• Äldre 17 Oct 11:21
    921869 visningar
    1530 svar
    1530
    921869

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-10-17 10:25:42 följande:

    Om vårtan fastnar på amningsinlägget behöver du ha på mer Purelan eller skippa inläggen medan det är sårigt. Lufta, gå utan bh och bara ett linne? Testa amningsnapp medan det läker. Jätteknöliga och stora men vad gör man inte när det gör så fruktansvärt ont... Det vore ju synd att sluta amma, det går ju troligtvis över snart. Usch din stackare, jag vet hur det är


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Men då är ju inte vårtan torr? Därför jag slutade ha massa purelan!

    Ska se till att köpa amningsnapp ikväll när sambon kommer hem. Xylocain finns det på Apoteket? I tub eller vadå? Är det inte "farligt" om bebis får i munnen?
  • Äldre 17 Oct 12:08
    #75
    LitenBlomma skrev 2017-10-17 11:39:45 följande:
    Förlåt, har jag råkat förvirra dig! Jag brukar smörja in vårtan med bröstmjölk efter ett amningstillfälle. Se till att den får lufta länge och ta sen på Purelan. Gå gärna utan ny eller något tryckt emot. Ta på Xylocain som bedövar men tvätta bort det innan amning. Finns att köpa på Apoteket i en liten tub.
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Nejdå. Utan att vårtan ska vara torr mellan amningarna läste jag på rikshandboken. Där stod det också att man ska smörja med bröstmjölk då det är bakteriedödande och har en läkande effekt. Mellan amningarna ska man försöka ha brösten torra.

    Ja alltså det gör ju ont att ens vira handduken runt mig eller låta något nudda bröstvårtorna så jag vet inte hur jah ska bära mig åt..? Visst kan jag sitta med dem i vädret ibland men inte så ofta som kanske behövs. Sexåringen hemma som springer i ytterdörren hela eftermiddagarna och rätt vad der är står någon eller ett par kompisar i dörren också. Bor så att man liksom ser in i vardagsrummet (där jag får lov att sitta) från ytterdörren.. men amningsnapp ska jag testa igen! Hellre det än ersättning.

    Plutten är ju väldigt snuttig också och verkar älska att amma. Så vill inte ta bort det för hans skull heller.
  • Äldre 19 Oct 09:30
    #80
    LitenBlomma skrev 2017-10-19 08:26:11 följande:

    Hur går det med amningen Erijon?

    Och hur är det med dig och Lova, Euphoria85?


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Smärtsamt men var på Bvc igår och fick lite tips och knep, nya amningsställningar (för att avlasta själva såren) och tipset om att köpa daktar, alltså salva mot svamp. Sköterskan sa att det inte alls behövde vara orsaken, men det är ofarligt att prova och kan ju vara orsaken och då kommer det snart bli bättre. Hon hade haft exakt likadana "sår" för något år sedan när hon började amma sitt barn.

    Så hon kunde förstå min smärta.
    Kändes skönt. Var rädd att få svaret "du kan nog inte amma mer. Bara att sluta eller stå ut" men enligt henne så GÅR detta över! Jag kommer kunna fortsätta amma.

    Sonen väger nu 4,3kg och det är ju också ett bevis på att mjölken duger så jag vägrar ge mig.

    Tack för alla tips härifrån också. Är öppen för alla som har fler. Gör vad som helst. Haha.

    Anningsnappen jag köpte var storlek S, dvs helt på tok för liten. Bvc sa "du ska ha large"
    Så jag skiter nog i napp för Edvin vägrade suga då och mjölken rann inte till ens. Den som normalt rinner bara Edvin (eller annan bebis) gråter..
  • Äldre 19 Oct 17:35
    #82
    Trolltrio skrev 2017-10-19 17:30:56 följande:

    Hoppas verkligen det blir bättre erijon! urjobbigt när amningen krånglar oavsett orsak.

    Här flyter det på. Tyvärr har han fått för sig att man ska ha en vakenperiod mitt i natten. Försöker ni styra något hur era sover?


    Ja. Känns inte kul!

    Ja alltså senaste två-tre dagarna kämpar vi lite mer för att Edvin ska sova i sin egen säng istället för bredvid mig. För att alla sover bättre så. Dessutom
    Slipper jag oroa mig för att han ska bli för varm eller råka Hanna med ansiktet mot mig osv.

    Def funkar KANON. Efter varje amning på natten somnar han om i sin säng eller i min famn efter blöjbyte. Vi sover SÅ BRA. Så att jag blir glad när han vaknar så man får gosa lite :)
  • Äldre 19 Oct 17:59
    #83
    Linnnn skrev 2017-10-19 08:58:35 följande:

    Nu får jag också hänga här! Inatt, en dag innan bf föddes vår son


    Grattis!! <3
  • Äldre 19 Oct 19:29
    #87
    Musetti skrev 2017-10-19 18:19:05 följande:

    Jag med! Äntligen! Lilla Ilse föddes på natten den 2017-10-18 kl. 00:16.

