har ätit, även om det är lite mindre än vanligt, han har också kissat, så vi avvaktar och ser hur han mår efter hand. Vi har ingen vätskeersättning hemma men får i värsta fall köra in till stan innan 22 ikväll eller tidigt imorgon. Känns bra att han får i sig lite mat i alla fall.


    Skönt att det lugnat sig! Ammar han? Isåfall har jag läst att de ofta får mycket lindrigare magsjuka än annars, pga alla antikroppar via mjölken från mamman. Men ofta är bröstmjölken ett bra skydd mot magsjuka helt. Men funkar inte alltid.

    Jag tror att man känner när det verkligen är dags att ta tillståndet på allvar även om man blir rädd oavsett. Bra att han äter och kissar, även om det är mindre. Det är ju okej eftersom han kräkts (Edvin kissade mindre, hade en otroligt lätt nattblöja morgonen efter. Men sen återgick det i stort sett). Krya på er.

    Är du bättre?
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-03-04 09:12:52 följande:

    Ja, fas 4 är nog trots allt inte passerad som jag trodde... Han håller sig vaken i en evighet på kvällarna trots att jag försöker lägga honom. Han har stenkoll på syrrorna och vill inte missa vad de gör. Tur att de är i skolan på fm...

    Edvin kanske äter lite, lite mindre när han ammar fast lika ofta...


    Ja det kan jag ju absolut inte veta, eftersom man inte vet hur effektivt han äter eller hur mycket han bara myssnuttar tex. Aldrig vetat hur mycket han äter. Återstår att se på Bvc när de väger och mäter :)
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-03-04 14:28:05 följande:

    Idag kom han upp på raka armar, som en fuskarmhävning med knäna i golvet. Heja Charlie! Vi både längtar och fasar inför att ha en bebis som flyttar på sig


    Vad roligt! Jag känner tre stycken med bebisar aom är ganska exakta 7 månader och dem alla förflyttar sig på något sätt. Alltså ålar/hasar, ingen kryper än. Så inte är det långt kvar oavsett.

    Men vad duktig han är! Tror Edvin är för svag i sina små armar för det där än, pch tekniken har han inte heller. Däremot drar han in benen under sog och upp med rumpan som att hab försöker komma upp i krypställning!

    Ser så sött ut och efter tillräckligt många försök har han ju förflyttat sig någon meter pga det. Haha
  • erijon

    Linnnn: Edvin kan inte riktigt sitta än, bara korta, korta stunder.

    Låter väldigt mysigt att bada med syskon. Vi hqr tycärr inger badkar så Edvin har en balja bara.

    Vi badar inte allt för ofta, och vi har använt baby wash totalt 3-4ggr bara. Annars alltid bara olja.

    Vi ammar så ofta på natten. Jag orkar snart inte mer. Kan inte bara sluta amma eftersom Edvin inte tar flaska.. aå kan inte ge ersättning. Hade mer än gärna gjort det då och då annars. Tips för att lära hobom gilla flaskan (innehåller verkar inte spela roll)

    Ammar dessa tider ungefär (som jag minns! Sen ammar jag säkert 2-8ggr till i sömnen.. när han väl kommit över till mig)

    19 nattning

    22 vi lägger oss, han vaknar ALLTID strax innan.

    01-01.30.

    03.30-04.00

    Sen brukar han Amna MINST två gånger till. Men oftast mer.. elelr hela tiden liggandes bredvid mig.

    Hur ska mab bära sig åt?

  • erijon

    Skönt att höra att han inte är den enda. Läser så mycket om bebisar som inte äter på natten och sover typ 12 timmar i sträck utan uppvak, i egen säng...

    Idag vaccinerades Edvin, 5mån och 1 vecka gammal.

    Vägde 7400g så upp 400g på 2 veckor. Det känns bra. Han verkade behöva börja med mat liksom. Han äter gärna en burkmat (så svårt att laga och få brq puré av kompletta måltider. Tips?)

    Och ammar som vanligt varannan timma..

    Han är 67,8 cm lång! :)

    Han satsar på längden, men hans pappa är ju 1,91 cm så. :)

    Vaccinet gick jättebra. Han skrek/grät direkt men fick eb leksak och började snabbt skratta igen! Behövde inte ens tröstamma!

    Han har precis smällt i sig 3/4 av en burk med mat. Största portionen hittills.. antar att det var en engångs grej. Han brukar få 1/2 och några skedar frukt sen ammas. Men han bara högg efter mer när halva burken var slut, så jag vågade prova lite mer nu. De andra gångerna har jag inte provat.

    Detta har hållt på drygt någon vecka bara. Känns stort.. men skönt också. Igår matade pappa honom medan jag lagade mat till oss andra.

    Han ammar ändå efter varje måltid osv. Så äter inte mer sällan. Men kanske nest släcker törsten, eller fyller på det han senare kommer äta från sked.

    Läskigt att öka på maten. Men han visar verkligen sådant intresse att det känns okej och ganska kul.

    Äter era små något?

    Trodde han skulle smaka bara mycket längre.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här