    12 timmar exakt tog det från att vi installerats i förlossningssalen tills dess att hon kom. Efter att de satt epidural på eftermiddagen kände jag inte sammandragningarna alls, vilket var en märklig upplevelse. Men det gjorde att jag kunde sova. Öppningsfasen var ganska utdragen, men jag går från 7 till 10 cm inom loppet av några minuter.

    Vid tre tillfällen kontrollerar de syresättningen i bebisens blod via blodprov i huvudet, för att se hur hon mår. Vid sista tillfället, vid midnatt, ser de att hon inte mår bra alls, och att läget är kritiskt. För att undvika akutsnitt måste hon förlösas med tång, och jag ombeds direkt att krysta allt jag kan, vilket var svårt då jag inte kände några krysningsvärkar. Jag får dock stort stöd av barnmorskan. Och jag känner när huvudet kommer ut.

    Allt gick dock fint :) Ut kommer en liten tjej på 2810 g, 48,5 kg.

    De fick klippa mig lite men det behövdes bara tre stygn, och det läker bra. I stort sett intakt faktiskt. Vi kommer vara kvar på sjukhuset iaf till på söndag för observation. Amningen funkar oväntat bra. Läkaren som förlöste mig var nyss förbi för att kolla om allt kändes bra efter det snabba förloppet. De verkar bra på uppföljning här :)


    Grattis och vilken läskig upplevelse. Men skönt att allt gick bra och hoppas det håller sig så :D
  • Äldre 20 Oct 10:36
    #89

    Har era små hunnit bli förkylda än?

    Edvin är snorig. Vi suger näsan. Har droppar bröstmjölk i näsan också. Han andas bra men ibland blir man orolig på ljudet och att han låter snorig liksom.
    Idag bajsade han grönt på morgonen. Eller gulgrönt. Men nu gult igen.. ingen feber, äter som vanligt, kissar massor. Han är drygt 3 veckor. Bör jah ringa någonstans? Typ 1177 ändå..? Känner mig rätt lugn. Men han är så liten också.. och jag har dåligt minne. Med dem små kan det ju gå väldigt fort också. Orolig för Rs..

  • Äldre 20 Oct 14:13
    #92
    Linnnn skrev 2017-10-20 11:03:11 följande:
    Hoppas du får bra svar för jag har också glömt. Har en storasyster som precis blev feberfri till att bebis kom hem och en förkyld man, så känns inte som optimala förutsättningar för en nyföding...
    Min sexåring har vart förkyld (eller är väl egentligen än.) men inte så pass att han vart hemma från skolan. Sambon har vart extremt förkyld med hosta, halsont, snorig som sjutton.. men båda är bättre och sambon har jobbat två veckor. Första veckan var han riktigt sjuk. Men denna är mest gammalt som drar efter. Så hoppas inte Edvin blir sämre än såhär.
  • Äldre 21 Oct 03:56
    #95

    Nu har vi vakennatt nummer 2!!

    Igår mellan 00.30-02.30 idag mellan 00.00- forfarande.. klockan är 04. Börjar känna mig less.. inte en blund.
    Vad ska man göra? Vagga.. amma.. amma.. vagga.. gråter en skvätt. Vagga. Vagga..

    Normalt vaknar jag glad. Men inatt somnar jag nog inte.

    Har era bebisar såhär? Min skriker inte.. han bara gnäller eller är vaken.

  • Äldre 21 Oct 10:07
    #99
    Euphoria85 skrev 2017-10-21 09:43:25 följande:
    Sådan är Lova med.

    Hon är här några timmar där hon inte är nöjd men inte heller vet vad hon vill.

    Sålänge hon får närhet gnäller hon mest till emellanåt. Men skulle man testa lägga henne ifrån sig blir hon tjurig direkt.

    Mannen funkar inte heller under dessa timmar utan försöker han ta henne blir hon också super tjurig.

    Inatt har det gått bra och hon har sovit fint men hon började sin gnäll period runt 22 och fick somna i sängen hos mig supernära och gav upp redan vid halv 1 och sen bara vaknat för mat 2 ggr.
    Ja så är Edvin också.. han var mest vaken fram till 7 då åt han och somnade på mig till 8,30.

    Hur orkar han? Inte många minuter sömn för honom.. snart vagnpromenad så han somnar. Jag är så borta av trötthet att jag är arg. Känner mig typ deprimerad idag. Usch.. hoppas på bättre natt inatt.

    Glädjer mig åt att brösten inte gör lika ont att amma med iallafall!! Något positivt :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här